Κάθε ημερίδα UNIque Day αποτελείται από τις υποομάδες εθελοντών φοιτητών και την οργανωτική επιτροπή.

Η οργανωτική επιτροπή διαθέτει τις εξής θέσεις:

  • University Responsible(UR): Υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων και δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εθελοντών των ημερίδων και της Unique Minds.
  •  Open Dialogue Coordinator(OD Coordinator): Συντονίζει τις υποομάδες εθελοντών που είναι υπεύθυνοι για να απαντούν σε ερωτήσεις μαθητών και να παρουσιάζουν τη σχολή τους.
  •  Workshops Coordinator(WS Coordinator): Συντονίζει τους εθελοντές που θα πραγματοποιήσουν τα εργαστήρια (workshops) για τη σχολή τους
  •  Projects Coordinator: Επικοινωνεί με όλες τις φοιτητικές ομάδες και οργανισμούς που βρίσκονται στην ημερίδα.

Τι θεωρείτε βασικό στοιχείο των UNIque Days;

OD Coordinator: Νταϊάνα Κραέτε

Οι UNIque Days αποτελούν ημερίδες σχολικού ακαδημαϊκού προσανατολισμού, που πραγματοποιούνται εθελοντικά, από ομάδες φοιτητών. Με στόχο την ορθή ενημέρωση των μαθητών τόσο για τις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τις σχολές του Ο.Π.Α, της νομικής, των διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών και άλλων σχολών θετικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Γενικότερα στοχεύουν στην κατεύθυνση του μαθητή ως προς ένα αντικείμενο που τον “ολοκληρώνει”, καθώς η επιλογή σχολής αποτελεί την πρώτη σημαντική απόφαση που θα λάβει ένας νέος και θα σηματοδοτήσει το μέλλον του.

Στόχος μας είναι μέσα από τις ημερίδες ο μαθητής  να βρει μέσα σε μία σχολή κάτι που αγαπά, για να νιώθει ο ίδιος πλήρης αλλά και να προσφέρει συνολικά στην επιστήμη του στο μέλλον.

Η UNIque Days απαρτίζονται από πολλά στοιχεία.

Θα έθετα όμως δύο από αυτά ως τα βασικότερα. Ως τα στοιχεία, δηλαδή, που έχουν βοηθήσει στην επαναλαμβανόμενη πραγμάτωση αυτών των ημερίδων και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των μαθητών ως προς αυτές.

Πρώτον οι UNIque Days οριοθετούν ως κέντρο της ημερίδας τους μαθητές. Τους μαθητές και τα θέλω τους. Ο αυτοσκοπός τους είναι η ορθή ενημέρωση μαθητών και η επίλυση κάθε πιθανής απορίας τους.

Μαθητών που κάποτε υπήρξαμε και εμείς στην θέση τους. Μη επηρεαζόμενοι από οικονομικούς παράγοντες, γνωρίζοντας την αλήθεια πίσω από κάθε σχολή, βάζουμε ως κέντρο τους μαθητές. Και προσπαθούμε έτσι να βγάλουμε το καλύτερο μας αποτέλεσμα.

Με μόνο στόχο να βοηθήσουμε μαθητές να κάνουν ότι αγαπούν και πρωτίστως να το ανακαλύψουν. Όποτε σίγουρα το καθαρό ενδιαφέρον που δείχνουμε ως προς τους μαθητές, και το ότι αποτελούν οι ίδιοι την ημερίδα είναι ίσως και το βασικότερο στοιχείο των UNIque Days.

Γιατί μην ξεχνάμε είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους μαθητές αυτό που εμείς δεν είχαμε και χρειαζόμασταν στην ηλικία τους.

Δεύτερον το πάθος που έχει ο καθένας μας ξεχωριστά. Όπως ανέφερα είδη πιο πάνω. Όλοι μας προσπαθούμε για να βγάλουμε το καλύτερο μας εαυτό. Όλοι μας βρισκόμαστε εθελοντικά σε αυτή την θέση. Όλοι γνωρίζουμε την δυσκολία του να φτιάξεις το μηχανογραφικό σου. 

