SAVE THE DATE – 17-20 Οκτωβρίου 2019

10o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders e-motions!

Μετά από ένα ταξίδι εννέα χρόνων στα Βαλκάνια, το Balkans Beyond Borders Short Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με κινηματογραφική διάθεση και εκπλήξεις. Με έμπνευση από την κίνηση και τη … συν-κίνηση θα ξετυλιχθεί ένα πλούσιο 4ήμερο γεμάτο ταινίες μικρού μήκου, βιωματικά εργαστήρια, πολιτιστικοί περίπατοι, φωτογραφικά διαδραστικά events και ανοιχτές συζητήσεις, ειδικά αφιερώματα και παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με οργανισμούς και φορείς από διάφορους χώρους.

Ελάτε να «κινηθούμε» παρέα και να ζήσουμε τα Βαλκάνια μέσα από το φακό μας!

Το πρόγραμμα ταινιών αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα:

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ: βαλκανικές παραγωγές και συμπαραγωγές εμπνευσμένες από τη θεματική e-motions και Q&A με καλεσμένους σκηνοθέτες
  2. ΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: 
    1. BBB FOCUS: Σκωτία σε συνεργασία με το Edinburgh Short Film Festival,
    2. Νέοι και Εργασία / Γυναίκα και Εργασία με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
    3. «#EUandME ταινίες μικρού μήκους» σε συνεργασία με το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
    4. ΒΒΒ FRIENDS: Eιδική προβολή με ταινίες συνεργατών και φεστιβάλ
  3. ΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ- ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και δράσεων καθώ και για το χώρο διαξεγωγής.

Το BBB Short Film Festival πλαισιώνεται από μια ομάδα συνεργατών που εγγυόνται για την αρτιότητα του: την Biennale of Western Balkans, το Youthmakers Hub, την KINITRO, το HANDS UP και το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ.

10o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders e-motions

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Νέοι και Εργασία / Γυναίκα και Εργασία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Η KINITRO και το HANDS UP αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για την προσβασιμότητα του Φεστιβάλ σε άτομα με αναπηρίες με ότι αυτό συνεπάγεται (χωροταξικά, παρακολούθηση δράσεων και από άποψη εκπαίδευσης εθελοντών κ.λπ.).

Περισσότεες πληροφορίες: www.balkansbeyondborders.eu, Facebook (Balkans Beyond Borders), Instagram (Balkansbeyond) and Twitter (BalkansBB). Επικοινωνήστε: info@balkansbeyondborders.eu

Σχετικά με το Balkans Beyond Borders:

Ο δυο φορές βραβευμένος από την ΕΕ για το έργο του οργανισμός Balkans Beyond Borders είναι μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα, που επιθυμεί να προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο και την μη τυπική μάθηση, αξιοποιώντας ως μέσο την Τέχνη του Κινηματογράφου και τα Νέα Μέσα. To ΒΒΒ επιδιώκει να ενισχύσει τους νέους “Δημιουργούς” των Βαλκανίων και να κάνει γνωστό το έργο τους στην ευρύτερη περιοχή και πέρα από αυτή. Πιστεύοντας πως οι άνθρωποι της τέχνης και ειδικά η νέα γενιά αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική βάση για συνεργασία και ανάπτυξη για την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων της εποχής μας και τη διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου.

Σχόλια