Οι πρόβες, το pre party και οι απρόσμενες ανακοινώσεις ένα μήνα πριν από τον Ά Ημιτελικό.

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε μέχρι τον πρώτο Ημιτελικό του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision και οι πρόβες των εκπροσώπων είναι ασταμάτητες. Όσον αφορά την Ελληνική συμμετοχή η Κατερίνα Ντούσκα ανέβασε ένα μικρό απόσπασμα από την πρόβα της στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram . Ταυτόχρονα η Κυπριακή αποστολή με την Τάμτα βρίσκονται επίσης σε πυρετώδεις προετοιμασίες καθώς προβάρουν δύο διαφορετικές χορογραφίες μία με τακούνια και μία χωρίς εξαιτίας ενός προβλήματος με την μέση, που αντιμετωπίσει η Τάμτα το τελευταίο καιρό και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

Από την άλλη μεριά, την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ το «Eurovision in Concert», το οποίο είναι ένα από τα pre party του Διαγωνισμού. Στο πάρτι συμμετείχαν 28 από τις 41 χώρες, ενώ μέσα σε αυτές ήταν και η Ελλάδα.

Η ζωντανή ερμηνεία του τραγουδιού «Better Love» από την Κατερίνα ενθουσίασε το κοινό ακόμα και αν δεν είχε αναρρώσει πλήρως από ένα κρύωμα που την ταλαιπωρούσε.

Σε δηλώσεις της μετά την εμφάνισή της, ευχαρίστησε τους fans, τους ενημέρωσε πως ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του κρυώματος και τόνισε πως δεν έχει ξανά περάσει τόσο όμορφα σε μία όχι και τόσο καλή εμφάνισή της. Επιπλέον χθες πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη pre party στο Λονδίνο, ενώ τώρα αναμένουμε το επόμενο που είναι στης  20 Απριλίου στη Μαδρίτη, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Κατερίνα Ντούσκα.

Πλησιάζοντας λοιπόν, όλο και πιο κοντά στο Διαγωνισμό τα νέα και οι εκπλήξεις δεν σταματούν. Αρχικά η περσινή νικήτρια Netta Barzilai θα ερμηνεύσει το νικητήριο τραγούδι «Toy» στον Ά Ημιτελικό ενώ στον Τελικό θα ερμηνεύσει ένα καινούργιο τραγούδι της. Τώρα στη σκήνη της Eurovision θα εμφανιστούν η Dana International, η Conchita Wurst που θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Heroes» του Måns Zelmerlöw, ο Måns θα τραγουδήσει το «Fuego», η Ελένη Φουρέιρα θα τραγουδήσει τη συμμετοχή της Verka Serduchka του 2007 και η Verka θα τραγουδήσει το «Toy». Στο τέλος και οι τέσσερις μαζί με την Gali Atari, νικήτρια το 1979 θα ερμηνεύσουν το «Hallelujah». Μία ακόμη απρόσμενη έκπληξη ήταν η εμφάνιση στη βραδιά του Τελικού της ηθοποιού Gal Gadot, η οποία έχει ενσαρκώσει το ρόλο της Wonder Woman, σε έναν ειδικό ρόλο.

Οι εκπλήξεις επομένως δεν σταματούν και αναμένουμε τυχόν επόμενες μέχρι την έναρξη της εβδομάδας Eurovision! Μέχρι τότε περιμένουμε το πάρτι στις 20 Απριλίου για να θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά τη Κατερίνα Ντουύσκα λίγο πριν τον Ά Ημιτελικό.

Γράφει ο Νίκος Λαουτάρης

Σχόλια