Γιατί κάποια χρόνια πριν συμπληρώνοντας το δικό μας. ίσως πετύχαμε, ίσως αποτύχαμε πλήρως και ξανά προσπαθήσαμε. Όπως και να έχει καταλήξαμε να είμαστε σε μια σχολή που αγαπάμε και θέλουμε να διοχετεύουμε εκεί όλο το ενδιαφέρον και την ενέργειά μας.

Να μάθουμε μέσω αυτής και άλλες δεξιότητες μας, και άλλες δυνατότητες μας. Και κάθε επαγγελματική αποκατάσταση που έχει η σχολή μας. Και έτσι με πάθος, αγάπη για αυτό που κάνουμε βρισκόμαστε μπροστά από μαθητές, με την διάθεση να τους μεταδώσουμε την αλήθεια και την εξερεύνηση των κλίσεων τους.

Τόσο η αγάπη μας όσο και το πάθος μας είναι δεδομένα και είναι σίγουρα στοιχεία που βοηθούν στην πραγμάτωση της ημερίδας μας.

Τι θετικό προσδίδουν οι ημερίδες αυτές στους μαθητές;

OD Coordinator: Νικήτας Καλαϊδόπουλος

Οι ημερίδες αυτές βοηθούν τους μαθητές να καταλάβουν ποια είναι η κλίση τους, τι θα τους ενδιέφερε περισσότερο να ακολουθήσουν μετά το σχολείο.

Είναι πολύ θετικό να γνωρίζεις ποιές είναι οι επιλογές σου, γιατί μόνο έτσι θα έχεις ολοκληρωμένη άποψη για να κάνεις μία συνειδητή επιλογή.

Επίσης αποτελούν τις μόνες ημερίδες όπου ο μαθητής όχι μόνο θα συλλέξει πληροφορίες για τη σχολή που τον ενδιαφέρει αλλά θα συμμετέχει σε προσομοιώσεις εργαστηρίων, γιατί είναι άλλο πράγμα να διαβάζω πληροφορίες για μια σχολή και άλλο να ζήσω στην πράξη σα φοιτητής της έστω και για μία μέρα.

Μαθητές από όλη την Ελλάδα θα μπορούν δωρεάν για άλλη μία χρονιά να επισκεφθούν τις σχολές που τους ενδιαφέρουν, να δούνε φοιτητικά projects, να μιλήσουν με φοιτητές και να συμμετέχουν σε workshops.

Μια ευκαιρία που εμάς σίγουρα μας έλειπε και που όλοι μας δουλεύουμε μήνες εθελοντικά για να μη λείπει από τις επόμενες γενιές.

  • Δυνατά και αδύνατα σημεία του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας;

OD Coordinator: Άρης Βουτυράκος

Αρχικά, η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλά δημόσια Πανεπιστήμια. Ενώ λοιπόν δεν έχουν δίδακτρα, συναγωνίζονται κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο στις παγκόσμιες λίστες βρίσκονται στις πρώτες 200 θέσεις.

Επιπλέον μέσα από τις σχολές μας λαμβάνουμε έναν μεγάλο όγκο θεωρητικών γνώσεων, ενώ μαθαίνουμε και σε έναν επαγωγικό συλλογισμό και τρόπο σκέψης, που μας κάνει όταν αντιμετωπίζουμε μία δυσκολία να πιέζουμε τους εαυτούς μας να τη λύσει και να μην την προσπερνάμε.

Προσπαθώντας να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα σπουδών μας χωρίς κάποιον counselor ή καθοδήγηση μαθαίνουμε πολύ χρήσιμα skills ως προς το project management.

Από την άλλη ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού συστήματος θεωρώ πως είναι η έλλειψη πρακτικής προσέγγισης της πληθώρας θεωρητικών γνώσεων που σου προσφέρει.

