Για όλες εκείνες τις φορές που θέλεις να ταξιδέψεις κάπου κοντά με μικρό budget, και να επιστρέψεις αναζωογονημένος! Με μία απόδραση στη Φθιώτιδα…δεν χάνεις!

H Φθιώτιδα είναι ένας νομός γεμάτος ομορφιές που όμως λίγοι γνωρίζουν! Βουνά, παραλίες, μικρά χωριά γεμάτα πράσινο που μπορείς να επισκεφτείς για να δραπετεύσεις για λίγο από την καθημερινότητα! Ακολουθεί μια λίστα με προορισμούς για μια απόδραση στη Φθιώτιδα, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, γιατί…αγαπάμε την ποικιλία! 😉

1. Παύλιανη

Ένα χωριό στη Φθιώτιδα που τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό για το όμορφο παρκάκι που έχουν δημιουργήσει μέσα στη φύση οι κάτοικοί του και τη γέφυρα-πιάνο. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για απόδραση στη Φθιώτιδα αν είσαι λάτρης του υψόμετρου!

Μέσα στο χωριό θα βρεις παντού (και το εννοούμε!) ιδιαίτερες ζωγραφιές, από στίχους του Λειβαδίτη σε παγκάκια, μέχρι έξυπνα ζωγραφισμένους τοίχους! Κάθε γωνιά σε αυτό το χωριό κι ένα…μάθημα!

Κι όταν κουραστείς και πεινάσεις, κάθισε για φαγητό σε οποιαδήποτε από τις λίγες ταβέρνες που υπάρχουν στο χωριό και απόλαυσε τέλεια μαγειρεμένο φαγητό και μετά για καφέ με θέα το πράσινο τοπίο!

Προορισμός για την απόλυτη αναζωογόνηση!

2. Καμένα Βούρλα

απόδραση στη Φθιώτιδα

Παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο για απόδραση στη Φθιώτιδα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου σφύζει από ζωή! Φαγητό, καφές, και οτιδήποτε τραβάει η όρεξή σου, εκεί που σκάει το κύμα!

Extra info (από αυτά που δεν παραλείπονται): Δεν φεύγουμε από τα Καμένα Βούρλα χωρίς μία επίσκεψη στο “Εκμέκ της κυρά Γιώτας” για εκμέκ!

απόδραση στη Φθιώτιδα

Και επειδή οι εκδρομές ποτέ δεν είναι αρκετές, αν βρεθείς στα Καμένα Βούρλα το καλοκαίρι, αξίζει να πάρεις καραβάκι και να βρεθείς μέσα σε μισή ώρα στις “Σεϋχέλλες” της Ελλάδας!

Αναφερόμαστε στο σύμπλεγμα μικρών νησίδων της βορειοδυτικής Εύβοιας, τα Λιχαδονήσια, που είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό.

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά που διαρκώς ανανεώνονται λόγω των ρευμάτων της περιοχής, ιδανικά για αμέτρητες βουτιές!

Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί και μόνιμη κατοικία μιας οικογένειας από φώκιες που σίγουρα θα δεις κατά την ξενάγησή σου στις νησίδες!

3. Υπάτη

απόδραση στη Φθιώτιδα

Ορεινή κωμόπολη στη Φθιώτιδα γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά, αποτελεί επίσης κατάλληλο προορισμό για μίνι αποδράσεις στη Στερεά Ελλάδα, χειμώνα-καλοκαίρι.

Αξίζει επίσης να την επισκεφτείς για το Βυζαντινό Μουσείο της Φθιώτιδας που φιλοξενείται στην Υπάτη, αλλά και για να γνωρίσεις από κοντά την ιστορία της που μετρά πίσω, όχι μόνο στα Αρχαία χρόνια, αλλά και στα πιο πρόσφατα, εκείνα της Γερμανικής Κατοχής.

Δείτε εδώ: Προορισμοί στη Φωκίδα για…να πάρετε τα βουνά!

4. Λαμία

απόδραση στη Φθιώτιδα

Ως πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας, η Λαμία διαθέτει τα πάντα για τις καλοκαιρινές και χειμερινές εξόδους σου.

Πλατείες, μπαράκια, μικρά καφέ και στέκια για κρασί και μεζέδες για τις χαλαρές σου εξόδους στα στανάκια της πόλης, ταράτσες με θέα, αλλά και για νυχτερινή διασκέδαση.

Αξίζει επίσης να κάνεις μία απογευματινή βόλτα μέχρι το κάστρο της πόλης και τον Άγιο Λουκά για καφέ ή φαγητό με…τη Λαμία να την τρως στο πιάτο!

Δείτε ακόμα: Παραθαλάσσιοι προορισμοί για να ανακαλύψετε στη Φωκίδα!

Πηγή εικόνων: αρχείο frapress.gr, eviazoom.gr, lamianow.gr, wondregreece.gr, action-plus.gr, gogreeceyourway.gr.

Σχόλια