2 Weekends of Christmas σε περιμένουν στο Ωδείον Αθηνών για τις πιο εναλλακτικές χριστουγεννιάτικες αγορές!

Το Meet Market ξαναχτυπά! Και αυτό μόνο απειλή δεν είναι! Για δύο (ναι, καλά είδες δύο!) σαββατοκύριακα φοράει τα γιορτινά του, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Ωδείου Αθηνών και μας καλεί να το γευτούμε την δοκιμασμένη πλέον συνταγή της επιτυχίας των event του στο απόλυτο Christmas mood!

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του “The Meet Market” Μαρίνα Σακελλαρίου, μίλησε στη Μαρία Μακράκη και τη Χριστίνα Νασιοπούλου για την ιδέα του Meet Market αλλά και για το τι μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο bazaar και λύνει εδώ όλες τις απορίες.

Θα θέλαμε να μας πεις ένα γεγονός που θεωρείς ότι υπήρξε ορόσημο για την πορεία και την εξέλιξη του Meet Market.

Μια καθοριστική στιγμή για το Meet Market ήταν όταν πριν από κάποια χρόνια έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πέτρινη Αποθήκη. Για την ομάδα ήταν πολύ σημαντικό που στους πίνακες ανακοινώσεων του λιμανιού φαινόταν το Meet Market. Εκεί έλαβε μία ώθηση και ξαφνικά έγινε λίγο πιο μεγάλο και πιο έντονο για όλους όσους δουλεύουμε εδώ. Αυτό ήταν ένα σημείο καμπής.

 

Πολλά Bazaars  διοργανώνονται ανά καιρούς. Ποιό είναι το ιδιαίτερο στοιχείο που διαφοροποιεί το The Meet Market από τα άλλα;

Βασικά, αυτό που  προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε και να βγάλουμε προς τα έξω τη φιλοσοφία μας ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε μέσα από αλληλέγγυες δράσεις. Πρώτο κομμάτι είναι να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα που, η αλήθεια είναι, ότι υπάρχει σε αφθονία. Έπειτα, προσθέτουμε και κάποια άλλα στοιχεία, όπως είναι η μουσική, με τα live DJ sets, το ποτό, το φαγητό από street food stands και οι παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά, οι οποίες είναι πάντοτε δωρεάν προς το κοινό. Έτσι, επιδιώκουμε να του δώσουμε μια νότα ευχάριστη ώστε να μπορεί κάποιος να έρθει και για βόλτα, ακόμα και αν δεν έχει χρήματα να ξοδέψει, να μπορέσει να περάσει καλά, να συναντήσει τους φίλους του. Οπότε αυτό αισθανόμαστε ότι είναι και ένα κομμάτι που το διαφοροποιεί από το καθαρά εμπορικό στοιχείο.

Tip!

Αν κάποιος επιθυμεί να πάρει μέρος στο Meet Market θα πρέπει να είναι μία νόμιμη επιχείρηση. Mπορεί να μας στείλει φωτογραφίες από τη δουλειά του και εμείς απαντάμε σύντομα με μία θετική η αρνητική απάντηση. Είμαστε ευπρόσδεκτοι στο να δεχτούμε νέο κόσμο και νέες επιχειρήσεις, για αυτό και πάντα κρατάμε μερικές θέσεις για όσους επιθυμούν να έρθουν.

Μας είπες προηγουμένως ότι στο Meet Market μπορούν να έρθουν και άνθρωποι που δεν έχουν πολλά χρήματα για να ξοδέψουν. Θα ήθελες να μας πεις λίγο πού περίπου κυμαίνονται οι τιμές;

