Το Animasyros έρχεται με το πιο πλούσιο πρόγραμμα!

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα, το Animasyros αποβιβάζεται στη Σύρο για 12η χρονιά από τις 18 τις 22 Σεπτεμβρίου, με οικολογική συνείδηση και με ένα πλούσιο πρόγραμμα  εργαστηρίων-ταινιών και εκδηλώσεων στις αποσκευές του.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ, με τίτλο «AnimaGreen», είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και στην αειφορία. Το Animasyros προσεγγίζει την αειφόρο ανάπτυξη όχι μόνο σε σχέση με το περιβάλλον, αλλά ως διαδικασία που εξασφαλίζει τη διατήρηση και διάδοση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς και δημιουργίας, μέσω των νέων τεχνολογιών. 

Με πάνω από 200 ταινίες στα τρία διαγωνιστικά του τμήματα (Διεθνές, Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες, Μεγάλου Μήκους – Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστικό) από περίπου τριάντα χώρες, το Animasyros πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους  να παρακολουθήσουν βραβευμένες ταινίες της διεθνούς και παγκόσμιας animation σκηνής που έχουν διακριθεί σε διάσημα φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως το Annecy και το Sundance.

Προβολές

Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεχωρίζει το animated ντοκιμαντέρ των Nicolas Blies, Stéphane Hueber-Blies και Denis Lambert, που έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα (www.zeroimpunity.org) για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά την περίοδο πολέμων, η Πολωνο-ισπανική παραγωγή «Another Day of Life» των Raúl de la Fuente και Damian Nenow, η οποία έφυγε με το βραβείο Goya για το καλύτερο animation τη χρονιά που μας πέρασε από τα ισπανικά βραβεία και το «The Girl without Hands» του Sébastien Laudenbach, μια ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ που διαγωνίστηκε στο φετινό φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Animasyros
Zero Impunity

Εργαστήρια

Τα  εκπαιδευτικά εργαστήρια του φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Περιβάλλον, ρεμπέτικο, σκίτσα, μαγειρική και φυσικά τέχνη αναδεύονται περίτεχνα στα χέρια παιδιών, ηλικιωμένων, νέων και ευπαθών ομάδων με όχημα την τέχνη της εμψύχωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.animasyros.gr/workshopsgr.html

Το animation  συναντά την όπερα

Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα

Σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πετσατώδη και ανιμέισον της Ειρήνης Βιαννέλη, το μουσικό παραμύθι της Λένας Πλάτωνος “Το αηδόνι του αυτοκράτορα”, ένα έργο που «δεν παρουσιάστηκε ποτέ ζωντανά, λόγω τεχνικών δυσκολιών και της οπερατικής δομής του», όπως έχει αναφέρει η ίδια, αφού έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων στην Αθήνα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Σύρo.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και την Εθνική Λυρική Σκηνή Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η ξεχωριστή αυτή ιστορία παντρεύει την τέχνη με τη τεχνολογία, την αναλογική με την ηλεκτρονική μουσική, τη δεξιοτεχνική φωνητική γραφή με τις υπέροχα καλογραμμένες μελωδίες της Πλάτωνος, καθιστώντας το Αηδόνι του αυτοκράτορα μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.

Animasyros
Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα παρουσιάζεται σε συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

Αγορά

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Αγορά είναι έτοιμη να υποδεχτεί καταξιωμένους καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, παραγωγούς αλλά και νέους ανιμέιτορ με απώτερο σκοπό τη γόνιμη και δημιουργική συνδιαλλαγή και δικτύωση στο κόσμο του animation, του κινηματογράφου, και των νέων τεχνολογιών εν γένει μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.

*Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της 12ης έκδοσης του Animasyros στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα).

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπαίνετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.animasyros.gr/schedulegr.html

Υ.γ. Ραντεβού στη Σύρο!

Σχόλια