Ποιος δεν θυμάται την Μέγκ Ράϊαν και τον Τομ Χανκς να ανταλλάσσουν κρυφά email, να περπατάνε στους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης…

Σε στενά γραφικά δρομάκια στο Upper Eastside ή στο πελώριο Central Park στην πασίγνωστη ταινία «You’ve Got Mail (1998)»;

Αυτή είναι η κατά πολλούς πόλη όνειρο, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ μια πόλη που συνδυάζει τα πάντα, μια πόλη για μικρούς και μεγάλους, με άπειρες επιλογές για διασκέδαση, φαγητό, ποτό, βόλτες και πολλές παααρα πολλές φωτογραφίες.

Ποιος εξ ημών δεν έχει ονειρευτεί να μπει σε ένα αεροπλάνο και να ταξιδέψει μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να επισκεφθεί το μεγάλο μήλο;

 Αδιαμφισβήτητα είναι από τους πιο ακριβούς προορισμούς, είναι όμως ανέφικτο να την επισκεφτείς;

Σαφώς και όχι, σε οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεσαι υπάρχει η λύση, δεν είναι εύκολο, αλλά όπως λέει και η μητέρα μου ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει δεν μπορώ, δε θέλω υπάρχει. Ως explorer λοιπόν και όχι ως απλός tourist σηκώνεις τα μανίκια σου και ξεκινάς το ψάξιμο στο τέλος της προσπάθειάς σου θα έχεις προκαταβάλει κάτι λιγότερο από το 1/3 σε σχέση με αυτά που σου ζητούν τα πρακτορεία!!

Πώς πρέπει να κινηθείς για φτηνά εισιτήρια!

Για κανένα λόγο δεν κοιτάς την εύκολη λύση (πρακτορεία), μπορείς και μόνος σου, ψάξε, ψάξε πολύ, σε όλες τις μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων, σίγουρα θα βρεις τιμές πολύ προσιτές και δεν είναι ανάγκη να τα κλείσεις 11 μήνες πριν, δεν δουλεύει έτσι ο σύγχρονος αλγόριθμος των εταιριών, επέλεξε τις ημερομηνίες και βάλε ένα alert να σε ενημερώσει πότε θα είναι η βέλτιστη τιμή.

Η διαμονή έρχεται σε δεύτερο χρόνο, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη Νέα Υόρκη, ψάξε για την ποιο φθηνή και ασφαλή λύση ήτοι Airbnb και φυσικά μόνο Manhattan, διαβατήριο, ESTA (κάτι αντίστοιχο με την παλιά VISA) και είσαι έτοιμος για την μακρινή σου εμπειρία.

Ιδανική εποχή για ταξίδι στην Νέα Υόρκη

Οποιαδήποτε στιγμή του έτους, αν καταφέρεις και πας Χριστούγεννα ακόμα καλύτερα, έχει το κρύο του αλλά ο φωτισμός της πόλης είναι το κάτι άλλο και μην ξεχάσεις να φωτογραφηθείς μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center έτσι για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια όταν έβλεπες κάθε Χριστούγεννα το συγκινητικό τέλος του Home Alone 2.

Τι πρέπει να δεις ιδανικά στην πόλη όνειρο!

Η πόλη έχει άπειρα πράγματα να δεις, επειδή η πρώτη σου φορά θα είναι περί τη μια εβδομάδα (ναι, καλά κατάλαβες, θα ξαναπάς, ίσως και για μήνα του μέλιτος μετά από 10 χρόνια, σιγά μην τη γλιτώσεις) σου προτείνω να δεις τα βασικά.

Άγαλμα της ελευθερίας, νησί των μεταναστών, Εmpire State Βuilding, Central Park, Μουσείο Φυσική Ιστορίας, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MOMA), Βόλτα στην 5η λεωφόρο & Κτήριο Ηνωμένων Εθνών.

Για τους φανατικούς του shopping λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη υπάρχει το Outlet Woodbury Common όπου μπορούν να επιδοθούν σε shopping therapy μέχρι τελικής πτώσης! Έχει όντως καλύτερες τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, γι’αυτό και είναι outlet, καμία σχέση με όποια εικόνα έχεις από τα Ελληνικά «outlet».

Καλό σου ταξίδι λοιπόν και μην ξεχάσεις στην πτήση της επιστροφής να έχεις βρει τον επόμενο σου προορισμό, τα ωραιότερα μέρη της Γης είναι πάντα αυτά που ακόμα δεν είδες.

Johnny D

Σχόλια