Δεν είναι εύκολο να είσαι φοιτητής στις μέρες μας! Έχεις να μοιράσεις τη μέρα σου σε αμέτρητους καφέδες κι εξόδους και σε διαρκή προσπάθεια να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις της σχολής σου.

Έστω ότι το πρώτο το έχεις καταφέρει! Πώς όμως θα μπορούσες να είσαι συνεχώς ενήμερος για όσα αφορούν τα μαθήματα ή τις εργασίες σου, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνεις συνεχώς στο eclass ή στα groups του Facebook;

Για το λόγο αυτό υπάρχουν εργαλεία, όπως είναι το UNIpad, που σκοπό έχουν να κάνουν τη φοιτητική σου ζωή λίγο πιο εύκολη.

Τι είναι όμως το UNIpad; Στην ουσία αποτελεί ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών που σπουδάζουν στο ίδιο τμήμα και παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα, μέσα στο οποίο μπορείς να ενημερώσεις όσους πρέπει να ξέρουν και να ενημερωθείς κι εσύ για όσα συμβαίνουν καθημερινά στη σχολή σου.

Φτιάχτηκε ώστε να λειτουργεί πολύ! Κάνεις εγγραφή, επιλέγεις σχολή και τμήμα και στη συνέχεια ακολουθείς τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν! Για κάθε μάθημα μπορείς να:

1) Να βλέπεις καθημερινά live αναρτήσεις από άλλους συμφοιτητές σου (παρόμοιες με αυτές που έχουμε εδώ στο Facebook αλλά μόνο για τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν και έχεις επιλέξει) ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει ακόμα και αν δεν έχεις πατήσει στη σχολή εδώ και καιρό!

2) Να δεις τον βαθμό δυσκολίας που προκύπτει από τον μέσο όρο των συνολικών ψήφων, ώστε να ξέρεις ποιο μάθημα θα δηλώσεις το επόμενο εξάμηνο

3) Να βρεις σημειώσεις που έχουν ανέβει στο μάθημα, συγκεντρωμένες για το καθένα ξεχωριστά

*Αν ένα μάθημα δεν υπάρχει, μπορεί να το δημιουργήσει ο καθένας με 2 μόνο κινήσεις.

Επίσης η εφαρμογή σε ενημερώνει από μόνη της για επείγοντα θέματα όπως απεργίες, καταλήψεις ή δηλώσεις μαθημάτων!

Σκέψου το εξής απλό: Θέλει κάποιος να κάνει μία ερώτηση που αφορά ένα συγκεκριμένο μάθημα ή να εκφράσει μία απορία. Κάνει μία ανάρτηση στο thread του συγκεκριμένου μαθήματος κι αυτόματα ειδοποιούνται όλοι όσοι το παρακολουθούν ώστε να απαντήσουν άμεσα.

UNIpad

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο εργαλείο να ξεχωρίζει και να έχει ήδη υιοθετηθεί από διάφορα τμήματα της χώρας (όπως η Πληροφορική του ΟΠΑ, η Φιλολογία του ΕΚΠΑ, η Εργοθεραπεία του ΠΑΔΑ, η Στατιστική στο ΠΑΠΕΙ) σε λίγες μόνο μέρες, σε σχέση με άλλα εργαλεία επικοινωνίας;

Φυσικά το ότι είναι δομημένο αποκλειστικά για να υποστηρίζει σχολές κι ανάγκες φοιτητών. Είναι εύκολο στη χρήση ενώ δεν απαιτεί να “στηθεί” πρώτα από κάποιον φοιτητή, ο οποίος θα πρέπει να κάνει όλη τη δουλειά και στη συνέχεια να το “μοιράσει” στους συμφοιτητές του! Είναι ανοιχτό για συμμετοχή και επεξεργασία από κάθε φοιτητή του τμήματος!

Fun fact: H εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα εκτός των δημόσιων συζητήσεων, να συνομιλήσεις στο chat με οποιονδήποτε συμφοιτητή σου θέλεις, καθώς και να βρίσκεις ενδιαφέρουσες προσφορές για καφέ, φαγητό κλπ σε κάθε περιοχή που πηγαίνεις!

Το UNIpad λοιπόν είναι αυτό που χρειάζεσαι ώστε να μη χάνεις στιγμή από όσα συμβαίνουν στη σχολή σου κι είναι αυτό που θα σε διευκολύνει καθημερινά!

Σχόλια