TEDxNKUA 2019 | Session 3: Guidance

Mrs. OJ

Η Άννα Γερογιάν ή αλλιώς Mrs. OJ είναι αυτοδίδακτη χορεύτρια. Την γνωρίσαμε σαν Solo Finalist στο τηλεοπτικό show Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2018 και στο TEDxNKUA ήρθε για να μας εκπλήξει για άλλη μία φορά!

Γωγώ Δελογιάννη

Γίνεται επειδή κάνεις τη δουλειά που αγαπάς να είναι σαν να μην εργάζεσαι καθόλου; Εγώ θα σου έλεγα πως δεν γίνεται και αυτόν τον μύθο θέλησε και η Γωγώ Δελογιάννη να καταρρίψει.

Η ίδια μας μίλησε για την απόφασή, που πήρα στα 28 της να αφήσει τη νομική και να ακολουθήσει το επάγγελμα που την ενδιέφερε πραγματικά και αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική.

Η δουλειά, μας είπε μεταξύ άλλων, έχει προκλήσεις, αφού πρέπει να παίρνεις ρίσκα και συχνάς χάνεις προσωπικές στιγμές, ήταν όμως επιλογή της.

«Για να επιβιώσεις μέσα σε αυτό το χάος ποντάρεις στους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου στην επαγγελματική σου ζωή.»

Ειρήνη Γιανναρά

Η Ειρήνη Γιανναρά μας μίλησε για τη ρητορική μίσους ένα θέμα τόσο επίκαιρο. Τόλμησε μάλιστα να υποστηρίξει ότι τα ΜΜΕ είναι οι βασικοί φορείς των στερεότυπων, που οδηγούν στη ρητορική μίσους.

Βλέπεις, αν αναλύσουμε την έννοια της φράσης πρόκειται για την επίθεση που κάνουμε στους άλλους και αυτό που την ξεκινά είναι η άρνησή μας σε ό,τι είναι διαφορετικό.

Εκτός, όμως, από τη ρητορική μίσους αναφέρθηκε και στα fake news και μας κάλεσε να γνωρίζουμε τι αναπαράγουμε!

Wael Al Masri

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ στα 16 μου μόλις είχα αρχίσει το blog μου… Ο Wael Al Masri από την άλλη στα 16 του ξεκίνησε το πρώτο του project, στο οποίο παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια από χώμα!

Εξιστορώντας τη δική του προσωπική διαδρομή μας έδειξε ότι δεν ήταν τα πάντα τέλεια, ούτε εύκολα, ωστόσο ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε φρένο στα όνειρά μας. Πρέπει να ξεπαιρνάμε τα εμπόδια που παρουσιάζονται και να προχωράμε παρακάτω!

Javier Labourt

Αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο; Ο life coach και ψυχολόγος Javier Labourt αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία μας.

Μάλιστα, μας έδωσε και συμβουλές που θα ανοίξουν τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Μερικές από αυτές είναι:

«Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.»

«Να ασκείστε καθημερινά.»

«Να είστε ευγνώμονες.»

«Να εκτιμάτε τα απλά πράγματα στη ζωή.»

Highlight του event…

Παρότι μπορώ να σκεφτώ πολλές εκπληκτικές στιγμές όπως όταν ο Μιχάλης Παούρης μας έπαιξε μπουζούκι. Το hightlight του event ήταν ο ίδιος ο χώρος, αφού ήταν εκπληκτικός για τη συγκεκριμένη βροχερή μέρα και πραγματικά ήταν ιδανικός για να ζήσεις την εμπειρία του TEDxNKUA 2019!

Το TEDxNKUA 2019 μας γέμισε με πολύ θετική ενέργεια και μας θύμισε πόσο σημαντικό είναι να αποκτούμε νέες γνώσεις όσο χρονών και αν είμαστε!

Και κάπου εδώ ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το TEDxNKUA 2020!

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3