«ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΚΛΑΙΝΕ» του Mike van Graan κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 23.30 στο Αγγέλων Βήμα.

Το έργο «Όταν τα χελιδόνια κλαίνε» παρουσιάζεται, στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, και με τα ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ του, μάς έχει παραδώσει ένα δυνατό, σύνθετο, ρεαλιστικό, αλλά και γλαφυρό κείμενο που καταπιάνεται με τα παγκόσμια και καυτά ζητήματα της μετανάστευσης και των ομηριών.

Ο Μike van Graan, προσωπικότητα διεθνούς φήμης και κύρους καθώς και έντονης διεθνούς παρουσίας στον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του ακτιβισμού, που θεατρικό έργο του παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παράσταση τώρα!

Όταν τα χελιδόνια κλαίνε

Το έργο, Όταν τα χελιδόνια κλαίνε, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φετινού πρότζεκτ του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ με τίτλο «ΧΩΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ» με την οποία τιμώνται τα 25 χρόνια (1/4 του αιώνα) Δημοκρατίας στην χώρα.

«Απλά, θα επιβεβαιώσουμε πως είμαστε άνθρωποι»

Το έργο «Όταν τα χελιδόνια κλαίνε» (Αγγλικός τίτλος WHEN SWALLOWS CRY) ενώνει και πλέκει αριστοτεχνικά την μία μέσα στην άλλη τρεις ιστορίες που εκτυλίσσονται σε τρεις χώρες και σε τρεις ηπείρους.

Η πρώτη σ’ ένα σκοτεινό δάσος κάπου στην Αφρική, όπου ένας Καναδός δάσκαλος πιάνεται όμηρος για λύτρα από ομάδα Αφρικανών συνεργατών της Μπόκο Χαράμ.

Η δεύτερη σ’ ένα γραφείο εισόδου μεταναστών κάπου στον Καναδά, όπου ένας Σομαλός επιχειρηματίας, που μπαίνει νόμιμα στην χώρα, κινεί υποψίες μόνο και μόνο, επειδή είναι Σομαλός.

Η τρίτη σ’ ένα κέντρο κράτησης μεταναστών κάπου στην Αυστραλία, όπου δύο νέοι από την Ζιμπάμπουε, πτυχιούχοι πανεπιστημίων στη χώρα τους, έχουν φτάσει θαλασσοδαρμένοι με όραμα μια νέα ζωή, όμως…

«Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με έναν ρατσιστή λιγότερο. Έτσι δεν είναι;»

Τρεις ιστορίες βίας, άνομων συμφερόντων, κυνισμού αλλά και βαθιάς ανθρωπιάς ερμηνεύονται, με εντολή του συγγραφέα, από τους τρεις ίδιους ηθοποιούς, έναν λευκό και δύο μαύρους, οι οποίοι εναλλάσσονται σε ρόλους θύτη και θύματος. Δείχνοντας πως, στα θέματα που πραγματεύεται το έργο, τα όρια ανάμεσα στα δύο είναι εντελώς δυσδιάκριτα…

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και Βασίλη Τζιώκα.

Συντελεστές

Σκηνικά-Κοστούμια: Κασσιανή Λεοντιάδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Σχεδιασμός ήχου και γραφιστικών: Βασίλης Τζιώκας

Βοηθοί Σκηνοθετών: Αλεξάνδρα Μηλιώνη – Γιάννης Σίμος

Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σαμουήλ Ακίνολα, Στέφανος Μουαγκιέ, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου

Από 15 Μαρτίου 2019 κάθε Παρασκευή στις 23.30 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)

Κρατήσεις θέσεων: 210 5242211

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Σχόλια