Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, κολύμπι και διακοπές. Πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν την εποχή με τα ελληνικά νησιά, καθώς, κακά τα ψέματα, αντιπροσωπεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ελληνική ομορφιά.

Παρόλα αυτά, οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε πόλεις, εξίσου όμορφες. Αν για παράδειγμα, τυχαίνει να δουλεύεις το καλοκαίρι και δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο να σχεδιάσεις τη διαμονή σου σε ένα νησί, έχεις αρκετές, γρήγορες εναλλακτικές απόδρασης.

Μία τέτοια επιλογή, είναι το Ναύπλιο. Αγαπημένος προορισμός για ντόπιους και μη, καθώς η ομορφιά του είναι μοναδική. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με ιδιαίτερη ιστορικότητα και μεγάλο τουρισμό. Σε λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την τωρινή πρωτεύουσα, θα  έχεις μπροστά σου ένα μικρό αστικό θησαυρό.

Το Ναύπλιο συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Αν είσαι φαν της ιστορίας, θα έχεις αρκετά να θαυμάσεις. Από τη συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στον εξευρωπαϊσμό της πόλης, το παλιό τζαμί που σήμερα αποτελεί το Βουλευτικό της πόλης (παλιά Βουλή), την Ακροναυπλία και τα συμβάντα που έλαβαν μέρος σε αυτή μέχρι το Μπούρτζι και το Παλαμήδι, θα γεμίσεις τις διακοπές σου με γνώση.

Η πόλη μάλιστα φημίζεται ιδιαίτερα, για τα δύο τελευταία φρούρια. Με το πρώτο να βρίσκεται σε μία νησίδα στο λιμάνι της πόλης και το δεύτερο να κοιτάζει τους επισκέπτες από ψηλά, θα χρειαστείς όρεξη και μία κάμερα. Μία βάρκα και 999 σκαλιά θα σε μεταφέρουν στα στολίδια της πόλης.

Από την άλλη, η παραλία της Αρβανιτιάς, η κοντινότερη οργανωμένη παραλία στο κέντρο του Ναυπλίου, είναι μία εξαιρετική επιλογή για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Ξεκινάς με κολύμπι στα τιρκουάζ νερά της και μπορείς να συνεχίσεις με περίπατο κάνοντας το «γύρο της Αρβανιτιάς», με τα τείχη της Ακροναυπλίας ολόγυρα σου.

Η Παραλία της Καραθώνας αλλά και το Κονδύλι ή Άγιος Νικόλαος, είναι επίσης παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς αν σκοπεύεις να μείνεις περισσότερες από δύο ημέρες, καθώς είναι έξω από την πόλη του Ναυπλίου. Αξίζουν όμως τη διαδρομή, θα το διαπιστώσεις μόλις φτάσεις. Extra bonus: beach bar και οργανωμένα πάρτι ή και ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, με το δικό σου εξοπλισμό. Η επιλογή είναι δική σου.

Όσο για τη διασκέδαση στην πόλη, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, μπαράκια και καφετέριες τόσο στην Παλιά Πόλη όσο και στη Νέα. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια επίσης είναι τα κατάλληλα για να κάνεις μία στάση μετά από μία κουραστική ημέρα, ενώ ακόμα και μία βόλτα μέσα στα γραφικά στενά της πόλης με ένα παγωτό στο χέρι, θα σε μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα ενός νησιού.

Μην παραλείψεις να περάσεις από την πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων και Τριών ναυάρχων, το λιμάνι και το Φάρο που βρίσκεται απέναντι από το μαγευτικό Μπούρτζι.

 

Αν ακόμη, ψάχνεις κάποια fun, εναλλακτική δραστηριότητα για να γεμίσεις τις ημέρες σου εκεί, μπορείς να νοικιάσεις με την παρέα σου ένα ποδήλατο… με τέσσερις θέσεις! Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να κάνεις το γύρο της πόλης πιο γρήγορα και φυσικά, πιο διασκεδαστικά. Τα θαλάσσια sports στην παραλία Κονδυλίου και Καραθώνας, είναι επίσης διαθέσιμα για εσένα που αναζητάς κάτι πιο extreme.

Κλείνοντας, οι διακοπές στο Ναύπλιο μπορούν να ισοφαρίσουν με αυτές που θα έκανες σε κάποιο νησί, καθώς οι επιλογές που προσφέρει ποικίλλουν.

Εξοπλίσου με μία κάμερα και ετοιμάσου να αντικρίσεις από κοντά ένα από τα πιο instagrammable μέρη της Πελοποννήσου!

 

Σχόλια