Το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe παρουσιάζει στους λάτρεις της μουσικής, έργα του Βέλγου συνθέτη Roland Hinnion σε πρώτη εκτέλεση!

‘Οι συνθέτες είναι φίλοι μας!’ Τον ίδιο καιρό που το νεανικό κουαρτέτο εγχόρδων FourTe διαδίδει το μήνυμα αυτό με τις μουσικές δραστηριότητές του, ο νεοαφιχθείς στην Ελλάδα κ. Roland Hinnion, στέλνει το δικό του κάλεσμα – αίτημα φιλίας, σε αναζήτηση νέων μουσικών. Τους καλεί, λοιπόν, να μεταφέρουν τις συνθέσεις του από το χαρτί στην χορδή!

Σαν μήνυμα σε μπουκάλι, τα κύματα της τύχης το φέρνουν σε εμάς, και κάπως έτσι μια συνεργασία και φιλία γεννιέται! – FourTe


Λίγα λόγια για τον Roland Hinnion…

Ο Roland Hinnion γεννήθηκε το 1950 στο Βέλγιο και για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο ULB των Βρυξελλών. Η αγάπη για τη μουσική και η πολυετής ενασχόληση με τη σύνθεση οδήγησε στη δημιουργία μιας συλλογής πάνω από 100 μικρών έργων μουσικής δωματίου.

Οι πηγές έμπνευσης πολλές! H μουσική, οι χοροί, τα τραγούδια, οι θρύλοι της γαλλικής και φλαμανδικής παράδοσης, ποιήματα και σκιτσογραφίες γνωστών και αγνώστων καλλιτεχνών. Μέχρι και το λιμπρέτο μιας ανέκδοτης όπερας ενός Πολωνού φίλου, έγιναν αφορμή για να μπουν οι νότες στο πεντάγραμμο!


‘Ο Νερόμυλος… και άλλες μουσικές διηγήσεις’ είναι μια μικρή συλλογή από τα έργα αυτά, ενορχηστρωμένα για κουαρτέτο εγχόρδων. Έτσι, λοιπόν, οι FourTe θα έχουν τη χαρά να τα παρουσιάσουν σε πρώτη εκτέλεση την Τετάρτη 29 Μαΐου στον Πολυχώρο ‘ΑΙΤΙΟΝ’.

Πληροφορίες:

Τετάρτη 29/05/2019 – Πολυχώρος ‘ΑΙΤΙΟΝ’ (Τζιραίων 8-10, πλησίον σταθμού Μετρό Ακρόπολη)

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια