Η COCO-MAT και το Labyrinth of Senses ξεκινούν μια συνεργασία στα πλαίσια της εκπαίδευσης των εθελοντών του Labyrinth of Senses αλλάζοντας έτσι την εμπειρία εθελοντισμού και εκπαίδευσης διοργανώνοντας μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την εξοικείωση με τη διαφορετικότητα, για παιδιά και ενήλικες όλων των ικανοτήτων.

Μια βιωματική δράση από το Labyrinth of Senses | COCO-MAT Μαρούσι.

Στη δράση μας, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας, θα διασχίσουμε τον Λαβύρινθο, σε ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το εργαστήριο του Labyrinth of Senses, καλεί τον συμμετέχοντα να ξεπεράσει διάφορα «εμπόδια» αξιοποιώντας τις αισθήσεις του, ώστε να ανακαλύψει έναν κόσμο, που η συμπερίληψη, η αποδοχή, η διαφορετικότητα και ο σεβασμός υπερισχύουν.

Έλα κι εσύ να εκπαιδευτείς, να ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις σου!

Λεπτομέρειες

Πού: COCO-MAT Μαρούσι, Κηφισίας 193

Πότε: Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 12:00-14:00

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση θα βρείτε εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Τι είναι το Labyrinth of Senses;

Το Labyrinth of Senses είναι ένα πρόγραμμα της Αμκε KINITRO που προάγει τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα. Στόχος είναι η εξάλειψη της έλλειψης εκπαίδευσης και των στερεοτύπων στα σχετικά με την αναπηρία, με δημιουργικό τρόπο. Το βιωματικό disABILITY AWAREness εργαστήριο, αξιοποιώντας μεθόδους Μη Τυπικής Μάθησης, προάγει την κριτική και δημιουργική σκέψη, ενισχύει το αίσθημα της ομαδικότητας, βοηθά στην αλληλεπίδραση ατόμων με και χωρίς αναπηρία και δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να ανακαλύψει νέες και να εξασκήσει ήδη υπάρχουσες δεξιότητές του. Μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας, έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 15.000 άνθρωποι στην Ελλάδα και σε άλλες 14 χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό και από την Αίγυπτο μέχρι τη Σουηδία.

Χαρακτηριστικό της συνέπειάς στο έργο και την ποιότητα του Labyrinth of Senses, είναι  η διάκριση ως καινοτόμος, καλή πρακτική για την αναπηρία για το έτος 2019 από το Zero Project, διαγωνισμό του Ο.Η.Ε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.labyrinthofsenses.com καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@labyrinthofsenses.com και +30 6942574831.

Σχόλια