Η σοφία που εμπεριέχουν οι μύθοι του Αισώπου και η εφαρμογή τους σε όλους τους τομείς της ζωής, μας δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς τους στο επιχειρείν.

Πως αναδεικνύει την ειλικρινή επικοινωνία με τον ”ψεύτη βοσκό”; Γιατί δίνει θάρρος στον επιχειρηματία με τον ”λαγό και την χελώνα”. Πως αναδεικνύεται η φιλοσοφία της επιχείρησης με την ”καλιακούδα και τα περιστέρια”;

Τι σημαίνει ο ”λύκος και η γριά” για την ενεργητική ακρόαση; Πως ανθίζει η εξωστρέφεια μέσα από τον χειμώνα και την Άνοιξη”; Τι συμβολίζει για τον κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης ο ”ξυλοκόπος και ο Ερμής”;

Κάθε μύθος είναι και μία επιχειρηματική διαχρονική προτροπή!

Η πληθώρα πληροφορίας σχετικά με το επιχειρείν καθιστουν απαραίτητη την αναφορά σε παραδοσιακές αξίες. Ο Αίσωπος δίνει την ευκαιρία με έναν γραφικό, ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο να περάσει τα μηνύματα του επιχειρείν.

Με παρατηρητικότητα μπορεί κανείς να εξάγει συμπεράσματα, όπως ακριβώς και ο Αίσωπος η άνευ λόγου δηλαδή περιπλοκή των απλών εννοιών.

Η ιδέα του βιβλίου είναι η συνεργεία των μύθων του Αισώπου, της τέχνης και της κριτικής γραφής με τη Δια βίου Εκπαίδευση.

Ο Αίσωπος δίνει την ευκαιρία με έναν γραφικό, ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο να περάσει τα μηνύματα του επιχειρείν.

Από τις Εκδόσεις Παπασωτηρίου

Σχόλια