Η καθιερωμένη πλέον μουσική προσφορά «Πολυφωνίες», εγκαινιάζεται για το 2020 από το κουαρτέτο εγχόρδων «FourTe»

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με πρωτοβουλία του κ. Δρίτσα Α., προωθεί και ενθαρρύνει την αξιοποίηση της μουσικής ως θεραπεία, ανοίγοντας τις πόρτες του σε μουσικά σύνολα, στο Αίθριο του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Η καθιερωμένη πλέον μουσική προσφορά «Πολυφωνίες», εγκαινιάζεται για το 2020 από το κουαρτέτο εγχόρδων «FourTe». Οι μουσικοί του κουαρτέτου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα κλασσικής μουσικής που ταξιδεύει τον ακροατή με τρυφερές και γλυκές μελωδίες από την περίοδο του μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Τετάρτη 22/1, Αίθριο Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ώρα 12:00 μ.μ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Chanson de matin – Elgar E.

Air – Bach J.S.

Polovtsian dance – Borodin A.

Αρκαδικός χορός – Σκαλκώτας Ν.

Humoresque – Dvorak A.

Sonatine in g major (Finale) – Dvorak A.

Les Folies d’ Espagne – Lully J.B.

Concerto Grosso No. 3 in c minor – Corelli A.

Trio Sonata in c minor Allegro – Purcell H.

Music of the royal fireworks (Bourrée) – Handel G.F.

Music of the royal fireworks (Minuet 1&2) – Handel G.F.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Κουαρτέτο Εγχόρδων FourTe

Tο κουαρτέτο εγχόρδων «FourTe»

Ένα κουαρτέτο εγχόρδων νέων μουσικών με πολύ όρεξη και διάθεση για δημιουργία με τους Ηλία Γυφτονικολό στο α’ βιολί, την Κωνσταντίνα Μπάλλα στο β’ βιολί, την Ιζαμπέλα Χατζηιωάννου στη βιόλα, και τη Μυρτώ Ξηρουχάκη στο βιολοντσέλο.

Καλύπτοντας με το ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις εποχές της μουσικής εξέλιξης, το κουαρτέτο έχει παίξει στον κήπο της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών, ένας χώρος συναυλιών ο οποίος εγκαινιάστηκε με αυτό το κουαρτέτο. Επίσης, έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου «ΆΝΩ» της Σύρου σε συνεργασία με τον Χρήστο Παρασκευόπουλο στο εκκλησιαστικό όργανο, καθώς και στο φεστιβάλ Will o’ wisps όπου μέρος των εσόδων του πήγαν στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου”. Έχει παίξει στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Μεταμόσχευσης, Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και δραστηριοποιείται στο σχολικό περιβάλλον πραγματοποιώντας παρουσιάσεις όπου συνδυάζουν το λόγο με τη μουσική, κάνοντας έτσι πιο προσιτή και κατανοητή την προσέγγιση των μεγάλων συνθετών και των έργων τους.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του κουαρτέτου σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, καθώς και σε συναυλίες που εκπληρώνονται σε πολυχώρους και σε σημαντικά κτήρια όπως το Νομισματικό Μουσείο και την Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το κουαρτέτο έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις σε σπουδαίους χώρους, όπως το στούντιο ηχογράφησης του ΑΝΤ1.

Οι συνθέτες είναι φίλοι μας, από το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe

Σχόλια