Summer vibes και coktails σε ταράτσες της Θεσσαλονίκης

Αγαπημένοι μου αναγνώστες ήρθε το καλοκαίρι στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη -συγγνώμη φίλοι Αθηναίοι. Το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη σημαίνει όμορφες ταράτσες με chill μουσική, ωραία coktails και σίγουρα μια καλή παρέα. Αυτά είναι τα τρία βασικά στοιχεία ενός επιτυχημένου καλοκαιριού στην πόλη μας. Ύστερα, από ένα roadtrip στις ταράτσες που συχνάζω σας παρουσιάζω τις καλύτερες -κατά την ταπεινή μου γνώμη ταράτσες στη Θεσσαλονίκη. Let’s begin!

#1 Urania Rooftop

Το Urania Rooftop βρίσκεται από το 2014 στην ταράτσα του πανέμορφου νεοκλασικού κτιρίου στο πλακόστρωτο στενό της Πάικου, στην κορυφή του Urania Bar. Ο χώρος είναι χαλαρός και χωρίς υπερβολές, η μουσική εκλεκτική, κινείται μεταξύ της nu disco, jazz, downtempo, house και electronica, ενώ δε λείπουν ποτέ από το πρόγραμμά του τα θεματικά parties και τα ατμοσφαιρικά live. Πολλές φορές φιλοξενεί και ειδικά events ή προβολές σε συνεργασία με διοργανώσεις και φεστιβάλ, πολύ δημοφιλή στην πόλη.

ταράτσες στη Θεσσαλονίκη

Πάικου 4 & Καποδιστρίου
Τ: 2315527999

#2 Little Big House

Οι ιδιοκτήτες θέλησαν να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο σπιτικό, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να ταξιδέψει νοητά σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ απολαμβάνει το πρωινό του, το αγαπημένο του ρόφημα, ένα γευστικό σνακ, ή το ποτό του, χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστεί την πόλη, απλά θα ανέβει στην υπέροχα διαμορφωμένη ταράτσα, η οποία να τονίσουμε ότι λειτουργεί όλον τον χρόνο.

ταράτσες στη Θεσσαλονίκη

Ανδοκίδου 24, Άνω Πόλη
Τ: 2313014323

#3 Secret Terrace Lounge

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και η αναζήτηση hot spots στην πόλη οδηγεί στο Anatolia  Hotels Thessaloniki, και πιο συγκεκριμένα στο «Secret Terrace Lounge», μια μικρή όαση χαλάρωσης για μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

ταράτσες στη Θεσσαλονίκη

Λαγκαδά 13, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310522422

#4 Maroco

Στη δυτική πλευρά, και συγκεκριμένα στον Εύοσμο, υπάρχει μία νέα πρόταση για να απολαύσετε το ποτό σας, έχοντας μάλιστα την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο πιο όμορφο νησί. Όποια στιγμή της ημέρας βρεθείτε εδώ, για καφέ ή ποτό, θα περάσετε ευχάριστα.

Αριστοτέλους 1, Εύοσμος

#5 Sky Bar

Στον 7ο όροφο του «THE MET HOTEL», το αφοπλιστικά ειδυλλιακό S K Y | B A R κάνει τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες να φαντάζουν ξεχωριστές με την υψηλού επιπέδου αισθητική και την εκπληκτική θέα 360° της πόλης πραγματικά στα πόδια σας. Μετά τις 20:00 το S K Y | B A R γεμίζει τις νύχτες σας από Δευτέρα έως Παρασκευή με ελληνικές και ασιατικές γεύσειςSushi και posh cocktails που θα διεγείρουν όλες τις αισθήσεις σας με λάμψη, γοητεία και όνειρα. Η θέα στη θάλασσα, τα φώτα της πόλης και τα γαλάζια νερά της πισίνας συνθέτουν το μαγικό σκηνικό. 

SKY POOL: Καθημερινά 10:00-18:00
SKY | BAR – Restaurant
Ανοιχτά: Δευτέρα – Παρασκευή 20:00 – 02:00
Ωράριο κουζίνας: έως τη 01:00

26ης Οκτωβρίου 48, 7ος όροφος, THE MET Hotel, Θεσσαλονίκη

#6 Fragile

Αποτέλεσμα εικόνας για fragile thessaloniki

Ένα από ποιο ιδιαίτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης σίγουρα είναι το Fragile ή απλά “ταράτσα” όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι. Βρίσκεται σε μία από τις ταράτσες στην περιοχή Βαλαωρίτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η ιδιαίτερη διακόσμηση, με ιδιόρρυθμα τραπέζια φτιαγμένα από κιβώτια, καθίσματα από παλέτες ή ακόμη και βαρέλια.

Στο Fragile Bar θα απολαύσετε καφέ, μπύρα και κοκτέιλ σε χαμηλές τιμές, ενώ τα βράδια οι μουσικές επιλογές που συνδυάζουν τζαζ διασκευές, Arcade Fire και πολλά χορευτικά κομμάτια ανεβάζουν τη διάθεση.

Ετοιμοι, λοιπόν, για μια εξόρμηση στις ταράτσες στη Θεσσαλονίκη;

Σχόλια