Όχι όχι φίλε μου δεν πρόκειται για κάποια ανάλυση της κατάστασης ή κάποιο επιστημονικό άρθρο, αυτό το οποίο θα διαβάσεις είναι οι διάφοροι παράλογοι συλλογισμοί ενός περίεργου και καθόλου κοινωνικού τύπου.  

Γράφει ο Εγωπαθής Μισότρελος 

Στείλε μας και εσύ το άρθρο σου με τις σκέψεις σου στην καραντίνα. Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις!

Όλα ξεκίνησαν όταν μια περίεργη μέρα του Δεκεμβρίου ακούστηκε, ότι εκεί στην μακρινή Κίνα εμφανίστηκε ένας νέος και εξαιρετικά μεταδοτικός ιός. 

Στην αρχή δεν ξέραμε τι είδους επιπτώσεις έχει στην υγεία, σιγά σιγά αυτό άλλαξε. 

Μας ενημέρωναν ότι οι Κινέζοι έχτισαν ολόκληρο νοσοκομείο για την περίθαλψη όσων νόσησαν, έθεσαν ολόκληρες επαρχίες σε καραντίνα. Έτσι λοιπόν αρχίζει να σε τρώει μέσα σου, αρχίζεις να αναρωτιέσαι. Η Κίνα που γενικά δεν έχει και το πιο κοινωνικό πρόσωπο έφτιαξε νοσοκομείο και έκανε όλη αυτή τη διαδικασία;

Guess the fucking what την έκανε γιατί όντως ήταν σοβαρά τα πράγματα. Το σκέφτεσαι λίγο φίλε μου που λες έλα μωρέ τώρα σιγά υπερβολές. 

Αλλά σε αυτή τη Γη δεν υπάρχει μόνο η Κίνα, έτσι λοιπόν ο ιός αυτός πέταξε και στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. 

Ρε φίλε στην Ιταλία, έπρεπε να σκάσει, αυτοί έβγαζαν Καβαλιέρε για πρωθυπουργό (Σίλβιο γύρνα πίσω σε χρειαζόμαστε) και ξαφνικά ο ιός εμφανίστηκε και στο τρελοκομείο η Ελλάς.

Αρχίζουν οι νουθεσίες για τους κανόνες υγιεινής, μα πραγματικά θέλετε σύσταση για το πλύσιμο των χεριών;

Λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από την γενική γραμματεία, αυτό είχε πλάκα γιατί εκείνη την ώρα έτρωγα σε ένα μαγαζί και νόμιζα ότι έπιασε φωτιά η κουζίνα. 

Κλείσιμο σχολείων, πόση λιγότερη κίνηση κάθε πρωί μα καλά μόνο με τα αμάξια πάτε τα παιδιά στο σχολείο; 

Κλείσιμο καφέ, εστιατορίων και μπαρ. Ακολουθεί υστερία, τα σούπερ μάρκετ ξεπουλάνε, το χαρτί υγείας και τα αντισηπτικά εξαφανίζονται, δεν πειράζει αν δεν έχει ο άλλος αρκεί να έχουμε εμείς και ας το πετάξουμε.  

Για τα σκ@τ@ στον εγκέφαλο ακόμα να βρεθεί χαρτί, για απολυμαντικό ψυχής ούτε λόγος, αν και το καθαρτήριο της εκκλησίας έχει την θεία κοινωνία και κρούσματα από τους Αγίους τόπους. 

Κλείνουν τα εμπορικά, κάποιοι αρχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι, ακόμα πηγαίνω στο γραφείο απολαμβάνω την ηρεμία και την έλλειψη του καθημερινού ξεκατινιάσματος και του παραλογισμού των συναδέλφων. 

Αλλά πάντα είμαστε εφευρετικοί σαν λαός, έκλεισαν τα μπαρ δεν πειράζει θα κάτσουμε ο ένας πάνω στον άλλον στην παραλία, θα στήσουμε υπαίθρια μπαράκια για το cocktail μας. 

Μιλάμε για ατομική ευθύνη και να προσπαθήσουμε να μην μεταδώσουμε τον ιό. Πραγματική θυμηδία έπιασε όσους δεν έχουν αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη των πράξεων τους. 

Ακολουθεί η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, σποτάκι για το μένουμε σπίτι με τον οικοδεσπότη της καρδιάς μας. 

Αρχίζει η συζήτηση για τον περιορισμό των δικαιωμάτων., το ότι δεν πρέπει να περιοριστούμε, νοσοκομεία έπρεπε να έχουμε άρχιζαν να λένε άλλοι. Έχετε δίκιο παιδιά στον Ιταλικό βορρά πέθαναν γιατί είχανε χειρότερα νοσοκομεία από τα δικά μας. 

Κυκλοφορούμε με μηνύματα και δηλώσεις, να σου πω μια αμαρτία πολλοί θα έπρεπε να έχουν περιορισμό της κυκλοφορίας χωρίς να γίνει όλο αυτό.

Κυκλοφορούμε με ένα νούμερο, μήπως αυτό είμαστε μόνο; 

Δουλεύουμε από το σπίτι, έγινα σκλάβος και έγκλειστος στο σπίτι μου και η μόνη παρηγοριά το νούμερο 6, για να βγω βόλτα στην Αυγουστιάτικη Αθήνα του Μαρτίου. 

Αλλά αν το σκεφτείς, ίσως στο τέλος όταν η πανδημία δεν θα είναι πλέον απειλή, να είσαι πιο ελεύθερος, από ανθρώπους που δεν χρειάζεσαι από καταστάσεις που δεν θες να ζεις γιατί πλέον ξέρεις ότι η ζωή είναι μικρή. 

Για αυτό μένουμε σπίτι. Εκτός αν είσαι η Ελισάβετ που δεν σε πιάνει τίποτα.

Με κάθε διάθεση εμπαιγμού και χωρίς καμία εκτίμηση,

Εγωπαθής Μισότρελος. 

Σχόλια