Από δήμαρχος κλητήρας δεν γίνεσαι λένε, αλλά εδώ έχουμε ένα ευρωβουλευτή που έγινε αγρότης. Πρόκειται για τον Κρίτωνα Αρσένη που τον γνωρίσαμε όταν μετά από πρότασή του καταρρίφθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η νομοθεσία που θα παρέδιδε το μονοπώλιο των σπόρων στις πολυεθνικές.

Τον θυμόμαστε επίσης και για την εναντίωσή του στις εξορύξεις πετρελαίου και την εξόρυξη στις Σκουριές. Όπως λέει ό ίδιος στο βιογραφικό του, διαφώνησε με το μνημόνιο του 15, ζήτησε με άρθρο του στην Αυγή να καταψηφιστεί και όταν αυτό υπογράφηκε παράτησε την

πολιτική και αποφάσισε να κάνει αυτά που κήρυττε πράξη στην δική του ζωή αφού η κοινωνική μάχη είχε για μερικά χρόνια χαθεί. Έφυγε με τη σύντροφό του για την ύπαιθρο, κάνανε δύο παιδάκια – που γεννήθηκαν στο σπίτι και έμαθε την καλλιέργεια της ελιάς, Την έμαθε μάλλον καλά, αφού τον Μάιο 2018 το αγουρέλαιό του διακρίθηκε με χρυσό βραβείο από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

1010mg/kg φαινόλες πολλές φορές πάνω από το όριο που έχει ορίσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για να χαρακτηρίζεται ένα ελαιόλαδο ως αντιοξειδωτικό του αίματος. Με βάση επιστημονικές μελέτες, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα σαν του κύριου Αρσένη συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας, αρθρίτιδας και αλτσχάιμερ. Όπως λέει ο

ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook, η συνταγή της επιτυχίας είναι ο οικολογικός τρόπος καλλιέργειας και παραγωγής. Μαζεύει τις ελιές νωρίς και παράγει αγουρέλαιο με ψυχρή έκθλιψη, όπου η θερμοκρασία λαδιού δεν ξεπερνά τους 28 βαθμούς Κελσίου. Επίσης σημασία για τον ίδιο έχει το συνολικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, για αυτό μαζεύει τις ελιές με ηλεκτρικό ραβδιστικό που είναι ευγενικό με τα δέντρα και λειτουργεί με μπαταρία που φορτίζει με τα φωτοβολταϊκά από τα οποία ηλεκτροδοτείται το σπίτι του.

Τα βραβεία συνεχίστηκαν και το 2019, ασημένιο από τους αρχισεφ της Δυτικής Ελλάδας για τις γεύσεις και τα αρώματά του και ακόμη ένα ασημένιο και πάλι για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς.

Απ’ότι φαίνεται θα έχουμε και συνέχεια.

Σχόλια