Η σειρά, «Το Κόκκινο ποτάμι», θα σε καθηλώσει με την αλήθεια της στη μικρή οθόνη.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις διάβασα πως ο κ.Μανουσάκης θα βγάλει μία καινούργια σειρά, «Το κόκκινο ποτάμι» , σκέφτηκα ότι θα δούμε στην τηλεόραση άλλη μία επιφανειακή σαπουνόπερα.

Αυτό όμως δεν έγινε. Έκατσα στο καναπέ του σπιτιού μου και με μεγάλη προκατάληψη ξεκίνησα να βλέπω «Το κόκκινο ποτάμι». Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι η εξαιρετική φωτογραφία, φαίνεται ότι το μοντάζ και τα πλάνα δεν έγιναν εν μία νυκτί αλλά με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Είναι εμφανές, επιπλέον, ότι η νέα αυτή σειρά δεν θα αφηγηθεί ακόμα μία θλιβερή ιστορία για τον Πόντο αλλά θα σε κάνει να νιώσεις πραγματικά τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων.

Οι ηθοποιοί ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το ίδιο το σενάριο και η γρήγορη εναλλαγή σκηνών και συναισθημάτων άγγιζε όλο και περισσότερο τον τηλεθεατή που το παρακολουθούσε.

Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια. Αυτό που για μένα ξεχωρίζει είναι ότι αφηγείται την ιστορία όπως είναι η ζωή. Δε τονίζει κάποιο τομέα περισσότερο αλλά μέσα από τις εμπειρίες των πρωταγωνιστών νιώθεις όλο και περισσότερο τους Πόντιους.

Δεν είμαι Πόντια αλλά αυτό που κατάφερε ο κ.Μανουσάκης και οι υπόλοιποι συντελεστές είναι να νιώσω για λίγο Πόντια, να συναισθανθώ τους πρωταγωνιστές και με το τέλος του επεισοδίου να αναλογιστώ σημαντικά κομμάτια της ιστορίας με προβληματισμό.

Γιατί ο Πόντος δεν είναι απλά ένας μέρος της ιστορίας αλλά πνοή και οξυγόνο χιλιάδων ανθρώπων ακόμα και σήμερα.

Σου προτείνω να το δεις και θα αντιληφθείς γιατί φέτος τις Κυριακές στις 21:00 το βράδυ αξίζει να βλέπεις τηλεόραση!

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης
Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ: Μιχάλης Μινακούλης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Μαγγίρα
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Κατερίνα Ζουράρη
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έλλη Κριαρά
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αλεξ Πρίφτης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ SFX: Αντώνης Νικολάου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μιχάλης Καραχάλιος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Αργύρης Πανταζάρας, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης,, Τατιάνα Παπαμόσχου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Στέφανος Κυριακίδης, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Δρόσος, Κώστας Ξυκομηνός, Θοδωρής Φραντζέσκος, Λάμπρος Κτεναβός, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Δήμητρα Σιγάλα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δημήτρης Τοπαλίδης, Πέτρος Ξεκούκης κ.α.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Σχόλια