Η Siilk Gallery δίνει χώρο έκφρασης σε φωτογράφους από όλον τον κόσμο, που δεν έχουν προωθηθεί σωστά, ελέω των οπισθοδρομικών συστημάτων των χωρών τους.

Η Siilk Gallery είναι μια νέα γκαλερί που επικεντρώνεται στη φωτογραφία και βρίσκεται στα όρια της Νεάπολης με τα Εξάρχεια. Σκοπεύει να φιλοξενήσει ξένους, αλλά και Έλληνες φωτογράφους, στον χώρο της στην Ιπποκράτους.

Μέσα στο Μάιο θα φιλοξενήσει 4 φωτογράφους στον χώρο της που, πέραν της επιμέλειας των έργων, θα αναλάβει να τους πάρει συνέντευξη και να εκθέσει όσο καλύτερα γίνεται τα έργα τους!

Οι καλλιτέχνες που θα εκθέσουν τον Μάη, αρχής γενομένης την Πέμπτη 9/5 στις 6 το απόγευμα, στην Ιπποκράτους 132:

Η Siilk Gallery, επίσης, αναφέρει πως καλεί φωτογράφους από όλον τον κόσμο για να μείνουν εκεί και να εκθέσουν τα έργα τους, ως μέρος του residency προγράμματος. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι επιτρέποντας έτσι στους καλλιτέχνες να δουν με τη δική τους, μοναδική ματιά την Αθήνα και την Ελλάδα.

Σκοπός της γκαλερί είναι να εκθέσουν έργα που εμπνέουν, αλλά και προκαλούν επιστρατεύοντας καλλιτέχνες από την underground/alternative σκηνή που παράγουν το έργο τους ανεξάρτητα σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Ψάχνουν για ταλέντα των οποίων η στάση και ο τρόπος ζωής επιβεβαιώνει την τέχνη τους. Θέλουν οι θεατές να βλέπουν όμορφα, αλλά και γεμάτα ουσία εκθέματα.

Η επιμέλεια και οι εκθέσεις της γκαλερί επικεντρώνονται σε ποιοτικά, αλλά και μοντέρνα έργα. Εστιάζουν σε καλλιτέχνες που η τέχνη τους είναι προκλητική, εμπρηστική, σαγηνευτική και αμφισβητεί τις παραδόσεις της τέχνης!


Curator/Founder: Daniel Peace (Newcastle, Athens)

Σχόλια