Οι καλύτερες προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο είναι εδώ!

Μπορεί ο Μάρτιος να μην μας έχει δείξει ακόμη για τα καλά την ανοιξιάτικη πλευρά του, ωστόσο ο χειμώνας μας αποχαιρετά σιγά σιγά και το χαλαρό Σαββατοκύριακο στην πόλη προσφέρεται για βόλτες, εξόδους και επισκέψεις σε ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις!

Η Δήμητρα προτείνει:

1. The World of Banksy – Live the experience

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Για πρώτη φορά μια έκθεση αφιερωμένη στον Banksy υποδέχεται το ελληνικό κοινό. Τα έργα του σημαντικότερου street artist της εποχής μας «ζωντανεύουν» ντύνοντας τους τοίχους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 26 Μαρτίου τα σπουδαιότερα δείγματα της εικαστικής τέχνης του Banksy μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε, προσφέροντάς μας μια διαδραστική εμπειρία και άμεση επαφή με τα μηνύματα της ακτιβιστικής δράσης του διάσημου καλλιτέχνη.

Όλα τα έσοδα της έκθεσης «The World of Banksy» θα διατεθούν για τη στήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πληροφορίες έκθεσης:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Γκάζι

Αίθουσα: Μηχανουργείο (Δ12)

Τηλ.: 216 800 48 68

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο (φοιτητές / άνεργοι / παιδιά ως 12 ετών / ΑμεΑ): 12€

Τα Σαββατοκύριακα η έκθεση παραμένει ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

2. 1ο Bazaar Ποιητικού Βιβλίου και Περιοδικού Ποίησης

Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) θα λάβει χώρα το 1ο Bazaar Ποιητικού Βιβλίου και Περιοδικού Ποίησης στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δράσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Μετρό Συντάγματος οι αναγνώστες και φίλοι της ποίησης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε πληθώρα βιβλίων, περιοδικών και συλλογών ποίησης τα οποία θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές που θα ξεκινούν από μόλις 0,50 ευρώ.

Live μουσική, αναγνώσεις ποιημάτων και έκθεση έργων των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα πλαισιώνουν το bazaar που θα παραμείνει ανοιχτό από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

3. Έκθεση φωτογραφίας «Photographer of the year 2018» της πλατφόρμας GuruShots

Για τρεις ημέρες, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου όσοι αγαπούν τη φωτογραφία θα μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση της διεθνούς φωτογραφικής πλατφόρμας GuruShots και να δουν από κοντά εκτυπωμένες και ψηφιακές φωτογραφίες 600 φωτογράφων. Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2018 επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 460.000 συμμετοχές!

Πληροφορίες Έκθεσης:

Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

211 4052138

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

4. «Broken History – Σπασμένη Ιστορία»

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση «Broken History – Σπασμένη Ιστορία» του ζωγράφου Παύλου Σάμιου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ο Σάμιος «κατακερματίζει» κλασικά έργα τέχνης πετυχαίνοντας να τα φέρει στο σήμερα χρησιμοποιώντας ευτελή υλικά που περισυνέλεξε ο ίδιος. Αρχαιοελληνικά γλυπτά όπως η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου αλλά και μεταγενέστερες βυζαντινές εικόνες όπως ο Επιτάφιος γίνονται «θρύψαλα» ιστορίας πάνω σε κομμάτια χαρτοκιβωτίων ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και μεταφέροντας την αθανασία της τέχνης στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η έκθεση αποτελείται από 66 επιβλητικά έργα μεγάλων διαστάσεων, μερικά εκ των οποίων ξεπερνούν τα τρία μέτρα.

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Πληροφορίες Έκθεσης:

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

213 2139500-1

Τις Κυριακές η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Η Γωγώ προτείνει για αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο:

Αν αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο σε βρίσκει -ίσως- να αναπολείς τις ξέφρενες στιγμές του καρναβαλιού αγκαλιά με μια κουβέρτα, κλαίγοντας τη μοίρα σου που τα πάρτυ τελείωσαν, σου έχω όμως τη λύση με άλλες 7 ιδέες για ένα post-carnival depression Σαββατοκύριακο.

1.Αρχικά, μακριά από το ποτό. Just keeding? Αν ξεβιδώθηκες στους δρόμους της Πάτρας, χαλάρωσε και ξεκουράσου μακριά από κόσμο, νταβαντούρια, σφυρίχτρες. Το ξέρουμε ότι σου λείπει, αλλά μεταξύ μας το χρειάζεσαι.

2.Ύπνος, ύπνος, και πάλι ύπνος άντε και κανένα επεισόδιο για να σπάσει η μονοτονία του καναπέ. Στη θέση σου θα έβλεπα Big Little Lies, ή Sharp Objects (μίνι σειρές υψηλού επιπέδου που αξίζει να δεις κάποια στιγμή και βγαίνουν άνετα σε ένα σαββατοκύριακο).

3.Αν πάλι είσαι αμετανόητο party animal, μπορείς να παρτάρεις στη χειμερινή ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84) που κάθε Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενεί στα decks του διάσημους djs. Αυτό το Σάββατο στο dj set θα βρείς την Kafka (Κατερίνα Καφετζή).

4.Αν πάλι θες χαλαρό ποτάκι χωρίς υπερβολές (γιατί από καρναβάλι ερχόμαστε), σου προτείνουμε το Santarosa στην Ασκληπιού. New entry in town, μικρό, μίνιμαλ, που γεμίζει αλλά όχι ασφυκτικά και σε προσκαλεί να χαλαρώσεις με ένα κρασί στο χέρι. Πιες και ένα ποτήρι στην υγειά μου αν πάς.

5.Αν πάλι, ξυπνήσεις πεινασμένος την Κυριακή το πρωί και θέλεις να φάς σαν να μην υπάρχει αύριο και βαριέσαι να μαγειρέψεις, πήγαινε μια βόλτα στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στο Μαύρο Πρόβατο (Αρριανού 31) και θα με θυμηθείς. Πεντανόστιμα πιάτα σε προσιτές τιμές που καλύπτουν κάθε γούστο.Μην κάνεις το λάθος να μην παραγγείλεις κριθαρότο λαχανικών, θα το μετανιώσεις.

6.Ο Μάρτης μπορεί να είναι γδάρτης, αλλά αυτό το σκ μάλλον θα μας κάνει τη χάρη και θα μας θυμίσει για λίγο ότι έρχεται η άνοιξη. Γι’ αυτό άδραξε την ευκαιρία, και κάνε μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, στο Λυκαβηττό, ή όπου τραβάει η όρεξη σου για να χαρείς τον ήλιο. Αρκετά μούχλιασες τόσο καιρό. Αν δεν έχεις παρέα, πάρε ένα βιβλίο μαζί. Μην ξεχνάς είναι ο καλύτερος φίλος.

7.Αν είσαι σινεφίλ,για να κλείσει όμορφα και κινηματογραφικά το σκ, η Ταινιοθήκη και οι μικρομηκάδες σε περιμένουν σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για τις ταινίες μικρού μήκους.Την Κυριακή στις 17:00 θα προβληθούν 6 ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα τους και η Λεωφόρος Πατησίων που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, παρουσία του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου

Σχόλια