Οι τιμές διαφοροποιούνται και τα προϊόντα κοστίζουν από 5 ευρώ έως 150 ευρώ. Το πως αυτά κοστολογούνται είναι καθαρά κομμάτι των επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Όλοι οι εκθέτες κοστολογούν το χρόνο, τον κόπο, τα υλικά τους, την ποιότητα και σίγουρα αυτό είναι πάρα πολύ διαφορετικό από μία εταιρεία μαζικής παραγωγής. Μπορείς να αγοράσεις κάτι από ένα δημιουργό, έναν παραγωγό, έναν σχεδιαστή που θα το έχεις μόνο εσύ. Αυτό που εμείς κάνουμε πάντα ώστε όλοι όσοι έρχονται να έχουν τη δυνατότητα να μη φύγουν με άδεια χέρια, είναι το παιχνίδι μας στο κεντρικό ταμείο – info point του Meet Market στο οποίο μπορεί να παίξει όποιος θέλει ρίχνοντας το ζάρι που κάθε πλευρά του είναι και ένα δώρο. Επιπλέον, έχουμε και την κλήρωση για το “μεγάλο καλάθι/α”, όπως λέμε στο Meet Market,  που βγαίνουν 2 τυχεροί νικητές, οι οποίοι κερδίζουν από ένα μεγάλο καλάθι  που είναι γεμάτο με προϊόντα από όλους τους εκθέτες. Τώρα τα Χριστούγεννα θα κάνουμε και πάλι το ίδιο, αυτή τη φορά με 3 καλάθια!

 

Ποιός είναι ο επόμενος στόχος-πρόκληση για το Meet Market και την ομάδα του;

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αρχικά να εξελιχθούμε, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να επαναφεύρουμε τους εαυτούς μας, να συνεχίσουμε να έχουμε φρέσκες ιδέες και να δημιουργούμε προκλήσεις. Φυσικά, να μπορούμε κάθε φορά να φιλοξενούμε ακόμα περισσότερους εκθέτες και να είμαστε μια πλατφόρμα για νέες επιχειρήσεις που θα μπορούν να μοιράζονται τις καινοτόμες ιδέες τους.  Επίσης, θα θέλαμε το Meet Market να «ταξιδέψει» και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε πολύ ενδιαφέρον γιατί το ίδιο το Meet Market θα πάει στο κοινό που ίσως δεν μπορεί να το επισκεφθεί. Σκοπός μας είναι ακόμη να αναδείξουμε σημεία της Αθήνας τα οποία ενδεχομένως ο κόσμος να μην τα γνωρίζει και εννοείται πως θέλουμε να μεταδώσουμε τη φιλοσοφία μας που είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε.  Το Meet Market είναι σαν μία μεγάλη ευκαιρία για συνάντηση και παρέα για αυτό και “Meet”.

 

Το Meet Market στεγάζεται συνήθως σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους. Πώς επιλέξατε και επιλέγετε αυτούς τους χώρους; Έχει να κάνει με την αισθητική τους που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που εκπέμπετε και εκπροσωπείτε;

Το Meet Market έχει συστηθεί στο κοινό ως μια μετακινούμενη αγορά. Είναι σημαντικό για εμάς να βρίσκουμε χώρους, τους οποίους επιλέγουμε με κριτήρια αισθητικής και κουλτούρας. Κριτήρια που επίσης πρέπει να πληρούν είναι να έχουν τις κατάλληλες υποδομές και σχετικά μεγάλη χωρητικότητα. Ξεκινήσαμε τα Χριστούγεννα του 2007 από το Κ44 στο Γκάζι. Ήταν ένας μικρός χώρος αλλά και το Meet Market ήταν τότε μικρό. Ιδανικά θέλουμε ο εκάστοτε χώρος να είναι προσβάσιμος με τα ΜΜΜ ώστε να είναι πιο εύκολο για την πλειοψηφία του κόσμου να μας επισκεφθεί. Έχουμε βρει αρκετές φορές και χώρους που είναι σχετικά μακριά από ΜΜΜ, όμως αξίζουν να τους γνωρίσει ο κόσμος και αυτό είναι μία πρόκληση για εμάς. Παράλληλα, θα θέλαμε να μεταφερθούμε και  σε άλλες περιοχές στην Αθήνα, αν και  για να μπορέσει και περισσότερος κόσμος να μας επισκεφθεί.

