Εσύ έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι θα γινόταν με τα αγαπημένα μας ζευγάρια από διάσημα κινούμενα σχέδια;

Παρακολουθώντας ή διαβάζοντας διάφορα από τα κινούμενα σχέδια και τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, θα έλεγε κανείς ότι όλα έχουν το ίδιο τέλος. Οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες στο τέλος παντρεύονται και ζουν για πάντα μαζί. Ωστόσο, παρατηρώντας λίγο καλύτερα και κρίνοντας κάπως πιο αντικειμενικά τα πράγματα- ως ενήλικες πια- θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως να μην έχουν όλα “happy end”. Όλες αυτές οι σχέσεις δε θα διαρκέσουν για πάντα και κάποιες από αυτές θα σταματήσουν στο μέλλον.

Η Valeriya είναι διάσημη ψυχολόγος. Γράφει για το Bright Side και αποφάσισε να αναλύσει τις σχέσεις διάσημων ζευγαριών από τις αγαπημένες μας κινούμενες ταινίες. Εξετάζει τα πράγματα στις σχέσεις αυτών των ζευγαριών και θα προβλέψει αν μετά το τέλος της ταινίας παραμένουν μαζί ή όχι.

Anna and Kristoff, Frozen

κινούμενα σχέδια

Anna: Είναι πριγκίπισσα του βασιλείου. Είναι έντονη προσωπικότητα, έχει όρεξη για την ζωή, χιούμορ, είναι υπεύθυνη και έτοιμη να βοηθήσει οποιονδήποτε την έχει ανάγκη. Στο πρώτο μέρος της ταινίας φαίνεται αφελής και για αυτό το λόγο δημιούργησε πρόβλημα στην οικογένεια της. Καταφέρνει ωστόσο να ξεπεράσει τη δυσκολία και μαθαίνει από τα λάθη της. Και παρόλο που η αδερφή της Elsa είναι νεκρή (frozen 2), εκείνη δεν αποθαρρύνεται. Είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Kristoff: Πρόκειται για έναν απλό, καθημερινό άνθρωπο που αγαπά πολύ τη φύση. Είναι δυνατός, ειλικρινής και πιστός. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του χωρίς να επικοινωνεί και να αλληλεπιδρά με τους γύρω του, καθώς είναι συνηθισμένος να κάνει πράγματα μόνος του. Αν και είναι λίγο τεμπέλης και εγωιστής κατά καιρούς, κατά βάθος κρύβει μέσα του μια χρυσή καρδιά.

Μαζί: Ο Kristoff είναι πολύ καλός και αξιόπιστος για την Anna. Δεν μπορεί να τη βοηθήσει με τα κυβερνητικά της θέματα, αλλά η αφοσίωση και η πίστη του σε αυτήν θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Και η Anna από τη μεριά της τον εμπνέει και τον συμβουλεύει πολύ σωστά.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

Rapunzel and Eugene, Tangled Ever After

Rapunzel: Είναι μία πριγκίπισσα με μαγικές δυνάμεις, την οποία απήγαγε μια κακιά μάγισσα. Είναι ευγενική, χαρούμενη και αισιόδοξη, παρόλο που η ζωή της και η αλληλεπίδραση της με τον έξω κόσμο ήταν πραγματικά περιορισμένες. Με το μόνο άτομο που θα μπορούσε να επικοινωνήσει ήταν η θετή της μητέρα. Πρόκειται για έναν παραμυθένιο χαρακτήρα. Ένα κανονικό άτομο κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικοποίησης. Εκείνη όμως δε χάνει τη θετικότητα της.

Eugene: Είναι κλέφτης, ψεύτης, αλλά και πολύ γοητευτικός. Έχει ένα όνειρο, έναν στόχο. Και η αθωότητα και η αφέλεια της Rapunzel, πιέζει αυτόν τον γοητευτικό κλέφτη να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Στο τέλος ακούει την καρδιά του και κάνει το σωστό.