Το γεγονός αυτό καθιστά τους νέους αδύναμους στο να επιλέξουν τι θέλουν να σπουδάσουν, διότι δεν κατανοούν τις γνώσεις που τους παρέχονται, αλλά απλώς τις αποστηθίζουν.

Παράλληλα δεν υπάρχει σύνδεση του πανεπιστημίου ούτε με την επιχειρηματικότητα, αλλά ούτε και με την αγορά εργασίας.

Δεν μας προετοιμάζει δηλαδή το πανεπιστήμιο για να βρούμε μετέπειτα εργασία, ούτε όμως και μας ενημερώνει για τις διαθέσιμες επιλογές μας, κάτι που είναι αναγκαίο αφού πλέον έχουμε περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ και θα ήταν σκόπιμο ένα γραφείο διασύνδεσης εντός του πανεπιστημίου να μας ενημερώνει και καθοδηγεί.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας σας;

OD Coordinator: Νικήτας Καλαϊδόπουλος

Αυτό που θέλω να πετύχω μαζί με την ομάδα μου, είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές στο να καταλάβουν τι θα τους άρεσε να επιλέξουν και να ακολουθήσουν.

Θέλω οι μαθητές, μετά την παρακολούθηση των ημερίδων, να είναι πιο σίγουροι κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιλογές που έχουν, και να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει πραγματικά.

OD Coordinator: Νταϊάνα Κραέτε                                           

Είμαι από τα πολύ τυχερά άτομα που έχουν μια ομάδα η οποία απαρτίζεται από τρομερά δημιουργικά άτομα. Επίσης από άτομα με διάθεση, όνειρα και βλέψεις. Από την αρχή η κυρία ανησυχία τους ήταν το τι θα έπρεπε να πουν και πως θα έπρεπε να φερθούν μπροστά στους μαθητές.

Όταν αντιλήφθηκαν πως το μόνο που ζητάμε και στοχεύουμε είναι η ορθή ενημέρωση, όλοι τους ενθουσιαστήκαν. Όλοι τους στοχεύουν στην ορθή επίλυση των αποριών των παιδιών. Και στην παρουσίαση τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών στοιχείων της κάθε σχολής. Και εννοείται η επεξήγηση του τι πραγματικά είναι μια σχολή.

Έτσι, η ομάδα μου ελπίζει να συνεισφέρει στο να γεμίσουν τα πανεπιστήμια από τμήματα γεμάτα με παιδιά με ενδιαφέρον. Σε τμήματα όπου κάθε φοιτητής παρακολουθεί επειδή απολαμβάνει την κάθε δόση γνώσης. Σε τμήματα όπου κάθε φοιτητής θέλει να προσφέρει.

Να αναλύσει περαιτέρω τα μαθήματα του, να ασχοληθεί με την σχολή του. Και να καταλήξει έτσι ως ένας επιστήμονας σε έναν κλάδο που αγαπάει έτοιμος να προσφέρει στην κοινωνία.

Πως αυτή η εμπειρία επηρεάζει την προσωπικότητα ή τις δυνατότητες σας;

OD Coordinator: Νικήτας Καλαϊδόπουλος

Η εμπειρία μου ως Coordinator στον τομέα του Open Dialogue με έχει βοηθήσει σημαντικά στο να αναπτύξω τις ηγετικές μου ικανότητες. Το να έχεις ρόλο leader στην υλοποίηση ενός project σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Συνεργάζεσαι με όλους αλλά και με τον καθένα ξεχωριστά, ακούς τις απόψεις όλων των μελών της ομάδας και τις λαμβάνεις υπόψην σου και είσαι εκεί για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Ως coordinator έμαθα να παίρνω γρήγορες αποφάσεις, έγινα πιο υπομονετικός και έγινα καλός στο να κάνω crisis management. Μπορώ να πω με σιγουριά πως η εμπειρία αυτή με βοήθησε στο να αναπτύξω την προσωπικότητα μου και να γίνω καλύτερος σε ότι κάνω.

