Ο ιστορικός χώρος του Εκάλη club ανοίγει τις πύλες του και μετατρέπεται σε έναν ειδυλλιακό συναυλιακό χώρο προσφέροντας μία ανάσα πολιτισμού στους κατοίκους των βόρειων προαστίων των Αθηνών.

Η πρωτοβουλία, έμπνευση και καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον κ. Γρηγόρη Θανάσουλα οπού σε συνεργασία με το κουαρτέτο εγχόρδων ‘fourTe’ θα παρουσιάσουν έργα από την εποχή του Μπαρόκ έως και τον κλασικισμό.

Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής στον ιστορικό χώρο του Εκάλη club!

Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής, 03/07 Τετάρτη, 20.30 στον ιστορικό χώρο του Εκάλη club.

Music for the Royal Fireworks
George Frideric Handel (1685-1759)
Overture (Adagio – Allegro – Lentement – Allegro)
Bourrée
La Paix (Largo alla siciliana)
La Réjouissance (Allegro)
Menuets I and II

La Primavera ,Le Quattro stagioni
Antonio Vivaldi (1678-1741)
Allegro
Largo
Allegro Pastorale

Strike the Viol
Henry Purcell (1659-1695)
για σοπράνο και έγχορδα

Il Mondo della luna
Joseph Haydn (1732-1809)
για 2 φλάουτα και έγχορδα

Eine Kleine Nachtmusik
Wolfgang Amadeus Mozart(1756-1791)
Allegro
Romanze, Andante
Menuetto, Allegretto
Rondo, Allegro
Ηλίας Γυφτονικολός βιολί
Κωνσταντίνα Μπάλα βιολί
Ιζαμπέλα Χατζηιωάνου βιόλα
Μυρτώ Ξηρουχάκη βιολοντσέλο

Fourte string quartet

Ένα κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούμενο από 4 νέους μουσικούς οπού κοινές ανησυχίες και ιδανικά  έφεραν κοντά και το 2018 ίδρυσαν το κουαρτέτο εγχόρδων Fourte.
Ο συναυλιακός χώρος του κήπου της Γερμανικής εκκλησίας Αθηνών ,οπού και εγκαινιάστηκε με την συναυλία του κουαρτέτου, το Διεθνές φεστιβάλ ‘ΑΝΩ’ της Σύρου, το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων ,η Γερμανική εκκλησία Αθηνών , είναι μερικοί από τους χώρους οπου το κουαρτέτο εγχόρδων Forte έχει εμφανιστεί.
Παράλληλα με την παρουσία τους σε συναυλιακούς χώρους οι Fourte ακολουθούν και πλούσια εκπαιδευτική δράση ,με τον πρώτο τους εκπαιδευτικό κύκλο με τον τίτλο ‘Οι συνθέτες είναι φίλοι μας’  και το ομώνυμο βιβλίο που εκδόθηκε από τις εκδόσεις 24γράμματα, συμμετείχαν σε εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού bluesky για την εκπαίδευση, παρουσίαση της εν λόγω παράστασης σε διάφορα σχολεία του λεκανοπεδίου, αλλά και ανεξάρτητους πολυχώρους, προσφέροντας μια πιο προσιτή προσέγγιση των συνθετών και της ζωής αυτών, οπού συναντούμε στην μουσική τους.

Παραστάσεις σύμπραξης με ανεξάρτητες ομάδες χορευτών από την Ιταλία και την Ελλάδα, όπως και κύκλοι ηχογραφήσεων όπως στο στούντιο ηχογράφησης του ANT1 βρίσκονται στο ενεργητικό τους, όπως και πρώτες παρουσιάσεις  έργων συνθετών όπως του Σωτήρη Νικόλαου Κάσσου και του Βέλγου Roland Hinnion.

Τιμή εισιτηρίου: 12

Σχόλια