Μαζί: Έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να θυσιάσουν πολλά ο ένας για τον άλλον. Ακόμη και το γεγονός ότι τα όνειρά τους γίνονται πραγματικότητα και ότι ζουν μια απλή καθημερινή ζωή, δεν υποδεικνύει ότι ο γάμος τους θα καταστραφεί από τη ρουτίνα. Το αντίθετο μάλιστα. Θέτουν νέους, κοινούς στόχους και κάνουν τα πάντα για να τους υλοποιήσουν μαζί.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

Tiana and Naveen, The Princess and the Frog

Tiana: Είναι μία κοπέλα που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα όνειρο και τίποτα δεν μπορεί να την αποθαρρύνει, ούτε να καταστρέψει το πάθος της για αυτό. Είναι έτοιμη να εργαστεί σκληρά και να προσπαθήσει πολύ προκειμένου να βελτιώσει την ζωή της και να πετύχει τον στόχο της.

Naveen: Είναι πρίγκιπας αλλά και… τεμπέλης! Δεν καταλαβαίνει την αξία της ζωής. Παρόλο που η Tiana προσπαθεί να του ανοίξει τα μάτια, εκείνος δε συνειδητοποιεί πως δε λύνονται όλα με τη δύναμη, το χρήμα και τη μαγεία.

Μαζί: Πιθανότατα να χωρίσουν. Ο Naveen θα κουραστεί να είναι δίπλα σε μία “business woman”. Από την άλλη η Tiana είναι συνειδητοποιημένη και συγκεντρωμένη στον στόχο της. Δεν έχει καιρό για περιπέτειες. Είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και όταν τα συναισθήματά τους θα πάψουν να είναι τόσο δυνατά θα χωρίσουν.

Πρόβλεψη: θα πάρουν διαζύγιο σε λίγα χρόνια, με κοινή συναίνεση!

Astrid and Hiccup, How to Train Your Dragon

Astrid: Πρόκειται για μία γενναία αλλά και έξυπνη πολεμίστρια, υπεύθυνη και πιστή στον στόχο της. Ήταν παρόλα αυτά σε θέση να αλλάξει τις απόψεις της όταν οι δράκοι έγιναν μέρος της καθημερινής τους ζωής. Η Astrid είναι η πιο πιστή υποστηρίκτρια του Hiccup. Στην πραγματικότητα, η μητέρα του Hiccup πιστεύει ότι η Astrid είναι το μοναδικό άτομο που μπορεί να επηρεάσει τον Hiccup θετικά.

Hiccup: Πρόκειται για ένα παιδί που σε όλη του την ζωή έψαχνε την επιβεβαίωση και την έγκριση του πατέρα του. Ο πατέρας του όμως δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα όνειρα και τις ικανότητες του γιου του. Σε ολόκληρη την ιστορία, ο Hiccup προσπαθεί να λύσει τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, με όποιον τρόπο μπορεί. Οι σκέψεις του όμως δε γίνονται κατανοητές από τρίτους. Αυτό όχι μόνο δεν τον πτοεί, αλλά τον οδηγεί κιόλας στο να αναλάβει δράση.

Μαζί: Ανακαλύπτουν μαζί τον κόσμο των δράκων, καθώς και τους κινδύνους που αυτός κρύβει. Ο Hiccup είναι ονειροπόλος και ξέρει πως να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Η Astrid από την άλλη είναι πιο ντροπαλή, αλλά παραμένει πιστή και αφοσοιωμένη στο σύντροφό της. Μαζί θα ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

Cinderella and Prince Charming, Cinderella

κινούμενα σχέδια

Cinderella: Είναι εργατική και υπομονετική. Πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν από μόνα τους, και ίσως αυτό να μην είναι και πολύ έξυπνο. Ούτως η άλλως όμως πρόκειται για παραμύθι! Έτσι χάρη στη μαγεία, όλα λειτουργούν αρκετά καλά στην ζωή της Σταχτοπούτας.

Prince Charming: Είναι αρκετά αφηρημένος και αναβλητικός. Αν δε γινόταν αυτό με το χαμένο γοβάκι πιθανότατα να μην την αναζητούσε και να μην την γνώριζε ποτέ. Ακόμη κι έτσι όμως παιδεύτηκε αρκετά για να την βρει. Πρόκειται για κλασικό πρίγκιπα: θέλει όλα να γίνονται την στιγμή που το λέει!

Μαζί: Ίσως ο συνδυασμός τους να μην ειναι και πολύ πετυχημένος. Ο πρίγκιπας είναι πολύ παρορμητικός και πιθανότατα να αγνοεί τα διάφορα προβλήματα που θα προκύπτουν στην σχέση τους. Η Σταχτοπούτα πάλι είναι ντροπαλή και δε θα συζητά μαζί του καθημερινά θέματα, γιατί θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα λυθούν μόνα τους.

Πρόβλεψη: Σίγουρα θα έχουν προβλήματα στην σχέση τους, τα οποία όμως θα προκύψουν αργότερα. Η Σταχτοπούτα θα κλειστεί στον εαυτό της και κανένας δε θα μπορεί να τη βοηθήσει, ενώ ο πρίγκιπας σύντομα θα βρει ερωμένη ή θα πάρει ακόμη και διαζύγιο.

Alva and Jesper, Klaus

κινούμενα σχέδια

Alva: Στην αρχή παρουσιάζεται αρκετά απόμακρη ή ακόμη και εχθρική. Το όνειρό της είναι να φύγει το συντομότερο από το νησί. Αιτία αυτού είναι η συμπεριφορά και η νοοτροπία των ντόπιων. Στη συνέχεια όμως γνωρίζει τον Jesper και αρχίζει να αναθεωρεί για πολλά πράγματα στην ζωή της. Αρχίζει και πάλι να την απολαμβάνει!

Jesper: Είναι εγωιστής και εγωκεντρικός. Καθώς όμως εξελίσσεται η ιστορία αρχίζει να γίνεται συμπαθητικός, περιπετειώδης και ικανός να εκφράσει τα αληθινά του συναισθήματα. Φυσικά, στην πραγματική ζωή η μεταστροφή αυτή είναι λίγο δύσκολο να συμβεί. Στα παραμύθια όμως όλα γίνονται!

Μαζί: Αλλάζουν ο ένας τον άλλον προς το καλύτερο. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση, όπου δύο ξένοι άνθρωποι γνωρίζονται τυχαία και αγαπιούνται χωρίς λόγο.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν μαζί για πάντα!

Ariel and Eric, The Little Mermaid

κινούμενα σχέδια

Ariel: Είναι ειλικρινής, αφελής και δε συνηθίζει να σκέφτεται πριν δράσει. Επιπλέον, είναι πολύ παρορμητική: της άρεσε ένας πρίγκιπας και αποφάσισε να τον παντρευτεί, χωρίς να σκεφτεί τι συμβαίνει στον πατέρα της, αλλά ούτε και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η παραμονή της στη γη, για την οποία δεν γνώριζε και τίποτα. Στην πραγματική ζωή, ένας τέτοιος επιπόλαιος χαρακτήρας δε θα ζούσε για πολύ.

Eric: Αγαπάει τις περιπέτειες. Δεν είναι πολύ έξυπνος, ούτε υπεύθυνος όσον αφορά τη βασιλεία του. Ακούει τη μυστηριώδης φωνή του κοριτσιού που τον έσωσε και είναι έτοιμος να την παντρευτεί χωρίς να την ξέρει καλά καλά.

