Οι πρόβες ξεκινούν, η αγωνία κορυφώνεται και η διακύμανση των προγνωστικών εναλλάσσεται, λίγο πριν την επίσημη έναρξη για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Γράφει ο Νίκος Λαουτάρης

Έχοντας μπει στη τελική ευθεία για τη Eurovision 2019 οι εκπρόσωποι ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Διαγωνισμού το Σάββατο 4 Μαΐου ξεκινάνε οι πρόβες με πρώτη χώρα να αποτελεί τη Κύπρο, η οποία θα εμφανιστεί στην αρχή του Ά Ημιτελικού. Συνολικά το Σάββατο θα κάνουν πρόβα 9 χώρες από μισή ώρα η κάθε μία ενώ η Ελλάδα θα κάνει την πρώτη πρόβα της την Κυριακή 5 Μαΐου μαζί με άλλες 7 χώρες.

Από την άλλη μεριά στο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 20 Απριλίου η εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα κέρδισε τις εντυπώσεις. Μετά την όχι και τόσο καλή εμφάνισή της στο Άμστερνταμ, στην οποία ήταν άρρωστη και εξακολουθώντας να είναι άρρωστη έδωσε το καλύτερο εαυτό της στη Μαδρίτη. Αφού ερμήνευσε το τραγούδι και απέσπασε θερμό χειροκρότημα για την εκτέλεση της υψηλής νότας του τραγουδιού μετά το τραγούδησε α καπέλα μαζί με το κοινό. Από αρκετούς η εμφάνιση αυτή της Κατερίνας θεωρήθηκε η καλύτερη της βραδιάς.

Ρίχνοντας τώρα μια τελευταία ματιά στα προγνωστικά πριν την έναρξη των προβών στην 1η θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Ολλανδία. Αμέσως μετά ακολουθεί η Ρωσία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ισλανδία, στην 7η θέση η Κύπρος, η Μάλτα, στην 9η θέση η Ελλάδα και μετά η Νορβηγία. Στα προγνωστικά που αφορούν τον Ά Ημιτελικό στην πρώτη θέση για την πρόκριση στο τελικό όσο και για τη νίκη του Ημιτελικού βρίσκεται η Ελλάδα ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Κύπρος. Ο Ά Ημιτελικός μπορεί να χαρακτηριστεί και πιο εύκολος καθώς τα μεγάλα φαβορί θα διαγωνιστούν στο δεύτερο.

Η αναμονή επομένως τελείωσε και η έναρξη του Διαγωνισμού Τραγουδιού έφτασε ενώ περιμένουμε τα αποσπάσματα από τις πρόβες για να πάρουμε μια ιδέα για τη σκηνική παρουσία κάθε χώρας.


Το βίντεο από την παρουσία της Κατερίνας Ντούσκα στη Μαδρίτη

Σχόλια