Το τρίτο μέρος που εγώ -το απλό, καθημερινό, ταπεινό, γεμάτο ατέλειες κορίτσι- δοκιμάζω τα fashion trends του καλοκαιριού είναι εδώ.

Ωστόσο, αυτή την φορά η υπάρχουσα ντουλάπα μου (το περιεχόμενο της προφανώς) δεν μπόρεσε να μου δώσει ολοκληρωμένες λύσεις. Γι’αυτό και αποφάσισα να δοκιμάσω -χωρίς να πουλήσω το νεφρό μου- να ανταποκριθώ στα trends.

Το αν πέτυχε ή όχι το εγχείρημα, θα το αποφασίσεις εσύ φίλη.

Κάπου εδώ να σου πω ότι τόσο νοιάζομαι να μην σε κουράζω, που αυτή την φορά βγήκα και στο δρόμο να βγάλω φωτογραφία τα outfits, έγινα ρεζίλι, για να μην λες ότι σε έχω ζαλίσει μπαλκόνι-σκάλα!

Πάμε λοιπόν!

Fashion trend: Φόρμες εργασίας remastered

Outfit: “Yellow flower explosion”

Ολόσωμη κοντομάνικη φόρμα με satin-like υφή. Fake leather με κροκό “επιρροές” τσάντα. Λευκά sneakers. Το παλιό μου τζιν μπουφάν -ναι, ναι αυτό το σκισμένο που φοράω χειμώνα καλοκαίρι.

Τι ξόδεψα: Το μοναδικό καινούριο είναι η φόρμα που κόστισε 79,90 .

Fashion trend: Πλεκτό μπλουζάκι

Outfit: “I got it from my grandma”

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα μπλουζάκια που φοράνε οι μεγάλες γυναίκες; Αυτά που είναι πλεκτά αλλά αρκετά λεπτά και μπορείς να τα βρεις ακόμα και σε καβαδούρες; Αυτή, λοιπόν, η υφή είναι στη μόδα φέτος και για τις νέες. Αν και μπορούσα να καλύψω το trend και με μπλουζάκια της μητέρας μου που έχουν αυτή την υφή, αποφάσισα να αγοράσω μια πιο μοντέρνα προσέγγιση του.

Μπλουζάκι πλεκτό lurex. Φούστα μακριά με μοτίβο με κεράσια. Λευκά sneakers. Κόκκινη τσάντα μπαουλάκι.

Τι ξόδεψα: Το μπλουζάκι κόστισε 14,90 .

Fashion trend: Δαντέλα-σεμεδάκι

Outfit: “Greek beauty”

Ναι πολύ καλά διάβασες. Τα σεμέ είναι στη μόδα και σε περίπτωση που πιάνουν τα χέρια σου φίλη μου, αυτή είναι η ευκαιρία να εκμεταλλευτείς την προίκα που σου άφησε η γιαγιά σου και να φτιάξεις από αυτά μπλούζες, τσάντες, κλπ. Εγώ προσωπικά θα έψηνα να φτιάξω νυφικά από σεμέ και να τα πουλάω στη Μύκονο στην ολοδική μου μπουτίκ με ονομασία GREEK SEME. (Αλλά εγώ έχω πολλά θέματα οπότε αγνόησε με.)

Μπλουζάκι λευκό με διάτρητο σχέδιο. Τζιν παντελόνι σε mom’s γραμμή. Κίτρινη τσάντα-μπαουλάκι. Λευκά γοβάκια με μπαρέτα και χαμηλό τακούνι. Χειροποίητα κρεμαστά σκουλαρίκια.

Τι ξόδεψα: Το μπλουζάκι κόστισε 14,95 .

Fashion trends : Bike shorts, slip dress και νεοπλαστικισμός

Outfit: “I’m the bad guy”

Slip dress δεν πρόκειται να βάλω, για αυτό και βρήκα ένα ωραιότατο t-shirt που συνδυάζει το lingerie top με μανίκια από κοντομάνικο και την τάση του νεοπλαστικισμού (*google this*). Bike fake leather shorts. Τσάντα μπαουλάκι κίτρινη και λευκά χαμηλοτάκουνα γοβάκια με μπαρέτα.

Τι ξόδεψα: Το ΥΠΕΡΟΧΟΤΑΤΟ top Chic Mess κόστισε 39 .

Fashion trend: Γήινοι τόνοι

Outfit:“Down to earth”

Μπεζ παντελόνα με ρίγες. Λευκό satin t-shirt. Χρυσό τσαντάκι. Λευκά γοβάκια με μπαρέτα. Σκουλαρίκια σε σχήμα καρουζέλ.

Τι ξόδεψα: Η παντελόνα κόστισε 9,95 , το t-shirt 35,94 και τα σκουλαρίκια περίπου 18 .


Αυτά ήταν, λοιπόν, τα trends του φετινού καλοκαιριού, όπως τα βρήκα σε περιοδικά, site μόδας και άρθρα-reviews από πασαρέλες.

Αν και από μόνη μου δεν θα επέλεγα τα περισσότερα, ήταν μια ευκαιρία να επεκτείνω τις επιλογές μου, να χρησιμοποιήσω ρούχα που δεν είχα βάλει για χρόνια και να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η μόδα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος ανακυκλώσιμη κι επαναλαμβανόμενη.

Δες εδώ: το πρώτο και το δεύτερο μέρος

Ωστόσο το πρηχτήρι με τα trends δεν σταματά εδώ, καθώς δεν κάλυψα σχεδόν καθόλου το κομμάτι των αξεσουάρ.

Stay tuned, επομένως, γιατί το accessories edition ψήνεται!

Σχόλια