Μαζί: Είναι και οι δύο ονειροπόλοι και δεν υπολογίζουν όσο θα έπρεπε να δικά τους προβλήματα. ο Eric θα ταξιδέψει και Ariel θα τον ακολουθήσει. Πόσο σίγουρο όμως μπορεί να είναι ότι αυτή η σχέση θα κρατήσει;

Πρόβλεψη: Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε θα μείνουν για πάντα μαζί γιατί κανένας από τους δύο αρκετά έξυπνος, είτε θα χωρίσουν σύντομα γιατί δεν γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον. Ίσως ο Eric να κουραστεί γρήγορα από την Ariel.

Belle and the Prince, Beauty and the Beast

κινούμενα σχέδια

Belle: Ο πατέρας της Belle είναι εφευρέτης. Όχι πολύ πετυχημένος βέβαια, αλλά εφευρέτης. Αγαπάει πολύ την κόρη του! Η Belle από την άλλη είναι μία πολύ μορφωμένη κοπέλα, που όμως δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με την κοινωνικότητα και προτιμάει τα βιβλία, αντί για φίλους. Δηλώνει έτοιμη παρόλα αυτά να υποστηρίξει και να κάνει τα πάντα για τον πατέρα της.

Prince: Είναι απλός μεν, αλλά και πολύ παρορμητικός. Δε δείχνει συμπόνια και κρίνει τους ανθρώπους με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση. Για αυτό μετατράπηκε και σε τέρας. Για να μπορέσει να διώξει την κατάρα από πάνω του, θα πρέπει να γνωρίσει μια κοπέλα που θα τον αγαπήσει πραγματικά για το χαρακτήρα του και την καλή του την καρδιά, αδιαφορώντας για την εμφάνισή του. Και αυτή η κοπέλα δεν είναι άλλη από την Belle.

Μαζί: Το μόνο που τους κρατάει ενωμένους είναι η κατάρα. Η Belle φαίνεται να είναι περισσότερο εντυπωσιασμένη από τη βιβλιοθήκη του πρίγκιπα, παρά από τον ίδιο. Εκείνος την αγαπάει πολύ, αλλά πιθανόν η Belle να τον βαρεθεί και να αναζητήσει τις περιπέτειες που πάντα ονειρευόταν.

Πρόβλεψη: Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή ο πρίγκιπας θα ακολουθεί την αγάπη του παντού και θα ζήσουν μια ζωή ευτυχισμένη ή η Belle θα κουραστεί κάποια στιγμή και θα προτιμήσει την περιπέτεια από την αγάπη. Έτσι θα αφήσει τον πρίγκιπα.

Shrek and Fiona, Shrek

κινούμενα σχέδια

Fiona: Είναι μία πριγκίπισσα, η οποία περιμένει έναν πρίγκιπα ή έναν ιππότη μέσα στον πύργο της. Ονειρεύεται την πραγματική αγάπη! Δεν γνωρίζει πολλά για τον πραγματικό κόσμος, αυτόν που βρίσκεται έξω από τον πύργο. Την κυνηγάει μια κατάρα και όταν πέφτει η νύχτα μετατρέπεται σε κακιά. Είναι πολύ δραστήρια και ισχυρή, αλλά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, λόγω της εμφάνισής της. Στην πορεία ωστόσο θα ανακαλύψει ότι η εμφάνιση δεν είναι το παν.

Shrek: Πρόκειται για έναν μοναχικό άντρα. Είναι πολύ ευαίσθητος όμως και κρύβεται πίσω από τη μάσκα του “δεν χρειάζομαι κανέναν“, για να μην πληγωθεί, πράγμα όμως που τον κάνει να φαίνεται πεισματάρης και εγωιστής. Δεν ενδιαφερόταν για τίποτα άλλο πέρα από το σπίτι του και δεν έδειχνε πρόθυμος να αλλάξει την ζωή του. Πήγε να ψάξει τη Fiona επειδή ήθελε πίσω το σπίτι του. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του.

