Η άνοιξη γύρισε και πάλι. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η μέρα μεγαλώνει. Σιγά σιγά αρχίζει να αλλάζει και ο τρόπος που ντυνόμαστε. Τα παλτό αντικαθίστανται από jacket, οι μπότες από πέδιλα και sneakers. 

Εγώ για άλλη μια φορά, είμαι εδώ για να δοκιμάσω για σένα πριν από σένα τα trends της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού. 

Κάποια από αυτά επιστρέφουν μετά από χρόνια, κάποια εμφανίζονται για πρώτη φορά και κάποια παραμένουν ίδια από την περασμένη σαιζόν. 

Πάμε λοιπόν να τα ανακαλύψουμε ένα ένα! 

(Το παρόν άρθρο είχε γραφεί και φωτογραφηθεί πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑΚΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

Trend : Tropical print 

Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, αυτό το trend ήρθε για να δώσει χρώμα στις ντουλάπες μας. Τροπικά σχέδια σε πουκάμισα, σορτς, μπλούζες και φορέματα και μάλιστα φορεμένα σε μεγάλη έκταση,  κάνουν την εμφάνιση τους φέτος. 

Ίσως και το πιο “εγώ” trend που έχω δοκιμάσει για αυτήν εδώ τη στήλη. 

 

Φόρεσα: Ασορτί πουκάμισο και σορτς. Πράσινη κροκό τσάντα. Μπεζ πέδιλα με χαμηλό τακούνι. Καπέλο Panama.

Trend: Κρόσσια

Σταθερά, από πέρυσι, τα κρόσσια έχουν τραβήξει την προσοχή μας. Με έναν πιο μποέμ αέρα, έρχονται για να δώσουν μια διάθεση χορού και κίνησης στο φετινό καλοκαίρι.

Φόρεσα: Midi φόρεμα με ασπρόμαυρο floral print και κρόσσια. Mini bag (inspired απο σχέδιο μεγάλου οίκου). Λευκά γοβάκια. Μπλε κοκκαλάκια για τα μαλλιά. Το σύνολο ολοκλήρωσα με το πολυαγαπημένο μου jean jacket.

Trend: Alternative πουκάμισα

Τα πουκάμισα αποτελούν βασικό κομμάτι κάθε γυναικείας και αντρικής ντουλάπας. Ωστόσο, το καλοκαίρι αλλά και την άνοιξη αρχίζει να περιορίζεται η χρήση τους. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η πιο συνηθισμένη τους μορφή είναι με μακριά μανίκια κι έτσι μας ξενίζει κάπως η εικόνα ενός αμάνικου ή κοντομάνικου πουκάμισου. Φέτος τα πουκάμισα έκαναν την εμφάνιση τους και ως ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό attire με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές.

Φόρεσα: Μini slip dress με floral σχέδιο. Αμάνικο πουά πουκάμισο (εγω το φόρεσα ανάποδα ωστε να μην φαίνονται τα κουμπιά). Λευκά γοβάκια. Mini bag. Πουα στέκα για τα μαλλιά και jean oversized jacket.

Trend: Πουά

Από πολλούς θεωρείται παιδικό. Εγώ προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά cute. Το πουά επέστρεψε και σε συνδυασμό με τα έντονα ανοιχτά χρώματα της άνοιξης δίνει έναν αέρα (ευτυχώς μόνο αέρα αισθητικής) 50’s στα φετινά σύνολα.

Φόρεσα: Πουά midi φουστα. Λευκό τοπ με διαφάνεια και πουα λεπτομέρειες στα μανίκια. Πουα στέκα. Μαύρα γοβάκια. Mini bag με graffiti print.

Trend: Σορτς με σακάκι

Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το trend. Κατά τη γνώμη μου μπερδεύει ένα professional attire, το σακάκι δηλαδή, με ένα ρούχο που έχει συνδυαστεί περισσότερο με παραλία ή νυχτερινή διασκέδαση και σίγουρα όχι με περιβολή εργασιακού χώρου.

Γι’αυτό το λόγο μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρω κάτι ώστε να μην με φορέσει και να το φορέσω. Οπότε, αποφάσισα να κάνω μια πιο ελεύθερη απόδοση του trend.

Φόρεσα: Ψηλόμεσο σορτς. Μαύρο top. Ριγέ μαύρο μακρυ σακάκι-ζακέτα. Μαυρα λουστριν γοβάκια. Τσαντα απο faux snakeskin.

Trend: Καμπαρντίνες

Οι καμπαρντίνες είναι ένα είδος πανωφοριού σχεδιασμένο να προστατεύει από βροχή κι αέρα. Όχι τόσο συνηθισμένο στη χώρα μας και κατά γενική ομολογία ένα ρούχο που δεν φημίζεται για την φινέτσα του και την κομψότητα του.

Την άνοιξη όμως αυτή, έρχεται να μας διαψεύσει. Ακόμα και η καμπαρντίνα μπορεί να αποτελέσει μοδάτο κομμάτι σε ένα λουκ κι εγώ προσπάθησα να το κάνω πράξη.

Φόρεσα: Μπεζ καμπαρντίνα. Ψηλόμεσο ριγέ παντελόνι. Πορτοκαλί top. Τσάντα με athleisure υφος. Λευκά sneakers.

 

Αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα trends της ερχόμενης άνοιξης/καλοκαιριού. Για να μπορέσουμε όμως να απολαύσουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται, αυτή τη στιγμή προέχει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ωραία τα συνολάκια κι ακόμα πιο ωραίο το καλοκαίρι, γι’αυτο τα βάζουμε όλα στην άκρη (ρούχα, καλοκαιρινές σκέψεις και διάθεση για εξόδους) και μένουμε στο σπίτι μας. Πλένουμε τα χέρια μας κι ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Δεν απασχολούμε το υγειονομικό προσωπικό χωρίς σοβαρό λόγο.

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίση/πανδημία που είχε πολλά χρόνια να ζήσει. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία για μια φορά από τον καναπέ μας, να σώσουμε τον κόσμο.

Και κάτι τελευταίο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να μείνουν σπίτια τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αποτελούν το υγειονομικό προσωπικό. Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλπ.

Σεβαστείτε την αποστολή τους, σεβαστείτε την θυσία που κάνουν για να σωθούμε όλοι μας…

Σχόλια