Ακολουθεί μία αναφορά για τις πρώτες πρόβες, τη σκηνική παρουσία και τα προγνωστικά, καθώς μέρα με τη μέρα βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Γράφει ο Νίκος Λαουτάρης

Έχοντας απομείνει λιγότερο από μια εβδομάδα για τον Ά Ημιτελικό οι πρόβες δεν σταματάνε. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκαναν τη πρώτη τεχνική τους πρόβα τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αποστολή, οι οποίες ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

 Τη Κυριακή λοιπόν πραγματοποίησε τη πρώτη της πρόβα η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία φορούσε ένα μακρύ, άσπρο και σε ορισμένα σημεία με διαφάνειες φόρεμα ενώ στη πλάτη ήταν καλυμμένο από ασημένιες πούλιες. Στη σκηνή μαζί της ήταν άλλες πέντε γυναίκες. Οι δύο από αυτές ήταν ντυμένες μπαλαρίνες που στην αρχή του τραγουδιού ξιφομαχούν και στο τέλος κάνουν μια χορογραφία με κορδέλες. Οι άλλες τρείς κοπέλες που συνοδεύουν και στα φωνητικά τη Κατερίνα Ντούσκα φοράνε μια τούλινη μπλούζα με μακριά μανίκια. Στην αρχή του τραγουδιού μία από αυτές πετάει ένα τεράστιο μπαλόνι στο κοινό. Πάνω στη σκηνή υπάρχει και μια περιστρεφόμενη κατασκευή, στην οποία θα βρίσκεται πάνω η Κατερίνα Ντούσκα και λίγο πριν την γέφυρα του τραγουδιού θα γυρίσει και θα αποκαλύψει την γεμάτη ανθισμένα λουλούδια πλευρά της. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού ο φωτισμός είναι σε αποχρώσεις του ροζ ενώ πίσω θα προβάλλεται ένας λωτός, ο οποίος θα ανθίζει σιγά σιγά.

Μία μέρα όμως πριν την πρόβα της ελληνικής συμμετοχής έκανε τη πρώτη της πρόβα και η κυπριακή. Η Τάμτα εμφανίστηκε άκρως σέξι φορώντας ψηλές μαύρες μπότες, ένα διαφανές κορμάκι από το οποίο κρέμονταν μικρά κρυσταλλάκια δημιουργώντας την εντύπωση πως είναι σταγόνες νερού ενώ πάνω από το κορμάκι φορούσε ένα μαύρο τζάκετ. Στη σκηνή μαζί της την συνόδευαν τέσσερις χορευτές ντυμένοι επίσης στα μαύρα. Η χορογραφία του τραγουδιού είναι άκρως χορευτική ενώ κάποια στιγμή οι χορευτές βγάζουν με μία κίνηση το τζάκετ της Τάμτα, αφήνοντάς τη μόνο με το κορμάκι. 

Όπως ήταν αναμενόμενο οι πρόβες επηρέασαν αμέσως τα προγνωστικά ενώ έγινε πια ξεκάθαρο πως ο ΄Β Ημιτελικός θα είναι αρκετά πιο δύσκολος από τον Ά καθώς διαγωνίζονται αρκετά φαβορί τόσο για τη νίκη του φετινού Διαγωνισμού όσο και για τη κατάληψη μιας θέσης μέσα στη δεκάδα. Μέχρι στιγμής στη τελική δεκάδα σύμφωνα με τα προγνωστικά βρίσκεται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Το απόσπασμα από την πρόβα!

Σχόλια