Βρεθήκαμε στη βεράντα του Ταφ Λάθος όπου μαζί με τον κολλητό και συνεργάτη του Junior SP. μιλήσαμε για το άλμπουμ-μίνι ταινία “DECA”, τα επερχόμενα live του, την Bashment και τη μουσική του συνέχεια.

Ο Ταφ Λάθος είναι ένας καλλιτέχνης που εξελίσσεται διαρκώς. Μοναδικοί του αντίπαλοι ο εαυτός του και οι προηγούμενες δουλειές του. Πλέον έκανε κάτι που θα δυσκολευτεί πολύ να το ξεπεράσει, τόσο ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοί του, αλλά για την ώρα δεν είναι αυτό που τον αγχώνει.

“Αυτήν την περίοδο είμαι ψιλοαγχωμένος και ενθουσιασμένος ταυτόχρονα. Έχουμε κλείσει αρκετά live μέχρι να φτάσουμε στην παρουσίαση του DECA και σε κάποια από αυτά θα εμφανιστώ με μπάντα, κάτι που απαιτεί αρκετή δουλειά. Ευτυχώς, έχω στο πλευρό μου κάτι μάγους που με βοηθάνε και ξέρω πως τελικά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει όλους!

Στα πλήκτρα ο μοναδικός Δημήτρης Λαϊνας, κιθάρα-μπάσο ο Γιάννης Γαργαλάκος (αφήνει την κιθάρα, πάει στο μπάσο και πάλι πίσω) και φυσικά στα dexx να ρίχνει beats, να γεμίζει τον ήχο και να βάζει εφέ στη φωνή μου ο dj Micro!”

Τι κλεισμένα live έχεις μέχρι τον Οκτώβρη;

Εδώ θα με βοηθήσει λίγο ο Γιώργος (Junior SP.).

(Junior SP.) Αυτόν τον καιρό έχουμε διάφορα ανακοινωμένα, αλλά έρχονται κι άλλα: 28 Ιουνίου για το Europavox στη Γαλλία. Είναι η 2η χρονιά που μας καλούν να παίξουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. 10 Ιουλίου στο Beach Party Festival στην Εύβοια, 2 Αυγούστου στο River Party στο Νεστόριο, 3 Αυγούστου στο Los Almiros Festival. Αυτά με πιο «διεθνή» αίγλη είναι που θα ανοίξει τον Damian Marley στην Θεσσαλονίκη στις 08/06 και μετά τους Cypress Hill στην Αθήνα στις 21/06.

Damian “Jr. Gong” Marley, Hollie Cook, Ταφ Λάθος – 8/6

(Ταφ) Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο με αγχώνουν αρκετά, αλλά παράλληλα με ενθουσιάζουν περισσότερο! Για μένα ο Damian “Jr. Gong” Marley είναι ο καλύτερος του είδος του και τολμώ να πω από τους καλύτερος όλων των εποχών στη ρέγγε μουσική, φυσικά μετά τον πατέρα του.

Για τους Cypress δεν έχω λόγια. Είναι αυτό που είναι, μεγαλώσαμε μαζί τους, πολλοί αγάπησαν το χιπ χοπ εξαιτίας τους και δε θα μπορούσα να νιώθω μεγαλύτερη τιμή που συμπεριλαμβάνομαι στο live τους. Ανυπομονώ να τους γνωρίσω και φυσικά να τους ακούσω!

Release Athens: Cypress Hill, Dub FX, Ταφ Λάθος, 12ος Πίθηκος

Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Κοίτα, αυτό που στήνω τώρα για τα live θέλω να το συνεχίσω και να το εξελίξω αρκετά. Για την ώρα έχουμε φτιάξει τη βάση με τα παιδιά (κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα και dj) αλλά με άνεση χρόνου. Για την παρουσίαση του DECA δηλαδή, θα προσθέσουμε πνευστά, γυναικεία φωνητικά και ντραμς.

Το DECA πως προέκυψε;

Μετά το “Ελπίδα” είχα στακάρει ψάχνοντας το επόμενο μου βήμα. Ήθελα κάπως να με ξεπεράσω και να κάνω κάτι αρκετά πιο δυνατό. Πιέστηκα πολύ και τελικά νομίζω πως τουλάχιστον σε θέμα παραγωγής, ηχητικά και σαν ηχοληψία το ξεπεράσαμε κατά πολύ. Φυσικά δεν ήμουν μόνος μου σε αυτήν την προσπάθεια, είχα μεγάλη βοήθεια από την Redbull! Ενώ στο βίντεο βάλαμε ψηλά τον πήχη και σ΄αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο σκηνοθέτης μας, ο Κώστας Μάνδυλας!

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ DECA – Live Παρουσίαση Δίσκου Fuzz 19.10.19

Το πως θα ξεπεράσεις το DECA το έχεις σκεφτεί καθόλου;

Ακόμα δεν το έχουμε παρουσιάσει ρε συ. Δεν το πολύ-σκέφτομαι για την ώρα. Έχω κάνει focus στα live, παράλληλα συλλέγω εμπειρίες και έπειτα θα τα βάλω όλα σε μια σειρά και θα αρχίσω την διαδικασία του γραψίματος. Να ξέρεις όταν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, πάντα στην αρχή γράφω μερικά εντελώς σκάρτα μέχρι να βρω ρυθμό!

Στη μουσική πώς ξεκίνησες;

Πρώτο όργανο μου ήταν το πιάνο. Μια θεία μου με έβαλε να παίξω και έκτοτε το συνέχισα. Κάτι που φυσικά με βοήθησε πολύ στην παραγωγή κομματιών μετέπειτα. Όχι ότι είναι αναγκαίο να ξέρεις κάποιο όργανο για να κάνεις παραγωγές, αλλά ξέροντας τουλάχιστον κάποια βασικά σου λύνονται τα χέρια. Τώρα μου ‘ρθε να μάθω κιθάρα, τη γουστάρω πολύ και μάλλον θα εντρυφήσω.

Το Bashment;

Το Bashment ξεκίνησε από ένα στούντιο ηχογράφησης για πριβέ καταστάσεις. Γρήγορα όμως άρχισαν να έρχονται για ηχογραφήσεις πολλά και νέα παιδιά. Βλέποντας την ποιότητα των παιδιών θέλησα να γίνει το Bashment ένα label που υπό την αιγίδα του θα βοηθάμε παιδιά, που το αξίζουν, στην πορεία τους στη σκηνή. Εμείς, σαν γενιά, δυσκολευτήκαμε πολύ μέχρι να βγούμε σε κάποιο live με αξιώσεις. Μέσω του Bashment θέλησα να δώσω στα νέα παιδιά αυτό που δεν είχα εγώ.

Έπειτα από το studio έγινε το label και σαν εξέλιξη θέλησα να του δώσω ένα σπίτι, μία στέγη όπου να μπορούμε όλοι όσοι είμαστε εκεί να καθόμαστε να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε ιδέες και φυσικά να ακούμε τις μουσικές που μας αρέσουν. Έτσι γεννήθηκε το Bashment cafe!

Αυτά για την ώρα από τον αεικίνητο Ταφ Λάθος. Τον ευχαριστούμε για τη φιλοξενία του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια!


Special thanks στην Ηλέκτρα Κατσίκη για τις φωτογραφίες της.

Σχόλια