Versailles: μια σειρά για τον βασιλιά Λουδοβίκο 14ο της Γαλλίας, αλλιώς γνωστό και ως Βασιλιά Ήλιο, και την προσπάθεια του να χτίσει το θαύμα που είναι σήμερα οι Βερσαλλίες. Προσοχή: κολλάς εύκολα!

Η σειρά μας διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου 14ου της Γαλλίας. Ο Λουδοβίκος, ο οποίος στέφθηκε βασιλιάς της Γαλλίας το 1643 ενώ ήταν 4 χρονών, αποφασίζει το 1667 να μεταφέρει τα βασιλικά ανάκτορα στις Βερσαλλίες και να εγκαταλείψει το παλάτι του στο Λούβρο. Αυτή του η κίνηση, πυροδοτεί μεγάλες αντιδράσεις στους ευγενείς της χώρας. Και έτσι ξεκινά το μυστήριο, οι συνωμοσίες και η ίντριγκα των Versailles.

Γιατί να δεις το Versailles, ρωτάς;

Αν σου αρέσουν τα όμορφα κοστούμια, τα πολυτελή παλάτια, οι πολιτικές συγκρούσεις και η ιστορία, σου εγγυώμαι ότι το ένα επεισόδιο θα παίζει μετά το άλλο χωρίς καν να το σκεφτείς.

1. Οι Βερσαλλίες όπως δεν τις έχεις ξαναδεί.

Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Από τη μία, τα σκηνικά μαζί με τα κοστούμια είναι τόσο καλοδουλεμένα που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι γυρίστηκε on spot και τι όχι. Από την άλλη, η σκηνοθεσία σε συνδυασμό με τη μουσική και τις ιδιαίτερες λήψεις του σκηνοθέτη, κάνουν τις Βερσαλλίες να φαίνονται παραμυθένιες και συνάμα αληθινές.

Source: IMDB

2. Είναι όλοι πανέμορφοι και φοράνε αξιοζήλευτες περούκες.

Source: IMDB

Από τον George Blagden -που μπορεί να έχεις ήδη ερωτευτεί από τις εμφανίσεις του στη σειρά “Vikings”- και τον Alexander Vlahos, που υποδύεται τον Δούκα της Ορλεάνης, μέχρι τις ερωμένες του Λουδοβίκου (που είναι αρκετές), το casting έγινε πολύ σωστά. Φαντάζομαι πως είναι δύσκολο να φοράς περούκα και να το κάνεις να φαίνεται σέξι. Κι όμως οι ηθοποιοί διέπρεψαν και σε αυτό.

Source: IMDB
Αριστερά: Alexander Vlahos
Δεξιά: George Blagden

3. Μαθαίνεις ιστορία.

Η σειρά είναι βασισμένη πάνω στα πραγματικά γεγονότα που αποτέλεσαν τη ζωή και την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Λουδοβίκος ο 14ος. Το γεγονός ότι έχει γυριστεί στα αγγλικά βοήθησε πολύ έτσι ώστε το κοινό να μην είναι περιορισμένο μόνο στη Γαλλία. Δεν νομίζω έχουμε μάθει ποτέ ιστορία με τόσο διασκεδαστικό τρόπο. Παρόλα αυτά, έχει μπει αρκετή «σάλτσα» και η χρονολογία των πραγματικών γεγονότων έχει μπερδευτεί σε κάποια σημεία έτσι ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον.

Source: IMDB

4. Σεξ και βία.

Τι θα ήταν μια πετυχημένη σειρά χωρίς αυτά τα δύο; Πρόσθεσε το μυστήριο και την πολιτική ίντριγκα. Είναι γνωστό ότι στις Βερσαλλίες τον 17ο αιώνα μπορούσες να τα δεις όλα. Οι Γάλλοι ήταν πάντα απελευθερωμένοι και έκαναν και τα καλύτερα πάρτι. Οι σειρά έδειξε αυτήν την πλευρά της ιστορίας πολύ πετυχημένα.

Source: IMDB

5. Είναι enganging af.

Και πώς να μην είναι όταν ο προϋπολογισμός της σειράς έφτασε τις 24 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Πρόκειται για την πιο ακριβή Γαλλική σειρά που φτιάχτηκε ποτέ (μια περούκα κόστιζε γύρω στις 4000 λίρες). Αν και δεν κέρδισε σημαντικά βραβεία, δημιούργησε σημαντική βάση τηλεθεατών, δημιουργώντας έτσι σκληρό ανταγωνισμό για το BBC1. Η πλοκή και η σκηνοθεσία είναι πρωτότυπες και όλα απλά μοιάζουν σκοτεινά και παραμυθένια την ίδια στιγμή…

Source: IMDB

Η σειρά αποτελείται από τρεις σεζόν (2015-2018) τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο Netflix.

Σχόλια