Οι Dub Pistols, ένα από τα πιο γνωστά punk & ska acts του πλανήτη, καταφθάνουν την Παρασκευή 3 Μαΐου στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα στο Tres Athens με saloon διάθεση και πιο απρόβλεπτοι από ποτέ σαν ένα κράμα latin συμμορίας φυλακής και τεκίλα swiggers σε spaghetti western, που γυρίζεται όμως σε rodeo! Η διαβόητη μπάντα των μουσικών pistoleros επιστρέφει έπειτα από 2 ολόκληρα χρόνια για να σπείρει τον πανικό μ’ ένα live μουσικό χαρμάνι γεμάτο ηχητικές εκρήξεις. Οι αξεπέραστοι αυτοί dub πιστολάδες έρχονται για ένα ταραχώδες, γεμάτο σαματά party, που θα κυριαρχείται από dubdrum & basship-hoppunk και ska, και που αναπόφευκτα θα μας απογειώσει!

“The Punk & Ska gun-slinging outlaws are back in town!”

Στο διάστημα που πέρασε από την τελευταία τους επίσκεψη δημιούργησαν το album Crazy Diamonds [2017], ένα αχαλίνωτο μείγμα από dub, reggae, ska, punk, breaks, beats και drum ‘n’ bass. Ένα υπερθέαμα γεμάτο dub σεισμικές δονήσεις, εκρηκτικά χάλκινα, επικά ντραμς και μπάσα, ιδανικό τόσο για μεγάλους υπαιθρίους συναυλιακούς χώρους και καλοκαιρινά sound system, όσο και μεγάλα live clubs. Στο album συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως οι Dancehall Don Beenie Man και Cutty Ranks, o τραγουδιστής της reggae Earl Sixteen και τo hip-hop act Too Many Ts. Κομμάτια όπως το ομώνυμο του album Crazy Diamonds (ft. Too Many T’s) ή το άκρως καλοκαιρινό ‘Rise Up (ft. Earl Sixteen & Navigator), αποδεικνύουν ότι οι Pistols αποτελούν μια από της καλύτερες μπάντες αυτού του είδους! Εξάλλου η φήμη της ως ένα εκρηκτικό live act τους έχει οδηγήσει στο να είναι μόνιμοι καλεσμένοι στο line up μεγάλων καλοκαιρινών festival όπως Glastonbury, Bestival, Beat-Herder κ.α.

Οι αξεπέραστοι αυτοί dub πιστολάδες λοιπόν, ενώ ξεσηκώνουν κάθε καλοκαίρι όλων των ειδών τα festival, παράλληλα κατάφερνουν να δημιουργούν συνεχώς albums, τα Greatest Hits των οποίων θα μας παρουσιάσουν στo TRES.

Οι Dub Pistols αποτελούν αναμφισβήτητα την μπάντα που θα ήθελαν όλοι να έχουν στο party τους να παίζει live, με τους καλεσμένους να περνούν καταπληκτικά, πίνοντας πολλά σφηνάκια κι απολαμβάνοντας τον ρυθμό. Και πώς να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για ένα group που εδώ και 19 χρόνια κυκλοφορεί σπουδαία κομμάτια αποτελούμενα από ένα εξαιρετικό μείγμα από skareggaedubhip hop και drum ‘n’ bass. Θρύλοι στην urban σκηνή της Βρετανίας και λατρεμένοι των hip hop fans λόγω των εξαιρετικών rap φωνητικών του Seanie Tee, θα σας καθηλώσουν με την ενέργεια και το πάθος τους επι σκηνής προσφέροντας ένα εκρηκτικό show! Οι Dub Pistols από τις μεγαλύτερες dub και big beat μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας ιδρύθηκαν το 1996 από τον Barry Ashworth και πρωτοεμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα στα τέλη του 1998 με τα singles “There’s Gonna Be a Riot” και “Best Got Better“.

Tο δισκογραφικό τους ντεμπούτο «Point Blank» πραγματοποιήθηκε από την Concrete Records επίσης την ίδια χρονιά. Έπρεπε να περάσουν 3 ακόμη χρόνια για να έρθει το, εμβληματικό για το συγκρότημα, LP «Six Million Ways To Live» από την Distinktive Records που τους έκανε παγκόσμια γνωστούς στη dub σκηνή. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει 3 ακόμα album Speakers and Tweeters [2007], Rum & Coke [2009], Music Is My M16 [2011] και Worshipping The Dollar [2012]. Έχουν κάνει πολύ επιτυχημένα mash-ups για τον Μοby, τους Limp Bizkit, τον Ian Brown, τους Korn, τον Busta Rhymes και τον Bono κι εχουν συνεργαστεί με θρυλικά ονόματα όπως οι The Specials, Horace Andy, Madness και Gregory Isaacs. Έχουν εμφανιστεί μαζί τους ως guest MC’s οι Rodney P, Terry Hall των The Specials, οι Neville Staple, το παιδί θαύμα της rap T.K.Lawrence, και ο scratch maestro, DJ Stix. Επίσης έχουν υπογράψει την μουσική για πολλές ταινίες συμπεριλαμβανομένου και του Blade 2, Bad Company και Mystery Men, ενώ ο Barry Ashworth γράφει μουσική για πολλά video-games κι έχει κάνει remixes για καλλιτέχνες όπως Atomic Hooligan, DJ Love, Myagi κ.α.

Σχετικά με τους Dub Pistols:

DUB PISTOLS media:
Official Facebook page DUB PISTOLS | Official MySpace page DUB PISTOLS | Official URL DUB PISTOLS

Watching & Listening DUB PISTOLS: 
Dub Pistols Live in Athens | “Bad Card” feat Sir Real & Dan Bowskill | “Ganja”feat. Rodney P | “Peaches” feat Rodney P & Terry Hall | “I’m in Love” feat Lindy Layton | “Back To Daylight” feat Ashley Slater

Facebook event: https://www.facebook.com/events/785394398491382/

Παρασκευή 3 Μαΐου

Tres

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα

Doors Open: 21.00

Προπώληση:12 | Ταμείο: €15

Σχόλια