OD Coordinator: ΝταΪάνα Κραέτε

Νομίζω κανένας μας δεν θα αντιληφθεί την αξία του “δίνω” μέχρι την στιγμή που θα το κάνει.

Όντας δεύτερη φόρα μέλος των UNIque Days μπορώ να πω ότι είναι μια εμπειρία από την όποια συνεχώς κερδίζω. Μια εμπειρία που με έκανε πιο κοινωνική. Πιο δεκτική. Πιο οργανωτική. Πιο ικανή να μιλήσω χωρίς φόβο μπροστά σε κόσμο. Πιο ικανή να οργανώσω και να δώσω ζωή σε ένα κάτι. Πιο ανοιχτή σε ιδέες. Γενικότερα μπορώ να βάλω την λέξη “πιο” μπροστά από τα πάντα.

Επειδή οι UNIque Days με έκαναν “πιο άνθρωπο”. Μου έμαθαν να προσφέρω. Να μιλάω για ότι αγαπάω και να μην φοβάμαι να παλέψω για ένα καλύτερο αύριο.

OD Coordinator: Άρης Βουτυράκος

Η θέση μου ως Open Dialogue Coordinator για τις ανθρωπιστικές σχολές με βοήθησε να αναπτύξω ιδιαίτερα τις οργανωτικές μου δεξιότητες. Ήρθα σε επαφή με πολλούς φοιτητές στοχευμένους και με διάθεση να βοηθήσουν τους μαθητές. Το να συνεργάζεσαι με φοιτητές που προτάσσουν το κοινωνικό σύνολο και την κοινωνική προσφορά με βοήθησε να κατανοήσω, πράγματι, πόσο σημαντικό είναι το έργο που πραγματοποιούμε στη Unique Minds, γεγονός που μας επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι μαθητές, όπου επισκέπτονται τις ημερίδες “UNIque Days”.

Τι σημαίνει για εσάς UNIque Days 2019;

OD Coordinator: Νικήτας Καλαϊδόπουλος

Για μένα Unique Days 2019 σημαίνει ευκαιρία για μία σωστή επιλογή. Γνωρίζω πολλούς πρώην συμμαθητές μου, οι οποίοι έχουν περάσει σε σχολές που δεν τους αρέσουν. Θεωρούν πως δεν γνώριζαν καλά τι ήταν ακριβώς τα τμήματα που επέλεξαν πριν τα επιλέξουν. Είμαι σίγουρος πως είναι  πολλοί αυτοί που κάνουν αντίστοιχα λάθη όταν φτιάχνουν το μηχανογραφικό τους. Unique Days 2019 λοιπόν, είναι για μένα μια ευκαιρία ο κάθε μαθητής να καταλάβει τι θα του άρεσε και τι δε θα του άρεσε να κάνει στο μέλλον, πριν βρεθεί στη δύσκολη θέση του να έχει επιλέξει κάτι που τελικά δε του ταιριάζει.

OD Coordinator: ΝταΪάνα Κραέτε

Για εμένα οι UNIque Days σημαίνουν αλλαγή και εξέλιξη. Επιτέλους η οριοθέτηση ενός τέλους στην ασυνείδητη κατεύθυνση ως προς “υψηλόβαθμες” σχολές με καλή “επαγγελματική” αποκατάσταση. Δεν ξέρω αν φταίνε τα στερεότυπα. Δεν ξέρω αν φταίει η οικονομική κρίση. Δεν ξέρω αν φταίει η ελλιπής ενημέρωση. Άλλα πλέον οι μαθητές βάζουν ως προτεραιότητα του μέλλοντος τους την “επαγγελματική αποκατάσταση”.

