Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx για πρώτη χρονιά με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης. Το θέμα του πρώτου main event είναι το “ATOMO” , θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia υπό την αιγίδα του ΔΠΘ και τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

ΑΤΟΜΟ

atom < ἄτομον < ἀ στερητικό + τέμνω

Αυτό που δεν τέμνεται.

Γιατί το ΑΤΟΜΟ ως θέμα του πρώτου TEDxDUTΗ;

Η επιλογή βασίζεται σε γεγονότα αρκετά χρόνια πριν. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης την αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Το άτομο που δεν διαιρείται και μικρότερο του δεν υπάρχει χτίζεται πάνω του όλος ο κόσμος.

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

Το TEDxDUTH αποδίδοντας φόρο τιμής στον Δημόκριτο, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Πανεπιστήμιο που απλώνεται στις πόλεις της Θράκης, επιλέγει την θεωρία του φιλόσοφου για θέμα της πρώτης χρονιάς. Το ΑΤΟΜΟ που ξεκίνησε ως ιδέα μεταφέρεται από το TEDxDUTH σε πραγματικότητα στην προσπάθεια του να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια αυτού.

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

Ομιλητές χωρισμένοι σε 3 Session από το χώρο των επιστημών, της

επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν ο καθένας από τα βιώματά τους, την οπτική τους γύρω από το θέμα. Πέραν των ομιλιών μοναδικά performances και workshops μεταξύ των sessions θα πλαισιώνουν το θέμα προσδίδοντας μια πρωτότυπη εμπειρία.

Παρουσιάστρια της ημέρας θα είναι η Νικολέττα Ράλλη

Session 1- Split_the_Atom: Μαριάνθη Φραγκοπούλου, Γιώργος Πιέρρος, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

Session 2-Atom_On: Ιωάννης Σομαλακίδης, Αλεξία Κωτσή, Θεράπων Φάκας

Session 3-Beyond_Atom:Νάντια Κοντογεωργη ,Αχιλλέας Γραβάνης, Δημήτρης Καρυπίδης

Λίγα λόγια για το TEDxDUTH

Το TEDxDUTH πρόκειται για φοιτητική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία, η οποία διοργανώνεται από φοιτητές του ΔΠΘ από την Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με στόχο την γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης.

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

Λίγα λόγια για το TEDTEDx

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ΤED = Technology -Entertainment – Design. Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας ή στα social media Facebook, Instagram, LinkedIn και Twitter.

Σχόλια