Μαζί: Είναι ιδανικοί ο ένας για τον άλλον. Μέσα σε αυτήν την σχέση ο καθένας τους, βρίσκει αυτό που πραγματικά έψαχνε, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν πράγματα για τον εαυτό τους που ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν. Αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματά τους, παρά τις αμφιβολίες που είχαν στην αρχή.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

Aladdin and Jasmine, Aladdin

κινούμενα σχέδια

Jasmine: Είναι πριγκίπισσα και ζει μέσα σε ένα χρυσό κλουβί. Δεν έχει βγει έξω από το παλάτι και δεν έχει γνωρίσει τον πραγματικό κόσμο. Αρνείται όμως κατηγορηματικά να κάνει αυτό που λένε οι άλλοι και να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλουν. Θέλει να είναι ανεξάρτητη και να παίρνει μόνη της αποφάσεις. Ο πατέρας της από την άλλη δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα που τους προκαλεί ο Jafar. Στο τέλος ωστόσο, η Jasmine παίρνει σοβαρές αποφάσεις και αλλάζει την ζωή της προς το καλύτερο.

Aladdin: Είναι κλέφτης. Κλέβει όμως για να ζήσει! Μεγάλωσε στον δρόμο και έπρεπε να αγωνιστεί για την επιβίωση του. Παρόλα αυτά δεν έχασε ποτέ την καλοσύνη του. Είναι καλόκαρδος και δοτικός. Δεν είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και δυσκολεύεται να πιστέψει πως ένα κορίτσι σαν την Jasmine ερωτεύτηκε κάποιον που δεν μπορεί να της προσφέρει και πολλά.

Μαζί: Αν και αντίθετοι, είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Ο Aladdin θα δείξει στη Jasmine έναν κόσμο που δε φανταζόταν, και εκείνη θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από τα χρήματα.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

Hercules and Megara, Hercules

κινούμενα σχέδια

Megara: Είναι προδομένη και απογοητευμένη από κάποιον που αγαπούσε πολύ και εκείνος πούλησε την ψυχή της στον Άδη. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος έχασε την εμπιστοσύνη της στους άντρες και στους ανθρώπους γενικότερα. Όταν όμως γνώρισε τον Ηρακλή, κατάλαβε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Ηρακλής: Θέλει να επιστρέψει στον Όλυμπο με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Όπως πολλοί άντρες είναι, είναι περήφανος για τις πράξεις και τη δύναμή του. Είναι όμως ακόμη “παιδί”. Μόνο όταν κινδύνευσε η αγαπημένη του αποφάσισε να ωριμάσει και ήταν έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό για να τη σώσει.

Μαζί: Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι και οι δύο ήθελαν να θυσιάσουν την ζωή τους, ο ένας για τον άλλον, τότε είναι σίγουρα ερωτευμένοι.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

Howl and Sophie, Howl’s Moving Castle

κινούμενα σχέδια

Sophie: Είναι εργάτρια και μια συνηθισμένη κοπέλα της διπλανής πόρτας. Δε θεωρεί τον εαυτό της αρκετά ελκυστικό, είναι ωστόσο ειλικρινής και έντιμη. Η καλοσύνη της και η ρεαλιστική κοσμοθεωρία της τη βοηθούν να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής, ακόμη και την κατάρα της μάγισσας.

Howl: Είναι ένας μοναχικός και ισχυρός μάγος, που πούλησε την ψυχή του σε έναν δαίμονα όταν ήταν παιδί. Παρόλα αυτά, είναι γοητευτικός και προσεκτικός με τους άλλους ανθρώπους. Επίσης, είναι πεισματάρης και αλαζόνας, ενώ ταυτόχρονα δειλιάζει να αναλάβει σοβαρές ευθύνες.

Μαζί: Ο Howl βοηθά τη Sophie να ανακαλύψει τη δική της ομορφιά. Της δείχνει αγάπη και φροντίδα. Εκείνη από τη μεριά της τον εμπνέει να είναι γενναίος και να μη φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες του. Σώζει την ψυχή του.

Πρόβλεψη: Θα μείνουν για πάντα μαζί!

 

Πηγή: BrightSide

Σχόλια