Το όποιο επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω ως ανόητο. Επειδή καταλήγουν σε δύσκολα τμήματα για τα οποία δεν έχουν ενδιαφέρον. Και έτσι δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ή ακόμα και αν το κάνουν, λόγω των ελλιπών δεξιοτήτων τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο η επαγγελματική αποκατάσταση μετατρέπεται σε άθλο.

Όποτε για έμενα οι UNIque Days σημαίνουν αλλαγή. Αλλαγή στον τρόπο σκέψεις. Ελπίζω σε φοιτητές που καταλήγουν να σπουδάζουν αυτό που επιθυμούν. Επειδή κάπως έτσι τείνεις στην ευτυχία. Αν αγαπάς αυτό που θέλεις όλα έρχονται με την σειρά τους.

OD Coordinator: Άρης Βουτυράκος

Οι UNIque Days αποτελούν μια ευκαιρία που δυστυχώς σε πολλούς φοιτητές από εμάς δεν δόθηκε. Το γεγονός πως εκτός από την παρουσίαση του τμήματος, οι μαθητές έρχονται σε επαφή και πρακτικά με το περιεχόμενο των σπουδών, μέσω προσομοιώσεων, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιεχομένου των τμημάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων, βοηθώντας τους να λάβουν πιο συνετή επιλογή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Παράλληλα, η διαλογική μορφή της ημερίδας καθιστά περισσότερο εύληπτες τις πληροφορίες που δίνονται στους μαθητές που είναι συνηθισμένοι σε μονότονες διαλέξεις. Λειτουργώντας συμβουλευτικά, οι φοιτητές-μέλη της Unique Minds αποσκοπούν στο να καλύψουν όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, με βασικό γνώμονα την απεμπόληση των στερεοτύπων σχετικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και τη φοιτητική ζωή εν γένει. Είναι μια φοιτητική προσπάθεια που θεωρώ πως προσφέρει στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να καταλήξουν με πλέον προσωπικά και όχι κοινωνικά κριτήρια, στο τμήμα που θα φοιτήσουν.

Τι σας έκανε να ανταποκριθείτε σε αυτή τη θέση; Εν συντομία μία σύντομη αναδρομή των σπουδών σας.

OD Coordinator: Νικήτας Καλαϊδόπουλος

Αυτό που με ώθησε στο να ανταποκριθώ στην θέση αυτήν είναι όλες οι ιστορίες διαφόρων ανθρώπων στο περιβάλλον μου, που λόγω ελλιπούς γνώσης σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα, έκαναν λάθος επιλογές και πέρασαν κάπου που δεν ήθελαν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχώς πολλοί. Θέλω λοιπόν μέσα από τη δράση μου να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές στο να λάβουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον τους.

Εγώ λοιπόν, έδωσα Πανελλήνιες το 2016. Μετά από μία αρκετά απαιτητική χρονιά ανταμείφθηκα περνώντας στην πρώτη μου επιλογή. Πλέον είμαι τριτοετής φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχω επιλέξει την κατεύθυνση Management καθώς με ενδιαφέρει πολύ να γνωρίσω σε βάθος το πως λειτουργεί μία επιχείρηση. Χαίρομαι πολύ που σπουδάζω το συγκεκριμένο αντικείμενο και εύχομαι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου να μπορέσω να κάνω όλες μου τις φιλοδοξίες πραγματικότητα.

OD Coordinator: ΝταΪάνα Κραέτε:

Σίγουρα η εμπειρία μου από πέρυσι ως εθελόντρια υπήρξε καθοριστικός παράγοντας. Οι δεξιότητες μου πάνω στο κομμάτι του public speaking και του Body language. Το ότι έχω υπάρξει μέλος σε αρκετές ομάδες στο παρελθόν. Τόσο σαν απλό μέλος όσο και με ηγετικό ρόλο. Με έχουν βοηθήσει να αντιληφθώ την αξία κάθε θέσεις. Τις δυσκολίες που μπορούν να υπάρξουν μέσα σε μια ομάδα και τρόπους αντιμετωπίσεις τους.

