Ο χρόνος άλλαξε, αφήσαμε το 2019 πίσω και καλούμαστε να καταγράψουμε, αν όχι να ορίσουμε μονάχα νοητικά, τους στόχους για το επόμενο έτος και φυσικά δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα μας ένα τουλάχιστον μακρινό ταξίδι, όπως αρμόζει σε κάθε αυθεντικό traveler.

 Τελευταία φορά περιπλανηθήκαμε στη μαγευτική Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά θα περιπλανηθούμε σε κάτι πιο ζεστό για την εποχή, στην ίδια όμως πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πολιτεία της Φλόριντα.

Η Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα traveler!

Ποιος δεν ζήλεψε τις περίφημες διαδρομές που διάνυε ο Colin Farrell με τη Ferrari του στο Miami Vice από το downtown μέχρι τις παραλίες του South Beach?!

Αυτή η εποχή θα σε βρει στο Miami με μαγιό! Μια πραγματικά τεράστια μεγαλούπολη, που παρόλη τη τεράστιά της φήμη, δεν έχει να σου δώσει τίποτα παραπάνω πλην των παραλιών της που ξεκινάνε από το νότιο άκρο της πόλη και εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων. Λεπτόκοκκη άμμος με νερά που ακίνδυνα μπορείς να κολυμπήσεις και να επιδοθείς σε κάθε είδους θαλάσσια σπορ και πολλούς και διαφορετικούς πύργους ναυαγοσωστών να στολίζουν με διαφορετικά φανταχτερά χρώματα κάθε σημείο της απέραντης παραλίας.

Στη νοτινή παραλία, θα βρεθείς στο τεράστιο λιμάνι της που αναχωρούν όλα τα κρουαζιερόπλοια για τα νησιά της Καραϊβικής. Αν είσαι Fan της εναλλακτικής μορφή διακοπών που λέγετε ¨κρουαζιέρα¨ τότε είσαι στο κατάλληλο σημείο για να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες καθώς από εδώ φεύγουν από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου για τα περίφημα νησιά της Καραϊβικής. Ετοιμάσου να φωτογραφηθείς στις παραλίες της Bahamas, στην αρχή του αεροδιαδρόμου στο St.Maarten, να πιείς Mojito στην Aruba,στα μαγευτικά Barbados, στο Curacao, στη Jamaica,στο  St.Thomas και σε πολλά ακόμα κοραλλιογενούς ενδιαφέροντος νησιά.

Η διαμονή σου στο Miami δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισσότερο, μπες στο αμάξι και ξεκίνα, προορισμός πρώτος Keys, ένα σύμπλεγμα νησιών που συνδέοντα γραμμικά με αυτοκίνητο γέφυρες και καταλήγουν στο Κey west, το τελευταίο νησί του συμπλέγματος, σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από 200km από το Miami, νοτιότερο σημείο της πολιτείας και η κοντινότερη απόστασης γης από τη διαφορετικού ενδιαφέροντος Κούβα. Καταπληκτική διαδρομή, η μοναδική στο κόσμο. Οδήγησε μέχρι το τέλος και αφού περιπλανηθείς στο πανέμορφο αυτό νησάκι, μην ξεχάσεις να φας καραβίδες συνοδεία μπύρας σε ένα από τα πολύ γραφικά εστιατόρια στο κεντρικό λιμάνι.

Επόμενη εξόρμηση προς τα βόρεια και να κατευθύνεσαι προς το ακρωτήριο Κανάβεραλ. Το έχεις δει σε ταινίες, το έχεις φανταστεί, το έχεις ονειρευτεί αλλά αν το επισκεφθείς θα αλλάξεις άποψη για κάθε τι που έχεις μέχρι στιγμής σχηματίσεις στο στο μυαλό σου. Δέος είναι το πρώτο συναίσθημα που νοιώθεις με το που αντικρίζεις την πρώτη πινακίδα που σε οδηγεί στο τεράστιο Kennedy Space Center. Είναι το σημείο από όπου ξεκίνησαν όλες οι διαστημικές αποστολές, από εδώ απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν όλα τα διαστημικά λεωφορεία τις δεκαετίες 70-80, από εδώ ξεκίνησαν όλα τα ταξίδια της ανθρωπότητας με το μαγευτικό άγνωστο σύμπαν.

Visit Kennedy Space Center Visitor Complex at Cape Canaveral

Ξόδεψε μια τουλάχιστον μέρα, από την περιπλάνηση σου στο Atlantis Shuttle, διαδρομή μέχρι το σημείο όπου γίνονται εκτοξεύσεις, το κτήριο συναρμολόγησης (το μεγαλύτερο σε όγκο κτήριο του κόσμου), μέχρι την οδήγηση οχημάτων που κινούνται με το πλάι και δείπνο με έναν αστροναύτη!!! Για περισσότερα δες εδώ

Visit Kennedy Space Center Visitor Complex at Cape Canaveral

Η διασκέδαση δεν σταματάει εδώ, είτε είσαι 5 είτε 65 ο καλύτερος χώρος να περάσεις τη μέρα σου (ή τις μέρες σου αν έχεις χρόνο) είναι η επίσκεψή σου στο διάσημο κόσμο του Disneyworld στο Ορλάντο. Υπάρχουν πάνω από 18 θεματικά πάρκα που μπορείς να επισκεφθείς και να ξαναγίνεις παιδί.

Walt Disney World

Walt Disney World Resort

Υπολόγισε περίπου 1 ολόκληρη ημέρα για το καθένα οπότε διάλεξε πολύ καλά που θέλεις να πας. Μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους και ένα μεγάλο ζωντανό σεμινάριο από τους μοναδικούς του είδους στο πώς μπορούν να σου πουλήσουν τα πάντα!!

Καλό σου ταξίδι λοιπόν και μην ξεχάσεις στην πτήση της επιστροφής να έχεις βρει τον επόμενο σου προορισμό, τα ωραιότερα μέρη της Γης είναι πάντα αυτά που ακόμα δεν είδες.

Γράφει ο Greek Traveler

Σχόλια