Hola αναγνώστη του Frapress! Ναι ναι σε σενα μιλάω που μόλις τελείωσες και την τελευταία σεζόν του La casa και η ισπανική έχει γίνει η μητρική σου γλώσσα.

Γράφει η αναγνώστρια μας Μαρία Παναγοπούλου

Στείλε μας και εσύ το άρθρο σου με τις σκέψεις σου στην καραντινα ή και μετά…την καραντίνα! 

Είμαι η Μαρία, μόνη εναπομείνασα φοιτήτρια στην Αθήνα, λατρεύω τα μακαρόνια, δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο απ’ το La casa, και ένοχη μου απόλαυση είναι οι τηλεφωνικές γραμμές τις Καινούργιου. Λίγα πράγματα για εμένα και  ας δούμε τώρα πέντε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μου τον τελευταίο μήνα.

Για αρχή ας συμφωνήσουμε ότι θα σταματήσετε και σεις να μετράτε τις ήμερες της καραντίνας. Τουλάχιστον καταθλιπτική συνήθεια, οι φυλακισμένοι και οι φαντάροι το κάνουν μόνο και αυτό εξηγεί πολλά. Ωραία, αφού το συμφωνήσαμε κι αυτό τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση! Πρώτη αλλαγή κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης για εμένα κατάστασης, που τη φωνάζουμε καραντίνα, είναι το δέρμα μου. Πρώτη φορά έχει μείνει το δέρμα μου τόσες πολλές μέρες χωρίς ίχνος make up (ok πολλές φορές το Tik Tok το απαιτεί, είναι για πολύ λίγο όμως) plus το καθημερινό skin care, που λένε και οι φίλες youtubers. Είμαι σίγουρη ότι το δέρμα μου θα βγάλει φωνή σε λίγο και θα μου πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ομολογώ ότι έπρεπε λιγάκι να ηρεμήσει και αυτό.

Δεν ξέρω αν ξέρετε και σεις μια κουτσή Μαρία, αλλά εγώ ξέρω. Hello, it’s me! Ναι εγώ! Είμαι αυτή η κοπέλα που στο γυμναστήριο μέχρι να πάει απ’ το ένα όργανο στο άλλο έχει ήδη κουραστεί και λαχανιάσει. Μέσα σε αυτό το μήνα αυτό άλλαξε, πια έχω και τα δύο πόδια και έχουν πάρει φωτιά. Κάθε μέρα σαράντα λεπτάκια  (εντάξει δεν είναι κάτι τρομερό I know) οι από κάτω μου ακούν ένα ντουπ ντουπ και είμαι εγώ, που γυμνάζομαι. Απίστευτο, το ξέρω. Ακόμη κι εγώ αναρωτιέμαι για πόσο θα αντέξω. Ευελπιστώ πάντως ότι η καλοί μου γείτονες θα δείξουν κάποια κατανόηση.

Η επόμενη αλλαγή αφορά την παραγωγικότητά μου. Προ καραντίνας η παραγωγικότητα μου εξαντλούταν στην ομολογουμένως βαρετή παρακολούθηση των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο και στο instagram. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας όμως το επίπεδο αυτής έχει αυξηθεί. Η γυμναστική που κάνω, τα ισπανικά που έχω αρχίσει να μαθαίνω και ένα online course που ξεκίνησα, δεν ξέρω πιο απ’ όλα μπορεί και όλα, με κάνουν να βρίσκομαι σε εγρήγορση.

Κάτι που επίσης δεν ξέρετε για έμενα είναι ότι είμαι τεταρτοετής φοιτήτρια και μέχρι το Σεπτέμβρη ήξερα να μαγειρεύω καλά μόνο μακαρόνια με τυρί και κέτσαπ! Απ’ το Σεπτέμβρη και μετά ξεκίνησα σιγά σιγά να εμπλουτίζω τη διατροφή μου, αυτό το μήνα όμως ξεπέρασα τον εαυτό μου.

Νιώθω έτοιμη να δηλώσω συμμετοχή στην επόμενη σεζόν του Master Chef, κρίμα όμως που δε μου αρέσει το πολύ drama γιατί μπορεί να ήμουν η πρώτη γυναίκα νικήτρια του ελληνικού Master Chef  (πόσο γραφικό ακούγεται). Κάτι άλλο που έκανα για πρώτη φόρα; Έφτιαξα μόνη μου καφέ στο σπίτι. Μπορεί να είναι μια μικρή απομίμηση του freddo espresso, τον θυμίζει όμως αρκετά. Πια λοιπόν δεν έχω ανάγκη ούτε το σουβλατζή ούτε τον barista, είμαι μια ανεξάρτητη νεανίδα.

Προφανώς υπάρχουν κι άλλες αλλαγές αυτό το μήνα, φυσικά όχι όλες τόσο ευχάριστες, αλλά ας κρατήσουμε τα θετικά γιατί yolo. Η ζωή συνεχίζεται και με και χωρίς καραντίνα αρκεί να είμαστε υγιείς. Stay strong!

Σχόλια