Γενικότερα την αξία μιας ομάδας. Και την έννοια αυτής. Την αντιμετωπίσει που πρέπει να έχεις ως προς κάθε μέλος και την δύναμη, του να τους περάσεις το πάθος σου και την ενέργεια σου για αυτό που κάνεις.

Σίγουρα αυτός υπήρξε ο τελικός γνώμονας. Το πάθος μου, η ενέργεια μου και η αγάπη μου για το οτιδήποτε κάνω και ειδικότερα για κάτι τόσο σημαντικό όπως οι UNIque Days.

Εγώ λοιπόν ήμουν από τα παιδιά που ήξεραν τι ήθελαν, αγαπούσα τη φυσική και τα μαθηματικά και αυτή μου η αγάπη με οδήγησε και να σπουδάζω στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, στο 2ο έτος της οποίας και βρίσκομαι σήμερα.

OD Coordinator: Άρης Βουτυράκος

Όπως πολλοί νέοι , έτσι και εγώ , μετά τις πανελλήνιες κλήθηκα να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου. Δυστυχώς , υπό το άγχος και την πίεση των εξετάσεων δεν ενημερώθηκα εκτενώς για τα τμήματα τα οποία δήλωσα , με αποτέλεσμα να εισαχθώ αρχικά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Αφού φοίτησα στο αναφερθέν τμήμα για ένα χρόνο , κατάλαβα πως το αντικείμενο σπουδών δεν ταυτίζεται με τους στόχους μου. Δεν μπορούσα όμως να αποδεχτώ πως η σημαντικότερη επιλογή που είχα κάνει μέχρι τότε, ήταν εν τέλει λανθασμένη. Ένα χρόνο αργότερα είχα πλέον καταλάβει τι πραγματικά θέλω να σπουδάσω και βρήκα το σθένος που χρειαζόμουν για να συμπληρώσω εκ νέου μηχανογραφικό, αξιοποιώντας το σύστημα “δέκα τοις εκατό”, πάρα τις αντιδράσεις και τις προτροπές του κοινωνικού μου περίγυρου. Έπειτα από έρευνα καταστάλαξα στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η απόφαση αυτή με κινητοποίησε να ασχοληθώ και πιο ενεργά με την Unique Minds, καθώς η ιστορία μου υπογραμμίζει το πόσο σημαντική είναι η συνετή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, ενώ παράλληλα δείχνει στους μαθητές πως μια λανθασμένη επιλογή δεν συντελεί στο τέλος του κόσμου, αλλά αποτελεί το έναυσμα που κινητοποιεί τους ίδιους να αναρωτηθούν τι πράγματι επιθυμούν να κάνουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Τώρα αφού ασχολούμαι ως εθελοντής σε δράσεις της Unique Minds εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, αποφάσισα να δηλώσω για οργανωτική επιτροπή, καθώς θέλησα να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία που έχω λάβει για να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για το μαθητή.

Ιστορική αναδρομή:

Τον Ιούνιο του 2016, μία εκ των ιδρυτών του οργανισμού Unique Minds οραματίστηκε και διοργάνωσε την ημερίδα NTUni-dAy, όπου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά σε μαθητές από όλη την Ελλάδα. Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε τον προκάτοχο των UNIque Days. Έκτοτε κάθε χρόνο ανοίγουν όλο και περισσότερες σχολές και πανεπιστήμια. Το 2017 πραγματοποιήθηκαν UNIque Days για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 2018 στην ομάδα των UNIque Days εντάχθηκε και η Νομική Σχολή. Φέτος μεγαλύτερες από ποτέ οι UNIque Days θα πραγματοποιηθούν για 25 διαφορετικές σχολές και 4 πανεπιστήμια.

Μέχρι τώρα στις ημερίδες αυτές έχουν συμμετάσχει πάνω από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Σχόλια