Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο τότε πέρασες με επιτυχία τις πανελλήνιες και τώρα είναι η ώρα να απολαύσεις τη φοιτητική ζωή. Τα χρόνια που ακολουθούν θα είναι γεμάτα γέλιο και αστείες στιγμές, ατελείωτες συζητήσεις, νέες φιλίες που θα διαρκέσουν για μια ζωή και τέλος θα βελτιωθείς σε πολλές πτυχές του εαυτού σου. Βέβαια, παρόλο που το πανεπιστήμιο περιλαμβάνει όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα υπάρξουν και περίοδοι όπου σαν φοιτητής  θα νιώσεις αγχωμένος, απογοητευμένος και ίσως αποτυχημένος.

Μην αγχώνεσαι όμως, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Πάρε λοιπόν, 5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη σου χρονιά στη σχολή.

Μην είσαι ντροπαλός

Ακόμη και αν υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα έκανες ποτέ το πρώτο βήμα να γνωρίσεις κάποιον, διώξε τις αναστολές και κοινωνικοποιήσου. Θυμήσου πως και οι δύο βρίσκεστε σε ένα ολοκαίνουργιο και άγνωστο περιβάλλον, για αυτό μη διστάζεις. Αυτό το νέο άτομο ίσως γίνει ο νέος σου κολλητός. Αν σου άρεσε η πρώτη σας συζήτηση προσκάλεσε τον να πιείτε έναν καφέ ή ακόμη καλύτερα να βγείτε παρέα για ποτό.

Λεφτά

Για τους  περισσότερους  πρωτοετείς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να διαχειριστούν χρήματα. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να πληρώνεις ενοίκιο, λογαριασμούς, φαγητό, μετακίνηση και η λίστα συνεχίζεται! Ξέρουμε ότι θέλεις κάθε βράδυ να παρτάρεις, όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διασκεδάσεις με τους φίλους σου εξοικονομώντας  παράλληλα χρήματα, όπως τα επιτραπέζια, μια ταινία στο σπίτι και τα video-games.

Μάθε να μαγειρεύεις

Αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις και ο ντελιβεράς είναι ο καλύτερος σου φίλος, θα περάσεις δύσκολες μέρες. Το να παραγγέλνεις συνέχεια θα σου κοστίσει μία περιουσία (δες ξανά την πιο πάνω συμβουλή) και θα επηρεαστεί αρνητικά η υγεία και η φυσική σου κατάσταση τρώγοντας καθημερινά fast- food. Ποια είναι η απάντηση; Μάθε να μαγειρεύεις. Πλέον, είναι πανεύκολο να μάθεις πράγματα χάρη στο You Tube. Ξεκίνα φτιάχνοντας μία λίστα με τα αγαπημένα σου φαγητά. Βρες βίντεο για αρχάριους που εξηγούν αναλυτικά το κάθε βήμα και σε χρόνο μηδέν θα γίνεις ο νέος  Άκης Πετρετζίκης. Όταν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, θα δεις και όλα τα θετικά που ακολουθούν: 1) εξοικονομείς χρήματα 2) τρως υγιεινά και παραμένεις σε φόρμα 3) μπορείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Αν χρειάζεσαι άμεσα έξτρα συμβουλές, μπορείς πάντα να καλέσεις τη μητέρα σου και αυτή θα σε καθοδηγήσει. Λάθη θα γίνουν και είναι λογικό, αποτελεί μέρος της διαδικασίας. Υπάρχει περίπτωση το φαγητό που ετοίμασες να είναι πολύ αλμυρό, καυτερό ή απλά καμένο. Μάθε από τα λάθη σου και δημιούργησε μοναδικά πιάτα.

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

Μην πιστολιάζεις τα μαθήματα (Μη χάνεις μαθήματα)

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι φοιτητές είναι να μη πηγαίνουν συχνά στη σχολή κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους. Μερικές φορές, είναι φυσιολογικό να μην πας στο μάθημα, όπως το επόμενο πρωί μετά από μία νύχτα που το πάρτι κράτησε μέχρι το ξημέρωμα. Όμως, όταν πηγαίνεις συχνά στη σχολή μπορείς να γνωρίσεις νέο κόσμο και να μεγαλώσεις την παρέα σου. Επίσης, δε χάνεις τη σειρά των παρουσιάσεων, άρα μπορείς να περάσεις πιο εύκολα τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να μην τα κουβαλάς στην πλάτη μέχρι την ημέρα της αποφοίτησης σου.

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

Κράτα επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σου

Μην ξεχνάς τους γονείς σου! Ανησυχούν για εσένα και τους κάνεις χαρούμενους όταν τους παίρνεις τηλέφωνο. Είναι επίσης σημαντικό να κρατήσεις επαφή με τους παλιούς σου φίλους. Λένε “καινούργιους φίλους κάνε, τους παλιούς μην τους ξεχνάς”. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους για τα πάντα και να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά. Γιατί , είναι αλήθεια πως οι πρώτες ημέρες είναι λίγο μοναχικές.

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

Bonus: Μην ξεμένεις από ενέργεια

Αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου και να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια χωρίς να ξεμένεις ποτέ από ενέργεια, η  λύση είναι το HELL. Τα ενεργειακά ποτά της HELL θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις απέναντι σε όλες τις δυσκολίες. Χρειάζεσαι έξτρα συγκέντρωση για να μπορείς να διαβάσεις ή μία δόση ενέργειας για να μπορείς να συνεχίσεις να αθλείσαι; Η Hell Energy σου έχει τη λύση, δοκίμασε το Hell Energy Strong Focus ή το Hell Energy Active και αντιμετώπισε την κόπωση και την εξάντληση.

5+1 tips για να επιβιώσεις την πρώτη χρονιά στη σχολή!

Τέλος, ότι και να λένε, η πρώτη εβδομάδα ως πρωτοετής φοιτητής είναι λίγο δύσκολη, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλές νέες προκλήσεις. Όμως μην αγχωθείς γιατί γρήγορα θα τα βάλεις όλα σε μια σειρά.

Εμείς σου ευχόμαστε να έχεις μία μοναδική εμπειρία σαν φοιτητής και να απολαύσεις τα επόμενα χρόνια στο έπακρο. 

Σχόλια