TEDxDUTH 2019: Όταν οι τροχιές των ατόμων συναντήθηκαν.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο TEDx event του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Astir Egnatia.

Θέμα της διοργάνωσης, το «Άτομο», προς τιμήν του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου
Δημόκριτου. Μελετήσαμε τη φυσικοχημική του υπόσταση, τις ενστικτώδεις συμπεριφορές και τη δίψα για εξέλιξη. Μιλήσαμε για την έννοια του “μαζί”, την επιμονή, την επιτυχία, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνικότητα και την αέναη αναζήτηση του εαυτού.

Αποδείχτηκε ότι το άτομο τελικά κόβεται σε κομμάτια. Στο τέλος, όμως, καθένα από αυτά φωτίζεται με νέες σκέψεις και όνειρα, έτοιμο να οδηγήσει στην υλοποίησή τους.

Συμμετέχοντες

Οι ομιλητές μάς μετέδωσαν τον παλμό του πρώτου TEDxDUTH, ενέπνευσαν το κοινό και έγιναν ένα μαζί του. Η παρουσιάστρια, Νικολέττα Ράλλη, “έντυσε” μοναδικά κάθε λεπτό της διοργάνωσης με την παρουσία της.

Τα τρία performances ήταν εντυπωσιακά. Η Ανθή Κοσμά κατέρριψε τα όρια σκηνής
και κοινού, ενώ οι Lindy Hop Xanthi χόρεψαν κοινωνικά σε ρυθμούς που ξεσήκωσαν τον κόσμο!

Τέλος, οι Jam Experiment γέμισαν τον χώρο με την μουσική τους!


Παράλληλα, τα περίπτερα, που υπήρχαν στον χώρο, έφεραν κοντά τις φοιτητικές ομάδες των τεσσάρων πόλεων της Θράκης. Την ίδια στιγμή, τα πέντε workshops έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με καινοτόμες ομάδες.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ήδη από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους. Φοιτητές και όχι μόνο, από όλες τις πόλεις της Θράκης αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή, αποδεικνύοντας με την παρουσία τους πως κάθε ιδέα που αξίζει, πρέπει να διαδοθεί.

Χορηγοί

Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα χωρίς την υποστήριξη των χορηγών. Χορηγοί από όλη τη χώρα αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή από την αρχή. Φυσικά, σημαντική ήταν η συνεχής συνεργασία του ακαδημαϊκού υπεύθυνου και αντιπρύτανη, Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλου.

Ακρογωνιαίος λίθος, φυσικά, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης υπήρξε η βοήθεια και τα
χαμόγελα των εθελοντών από όλες τις γωνιές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρώτο TEDxDUTH τελείωσε και άφησε πίσω του συγκίνηση και χαμόγελα. Μια ιδέα που έγινε πράξη και που στόχο έχει να γίνει θεσμός με διάρκεια, συνεχίζοντας την πορεία του στις πόλεις της Θράκης.

Γιατί τα άτομα κινούνται σε αέναες απροσδιόριστες τροχιές και είναι μαγικό όταν αυτές συναντιούνται.

Σχόλια