TEDxNKUA 2019 | Session 2: Effort

Νικόλας Ραπτάκης & A Capella Group

Το “Evolution of Greek Music” έγινε viral και ο Νικόλας Ραπτάκης μαζί με 4 ταλαντούχους καλλιτέχνες βρέθηκε στη σκηνή του TEDxNKUA ξεσηκώνοντας το κοινό!

Πάρε μια γεύση απ’ αυτό που είδαμε στο παρακάτω βίντεο:

Αλεξάνδρα Διονά

Η Αλεξάνδρα Διονά μας μίλησε για τη ζωή της και πως οι αλλαγές που έκανε σ’ αυτή άλλαξαν πραγματικά τον τρόπο που σκέφτεται.

Ίσως τη γνωρίζεις και ως a-shiny-day και από τους δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους αξιοποιεί πράγματα και η αλήθεια είναι ότι μας έπεισε ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει αλλάζοντας σιγά σιγά τη συμπεριφορά μας. Λίγο εγώ, λίγο εσύ και που ξέρεις ίσως στο τέλος αλλάξει ο κόσμος!

«Η πραγματική αλλαγή έρχεται όταν απαρνηθούμε τις πιο βολικές μας συνήθειες»

Κοσμάς Γαζέας

Πόσο πιθανό είναι να φύγουμε από τη Γη; Αν με ρωτούσες πριν την ομιλία του κ. Γαζέα θα σου απαντούσα κάποια μέρα ίσως γίνει.

Ο Κώστα Γαζέας, όντας αστροφυσικός, μας μίλησε για το πόσο εφικτό είναι να μετοικήσουν άνθρωποι σ’ άλλον πλανήτη και αυτός δεν είναι άλλος από το δορυφόρο της Γης, το Φεγγάρι.

Μέτα την ομιλία του θα σου πω ότι πλέον πιστεύω ότι θα γίνει πολύ σύντομα αυτή η αποστολή!

«Η γνώση υπάρχει, οπότε είναι θέμα χρόνου!»

Αννούσα Μελά

Περίμενα την ομιλία της, λόγω του τίτλου και η αλήθεια είναι ότι ήταν οπώς την περίμενα. Η Αννούσα Μελά ξεκίνησε την ομιλία της λεγοντάς μας ότι ζούμε σε δύο χώρες. Αυτή που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή -την Ελλάδα δηλαδή- και άλλη μία που είναι είτε η «Χώρα του Ποτέ», είτε η «Χώρα του Τώρα».

Στη «Χώρα του Ποτέ» υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι και οι αγαπημένες τους λέξεις – φράσεις είναι: δύσκολο, απίθανο, τι ακριβώς χρειάζεται, δεν έχω χρήματα, δεν έχω ομάδα, δεν έχω ιδέα.

Στη «Χώρα του Τώρα» τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί οι άνθρωποι τρέχουν να κάνουν πράγματα, δεν τους φτάνει 24 ώρες και όλα είναι μια πρόκληση.

Οι πρώτοι έχουν παραλύσει από τους φόβους τους και δεν ενεργούν, οι δεύτεροι από την άλλη έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους. Κάπως έτσι, η Αννούσα Μελά μας γέμισε με αισιοδοξία και μας θύμισε γιατί αξίζει να προσπαθούμε!

Γιάννης Ζουγανέλης

Η αγαπημένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης μας μίλησε για τη γνώση με μέτρο την αγάπη, την παρατηρητικότητα και φυσικά την εξέλιξη. Μέσα από την ομιλία του έθιξε την μαζοποίηση και πως αυτή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους στην εποχή μας.

Παράλληλα, μίλησε και τη σημαντικότητα της ύπαρξης της γνώσης, η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να εξελίσεται και να γίνεται ο καλύτερο εαυτός του. Μην ξεχνάμε ότι και η σημασία της λέξης όμορφος είναι αυτός, που έχει την καλύτερη μορφή.

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3