Το MEDS Workshop είναι το πρωτοποριακό και διαδραστικό σεμινάριο που έφτασε στην Ελλάδα!

Χτες το απόγευμα ξεκίνησαν μερικά από τα πιο πρωτότυπα εργαστήρια στην Ελλάδα: το MEDS Workshop στις Σπέτσες. Το MEDS, δηλαδή το Meeting of Design, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση αρχιτεκτόνων και designers διεθνώς.

Γράφουν οι Μαριάνθη Δόβρη και Πολέμαρχος

Φέτος, συγκεντρώθηκαν 170 άτομα απ’ όλο τον κόσμο στο νησί των Σπετσών προκειμένου να ασχοληθούν με 15 διαφορετικά project, καθένα από τα οποία έχει κεντρικό άξονα τις παραδοσιακές τεχνικές αρχιτεκτονικής των Σπετσών.

MEDS Workshops

Το event έχει αμφότερο σκοπό να επαναφέρει και να τιμήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική η οποία αδίκως θεωρείται απαρχαιωμένη.

Nτόπιοι μάστορες (mentors) και επαγγελματίες αρχιτέκτονες και designers από διάφορα μέρη (tutors) θα δημιουργήσουν έργα βασισμένα στις τοπικές τεχνικές, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες να τις μάθουν.

MEDS Workshops

Κατά τη χθεσινή τελετή έναρξης, το event τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης Λυράκης (Δήμαρχος Σπετσών), Τάκης Πάνου (Αντιδήμαρχος Σπετσών), Νίκος Φυντικάκης (Πρόεδρος Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσων), Δημήτρης Φανουργάκης (Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά).

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο σκοπός του MEDS είναι εξ ολοκλήρου εκπαιδευτικός και για αυτό το λόγο οτιδήποτε δημιουργηθεί θα προσφερθεί ως δωρεά στον τόπο φιλοξενίας.

H Κεντρική Οργανώτρια του MEDS Στέφη Σαχίνογλου (δεξιά), με τα μέλη του Active Member Intarnational Team

Τι είναι το MEDS Network:

Το MEDS Network είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο την οργάνωση διακρατικών σεμιναρίων διεθνούς βεληνεκούς για φοιτητές και νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών design. Κάποια από τα προηγούμενα επιτυχημένα workshop, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια ηταν στην Τουρκία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Σερβία, Ρουμανία, Βέλγιο και το Λίβανο.

Τις επόμενες ημέρες το Frapress.gr θα βρίσκεται στο MEDS Workshop και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό το καινοτόμο workshop που δεν πρέπει να χάσουν οι επαγγελματίες του κλάδου!

Σχόλια