Βλέπουμε ότι κάθε Meet Market που διοργανώνεται έχει τη δική του θεματολογία και το δικό του concept. Υπάρχει μία δημιουργική ομάδα πίσω από όλο αυτό που σκέφτεται, εμπνέεται και τελικά φτάνει στο τελικό concept που θα ακολουθηθεί;

Εδώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αναφέρουμε ότι κάθε φορά στο δημιουργικό υλικό, στο πόστερ μας, έχουμε τον Ιωνά Lehec, το γραφίστα μας που είναι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή του Meet Market. Κάθε φορά, βρίσκουμε για το πόστερ ένα διαφορετικό θέμα που μπορεί να είναι εμπνευσμένο από την εποχή κατά την οποία πραγματοποιείται, σε συνδυασμό με αναφορές στον χώρο που κάθε φορά φιλοξενείται, είτε μπορεί να έχει σκιαγραφημένα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στο Meet Market και φυσικά με την προοπτική να συλλέγεται και ως ενδύμιο.

 

Φαίνεται ότι το Meet Market έχει ήδη κατακτήσει το νεανικό και ενήλικο κοινό. Τώρα όμως βλέπουμε μία νέα στροφή, μία στροφή προς τις οικογένειες με παιδιά. Είναι αυτό το νέο σας target group;

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια θέλουμε να κάνουμε το Meet Market και λίγο πιο family friendly. Έχουμε ξεκινήσει μάλιστα και το Sunday for Kids & Families, το οποίο προσπαθούμε να το διοργανώνουμε τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο. Είναι μια Κυριακή, ένα Meet Market για οικογένειες με παιδιά, στο οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις που είναι προσανατολισμένες στο παιδί και την οικογένεια. Στα κανονικά Meet Market τώρα, αυτό που προσπαθούμε να έχουμε πάντα είναι δωρεάν διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά. Φέτος τα Χριστούγεννα θα έχουμε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ωδείου, και θα παραμένει ανοιχτό από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Όσο οι γονείς δηλαδή κάνουνε μία βόλτα στο Meet Market, το παιδί να μπορεί να απασχοληθεί με τους παιδαγωγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Άλλωστε, με τα χρόνια βλέπουμε ότι και εμείς οι ίδιοι που συμμετέχουμε στο Meet Market αλλά και οι εκθέτες μας, αρχίζουμε σιγά σιγά και κάνουμε οικογένειες και συνεπώς αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από το καθαρά νεανικό κομμάτι που ήμασταν. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό να μπορεί μία οικογένεια να μας επισκεφθεί και να απευθυνθούμε σε όλα της τα μέλη.

2 Weekends of Christmas στο Ωδείον Αθηνών λοιπόν. Τι μας περιμένει εκεί μικρούς και μεγάλους; Τι το ξεχωριστό θα έχει φέτος;

Το Χριστουγεννιάτικο Meet Market θα γίνει στο Ωδείον Αθηνών, 14 & 15 και 21 & 22 Δεκέμβρη, δηλαδή για δύο σ/κ, σε ένα εμβληματικό κτήριο στην καρδιά της πόλης που αξίζει όλοι να επισκεφθούν. Θα είμαστε ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και θα έχουμε στο σύνολο πάνω από 150 ελληνικά brands. Εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και τα δύο σ/κ καθώς θα έχει τη δυνατότητα να δει και ένα διαφορετικό line-up εκθετών. Όπως είπαμε και προηγουμένως, θα έχουμε και τη συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ενώ για πρώτη φορά θα έχουμε και μια ξεχωριστή συνεργασία… Guest εμφάνιση στο Meet Market θα κάνει η ομάδα του deBόp με το Street Food n’ Tunes που θα διοργανώσουνε το κομμάτι του street food. Παράλληλα, θα έχουμε ποτό όπως πάντα, δώρα και παιχνίδια στο κεντρικό ταμείο για όλους και φυσικά live DJ sets, καθώς η μουσική είναι πολύ σημαντικη για εμάς. Είναι αυτό που δημιουργεί την ατμόσφαιρα! Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πολύ όμορφο και ζεστό τετραήμερο λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπου ο κόσμος θα μπορεί να έρθει και να ψωνίσει ό,τι χρειάζεται για δώρα και γιορτινές αγορές και σίγουρα θα ψωνίσει μοναδικά πράγματα που θα είναι πολύ ιδιαίτερα και με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλει σε μια μεγαλύτερη αλλαγή.

Πάρτε μία ιδεά του τι θα δείτε στο Meet Market!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια