Ο διαγωνισμός ελληνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επιστρέφει για 3η φορά!

Ο διαγωνισμός «ανοικτής καινοτομίας» THE DIGITAL GATE IΙΙ: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ξεκινά για τρίτη φορά, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναζητώντας τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο χώρο του αεροδρομίου!

Δίνοντας και φέτος την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν ικανότητες σχεδίασης και ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, ο διαγωνισμός του αεροδρομίου της Αθήνας έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού. Για τρίτη φορά, οι άνθρωποι του αεροδρομίου και του ΟΠΑ περιμένουν με χαρά τις νέες ιδέες και προτάσεις, προκειμένου να κάνουν μαζί με τις φετινές ομάδες το «ταξίδι» του “The Digital Gate III” στο πραγματικό περιβάλλον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ο διαγωνισμός καλεί επιχειρηματικές ομάδες να υποβάλουν την επιχειρηματική πρότασή τους και να δημιουργήσουν το δικό τους Proof-of-Concept μέσα σε 3 μήνες. Η φετινή «πρόκληση» επικεντρώνεται στα παρακάτω πεδία:

Βελτίωση των διαδικασιών του αερολιμένα

Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών

Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αερολιμένα (Retail Management)

Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου και τη διαχείριση κρίσεων

Δημιουργία «πράσινου» αεροδρομίου και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Δημιουργία «έξυπνου» αεροδρόμιου (smart airport), Big Data και καινοτομίες ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι ομάδες που θα προκριθούν στις επόμενες 2 φάσεις του διαγωνισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν σημαντικά οφέλη:

Υποστήριξη από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την πλήρη υλοποίηση του προϊόντος/υπηρεσίας και την αξιοποίησή τους σε πραγματικό περιβάλλον.

Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ

Χρηματοδότηση ύψους 3.000€ στις τρεις καλύτερες ομάδες της 2ης φάσης προκειμένου να ξεκινήσουν την ιδέα τους

Χρηματικό βραβείο ύψους 10.000€ για την επιχειρηματική ομάδα με το καλύτερο proof-of-concept της 3ης φάσης

O διαγωνισμός “THE DIGITAL GATE IΙΙ: The Airport Innovation Challenge” δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου 2019 εδώ. Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση, στη διάθεση των ενδιαφερόμενων είναι το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) στο τηλέφωνο 2108203827 ή στο e-mail: acein@aueb.gr



Σχόλια