What is this funny thing…

To Girlplay μας εξαπατά στην αρχή της τρισυπόστατης μονολογικής δράσης του. Άλλο ένα quirky female empowerment show? Λίγα λεπτά μετά, μόνο ρίγος.

Λίγα λόγια για το Dublin Fringe

Το Dublin Fringe είναι ένα ετήσιο καλλιτεχνικό φεστιβάλ που επιτρέπει σε καλλιτέχνες της πιο alternative αλλά και mainstream σκηνής, να παρουσιάσουν τα project τους σε διάφορα σημεία του Δουβλίνου. Οι αιτήσεις, που αφορούν Ιρλανδούς αλλά και άλλους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, είναι ανοιχτές και ξεπερνούν τα στενά παραδοσιακά θεατρικά όρια.

«We like sex. We like discovery »

Πριν το σεξ έρχεται η ανακάλυψη. What is that funny thing. Το σεξ, θέμα καυτό, σοκαριστικό, αστείο, είναι πάντα επίκαιρο και προκαλεί. Για τον άνδρα φαίνεται να είναι παρόρμηση. Για τη γυναίκα ίσως κάτι πιο ευαίσθητο και ρομαντικό. Είναι αλήθεια;

Και πριν το σεξ έρχεται η εξερεύνηση. Η ανακάλυψη του σώματος ως πηγή παντοδυναμίας. Αλλά με ένα κλικ η παντοδυναμία γίνεται και η αυτοκαταστροφή.

Το κουτί της Πανδώρας.

Αν το ενεργοποιήσεις, μόνος ή και μαζί με άλλους, θα γεννήσει τα διαφορετικά σου “εγώ”. Η παιδική ηλικία, η εφηβική, η ενήλικη. Κάθε φάση της ζωής μιας γυναίκας αντιμετωπίζει το σεξ διαφορετικά. Και καθώς το σεξ δεν είναι μόνο σεξ αλλά κομμάτι κοινωνικοποίησης, εσωτερικής αναζήτησης και καθοριστικός παράγοντας των εκάστοτε αποφάσεων μας, το κάθε εγώ, πληγώνεται. πονά, αποκτά αυτοπεποίθηση, παλεύει για μια κατάκτηση.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι απόλαυση και πόνος μαζί. Είναι συναίσθημα και λογική. Είναι συνδεδεμένη με τη μητρότητα και το πένθος.

Ο φαύλος κύκλος της απόλαυσης και του αίματος.

Στο GirlPlay , οι προκαθορισμένοι ρόλοι του γυναικείου φύλου αποδομούνται αλλά με τα ίδια υλικά δημιουργούν κάτι ανανεωμένο. Τίποτα ξένο προς την κοινωνία, αλλά μία επέκταση και μία εκσυγχρονισμένη οπτική ως προς τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που απαιτεί από αυτήν πολλά. Της ζητά να είναι δυνατή, ανεξάρτητη, ερωτική και ταυτόχρονα τη χτυπά αλύπητα. Είναι το σεξ μέσο απελευθέρωσης από τα χτυπήματα και τις απαιτήσεις; Ή μήπως πηγή κακών και καλών; Μήπως το σεξ είναι μια λούπα από την οποία κανείς δε θα βγει; Μοναδική ευκαιρία να περάσει κανείς καλά στη λούπα αυτή, η γνωριμία, η αποδοχή και η αγάπη προς το σώμα. Προς το κουτί της Πανδώρας.

To GirlPlay και το Fringe Festival ανοίγουν μία πόρτα στην ωμή, ειλικρινή, συγκινητική, ρεαλιστική και ταυτόχρονα ποιητική μαγεία της γυναικείας φύσης.

Η Ελλάδα που βρίσκεται στην προβολή της μαγείας αυτής; Είναι σίγουρα πιο κοντά της σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες, μα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Σχόλια