Το Big Little Lies ήρθε για να ταράξει τα νερά. Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που αξίζει τη προσοχή μας;

 

Μετά από 16 υποψηφιότητες για τα βραβεία Έμμυ και 8 νίκες φαίνεται ότι το Big Little Lies ήρθε για να μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Η συνεργασία της Reese Witherspoon και της Νικόλ Κίντμαν, ως παραγωγοί αλλά και ηθοποιοί, μας έκανε να πιστέψουμε πάλι στη γυναικεία αλληλεγγύη. Να δούμε λίγο μέσα από την τρύπα τη χλιδάτη ζωή πλουσίων και ταυτόχρονα να θίξει σοβαρά θέματα τόσο για την κοινωνία όσο και για την ενδοοικογενειακή ζωή. Για αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε τους 10 λόγους που αξίζει να τo δείτε.

Big Little Lies: 10 λόγοι που αξίζει να το δεις!

1. Το Καστ

Το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι το επιτελείο των ηθοποιών. Με της οσκαρούχες Νικόλ Κίντμαν και Ρις Γουίδερσπουν να ηγούνται ενός καστ που αποτελείται από τις Σέιλιν Γούντλεϊ, Λόρα Ντερν και Ζόι Κράβιτζ έχεις σίγουρα πολύ δυνατές ερμηνείες.

Και οι άντρες της σειράς, όμως, δεν πάνε πίσω. O ανατριχιαστικά δυνατός Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και ο Άνταμ Σκοτ είναι οι κατάλληλοι για να δίνουν πάτημα για να έχουμε ακόμα πιο πολυδιάστατους χαρακτήρες.

2. Η Ιστορία

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται με την άφιξη της Τζέιν (Σέιλιν Γούντλεϊ) με το γιο της στη συνοικία αυτή, προς εύρεση μίας καλύτερης ζωής. Από ένα επεισόδιο σχολικού εκφοβισμού που κατηγορείται το λάθος παιδί μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στις φαινομενικά άρτιες ζωές των χαρακτήρων.

Μία σειρά αστυνομικού μυστηρίου δοσμένη από τη σκοπιά μίας πλούσιας Αμερικάνικης συνοικίας. Κάθε πέτρα που σηκώνεις κρύβει όλο και περισσότερα μυστικά και ψέματα. Ζωές στημένες για να φαίνονται τέλειες. Όμορφοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το κάτι παραπάνω στη ζωή τους.

4+1 Σειρές που έθιξαν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα

Αλλά και θέματα σχολικού εκφοβισμού, ενδοοικογενειακής βίας, γυναικείας χειραφέτησης, μητρότητας και πολλά άλλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο χωρίς, όμως, να δίνονται εύκολες λύσεις.

Big Little Lies: 10 λόγοι που αξίζει να το δεις!

3. Η Νικόλ Κίντμαν

Χρόνια είχα να θαυμάσω έτσι τη Κίντμαν. Το ξέρω ότι κλέβω λίγο αφού έγινε ήδη αναφορά στο καστ της σειράς, αλλά η Κίντμαν κλέβει την παράσταση.

Ένας πολυεπίπεδος χαρακτήρας που σε λιγότερα χέρια θα ήταν απλά το θύμα, γίνεται μια γυναίκα που διχάζεται, παθιάζεται, νευριάζει με τον εαυτό της και όλα αυτά τα βλέπουμε στην ερμηνεία της. Δείτε τα μάτια της μόνο στις σκηνές με τον ψυχολόγο και θα διαβάσετε ότι μπορεί να νιώθει και να σκέφτεται η Σελέστ!

4. Οι Τίτλοι Αρχής

Δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Γυναίκες που οδηγούν τα παιδιά τους μέσα στα πολυτελή τους αμάξια προς το σχολείο μέσα από όμορφους δρόμους με θέα την απέραντη θάλασσα. Σκύψτε, όμως, και ακούσετε το υπέροχο τραγούδι, δείτε πώς και πού πάνε τα ονόματα των συντελεστών, ξεχωρίστε τις γρήγορες εικόνες που περνούν πίσω από τις σκηνές γαλήνης. Αν έχουν υπάρξει άλλοι τίτλοι αρχής που δείχνουν με τόση ακρίβεια τι πρόκειται να δούμε στη συνέχεια, τότε μάλλον εγώ δεν τους έχω δει.

5. Το Σάουντρακ

Και αφού ανέφερα το τραγούδι των τίτλων αρχής, το σάουντρακ είναι ένας ακόμα λόγος που αξίζει να δεις τη σειρά. Τραγούδια από μεγάλες μπάντες σε acoustic εκτελέσεις, παλιές επιτυχίες, μπαλάντες από νέους καλλιτέχνες, καθώς και άλλα που γράφτηκαν μόνο για τη σειρά.

