Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ένα μουσείο τέχνης στην πόλη του Άμστερνταμ, το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του διάσημου, Ολλανδού ζωγράφου σε όλο τον κόσμο.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ένα από τα στολίδια της πόλης του Άμστερνταμ. Περιλαμβάνει κυρίως έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ αλλά και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών. Περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Bαν Γκογκ σε όλο τον κόσμο. Το 2017 ήταν το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ολλανδία με 2,26 εκατομμύρια επισκέπτες.

Επιπλέον, παρουσιάζονται εκατοντάδες επιστολές και σχέδια του Βαν Γκογκ, παρέχοντας πληροφορίες για τον εσωτερικό κόσμο του Ολλανδού καλλιτέχνη.

Μουσείο Βαν Γκογκ

Ο Βαν Γκογκ γεννήθηκε το 1853. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της ευρωπαϊκής τέχνης.  Το Μουσείο Βαν Γκογκ προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα για τη ζωή του, η οποία ξεκινάει από τις προσωπικές του φιλοδοξίες μέχρι τα συναισθήματα του και μύθους για εκείνον. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης σε αυτό το μουσείο, οι επισκέπτες αποκτούν μια βαθύτερη κατανόηση σχετικά με αυτόν τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη.

Μουσείο Βαν Γκογκ

Οι πίνακες της μόνιμης συλλογής του μουσείου περιλαμβάνουν τις σειρές «Ηλιοτρόπια», «Άνθη Αμυγδαλιάς», «Οι Πατατοφάγοι», και πολλές από τις αυτοπροσωπογραφίες του Βαν Γκογκ.

Βαν Γγογκ

Ακόμη παρουσιάζονται έργα άλλων καλλιτεχνών, οι οποίοι επηρέασαν το έργο του Βαν Γκογκ, συμπεριλαμβανομένων των Μονέτ και Γκωγκέν. Το μουσείο διοργανώνει επίσης τρεις εποχικές εκθέσεις κάθε χρόνο.

Μουσείο Βαν Γκογκ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστοι καλλιτέχνες στις Κάτω Χώρες μελέτησαν την ιαπωνική τέχνη. Ο πιο διάσημος ήταν ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Γι’ αυτό το λόγο το μουσείο πραγματοποίησε μια έκθεση αφιερωμένη  στη σχέση του με την ιαπωνική ζωγραφική.

Μουσείο Βαν Γκογκ

Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Εάν θέλετε περισσότερα από ένα κανονικό εισιτήριο, μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου σε συνδυασμό με ένα διαδραστικό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (ονομάζεται επίσης και οδηγός πολυμέσων). Αυτός ο οδηγός σας δίνει μια νέα εικόνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε ο Βαν Γκογκ, καθώς και για τα κίνητρα του. Ο οδηγός βοηθά στην εξέταση των έργων του Βαν Γκογκ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, αποκαλύπτοντας έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό Βαν Γκογκ.

Τρόποι Λειτουργίας

Πώς μπορώ να πάρω τα εισιτήρια μου;
Το εισιτήριο θα αποσταλεί στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου σύντομα μετά την ολοκλήρωση της κράτησης. Προσκομίστε ένα τυπωμένο αντίγραφο ή παρουσιάστε το εισιτήριο στο κινητό σας τηλέφωνο.

Για πόσον καιρό ισχύει το εισιτήριο μου;
Το εισιτήριο σας για το Μουσείο Βαν Γκογκ ισχύει μόνο για την ημέρα που έχετε κάνει κράτηση.

Κατηγορίες εισιτηρίων

Ενήλικας (18+)
Παιδί (0-17): Δωρεάν

Επίσης δες: Ταξίδι στο Άμστερνταμ: Μια υπέροχη πολυπολιτισμική πόλη

 

Σχόλια