Ψάξτε τα στο YouTube ή στο Spotify και θα κολλήσετε αμέσως με τη γκρούβι αισθητική τους και τη χαλαρή τους διάθεση. Για μένα έχουν γίνει ήδη τα τραγούδια που ακούω στο μετρό.

6. Η Σκηνοθεσία

Αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο σκηνοθέτης, ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ. Σκηνοθέτησε και τα 7 επεισόδια της σειράς και το όραμά του φαίνεται ολοκάθαρα όταν δεις όλη τη σειρά.

Μετά τις ανθρώπινες ιστορίες που μας έφερε στη μεγάλη οθόνη με το Dallas Buyers Club και το Άγρια (στο οποίο η Γουίδερσπουν δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής της) μεταπήδησε στη μικρή οθόνη και έφτιαξε ένα από τα αριστουργήματά του.

Με τη κάμερα του μπήκε τόσο βαθιά και δελεαστικά στις ζωές αυτών των ανθρώπων που βλέπεις όλο τους το είναι και μπορείς να τους αναγνωρίσεις σε πρόσωπα τριγύρω σου.

Big Little Lies: 10 λόγοι που αξίζει να το δεις!

7. Τα Μαύρο Χιούμορ

Παρά τα σοβαρά θέματα που παρουσιάζει η σειρά έχει και ένα δικό της μαύρο χιούμορ. Μία αισθητική σειράς για ένοχη απόλαυση. Μία μίξη του Pretty Little Liars και του Desperate Housewives.

Μην σας αποθαρρύνουν αυτά, απλά σας δείχνει πως εάν οι παραπάνω σειρές είχαν γίνει με τη σκέψη, την καλλιτεχνική επιμέλεια αλλά και τη συγγραφή (περισσότερα σε λίγο) που έγινε η συγκεκριμένη τότε θα γράφαμε και για αυτές τους 10 λόγους που αξίζει να τις δεις.

8. Το Σενάριο

Η σειρά βασίζεται σε ένα βιβλίο της Λιάν Μοριάρτι, η οποία έχει πλάσει ένα κόσμο απόλυτα αληθοφανή και ανθρώπινο. Τρισδιάστατοι χαρακτήρες ξεπηδάνε από κάθε γωνιά της σειράς και για αυτό πρέπει να επιβραβεύσουμε την πρώτη ύλη (σ.σ. το βιβλίο).

Βέβαια και ο Ντέιβιντ Κέλλεϊ που έκανε τη μεταφορά του βιβλίου σε σενάριο για σειρά πρέπει να επικροτηθεί. Ο τρόπος που η σειρά ακροβατεί ανάμεσα στο σοβαρό κοινωνικό δράμα, τη δραμεντί και τη σαπουνόπερα οφείλεται σε αυτόν και μόνο αυτόν.

Big Little Lies: 10 λόγοι που αξίζει να το δεις!

9. Ο Σχεδιασμός Παραγωγής

Η σειρά διαδραματίζεται σε χώρους και σπίτια που είναι έτοιμα να φωτογραφηθούν και να κοσμήσουν τις σελίδες μεγάλων περιοδικών για διακόσμηση και αρχιτεκτονική. Τα μέρη που περπατάνε οι ηθοποιοί σε κάνουν να θέλεις να πας και απλά να κάτσεις να τα χαζέψεις για λίγο, έστω έτσι φευγαλέα.

Όλα αυτά συμβάλλουν στο να σου δείξουν το χάος που κρύβεται κάτω από αυτή τη τελειότητα. Έτσι όπως κρυβόμαστε με τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους, έτσι κρυβόμαστε και μέσα στα όμορφα σπίτια μας και στα όμορφα μέρη. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ πιο ζοφερή.

10. Ο Αριθμός των Επεισοδίων

Για εσάς που δεν είστε σίγουροι ακόμα αν αξίζει να τη δείτε ή και για εσάς που δεν βλέπετε σειρές γιατί προτιμάτε να κάνετε άλλα πράγματα στον ελεύθερό σας χρόνο, σας λέω ότι είναι μόνο 7 επεισόδια.

7 ώρες που μπορείτε να το βάλετε πριν κοιμηθείτε, έτσι για παίζει κάτι και είμαι σίγουρος πως θα σας συνεπάρει και θα το έχετε τελειώσει πριν το καταλάβετε.

Και ένα τραγούδι έτσι για το τέλος. Το σκεφτόμουν συνέχεια καθώς έβλεπα τη σειρά, αλλά δυστυχώς δεν είναι στο σάουντρακ.

This Is US: 10 λόγοι που αξίζει να το δεις!

 

Σχόλια