Οι online brokers σας παρέχουν μια πλατφόρμα για να εκτελέσετε τις συναλλαγές σας στα διάφορα προϊόντα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Υπάρχουν διάφοροι brokers στους οποίους μπορείτε να εγγραφείτε ανάλογα με την ποιότητα της πλατφόρμας, μεταξύ άλλων παραγόντων. Ας δούμε τους κορυφαίους 5 καλύτερους brokers σε διάφορους τομείς.

Οι brokers που εστιάζουμε είναι οι Avatrade, E toro, Plus500, IQ Options και XM. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεπτείτε το daily-trades.com.

Μπόνους Καλωσορίσματος: Το Plus500 κερδίζει

Το Plus500 έχει ένα από τα πιο ανταποδοτικά προγράμματα μπόνους με απόδοση 27% ως μπόνους κατάθεσης. Κατά την πραγματοποίηση της αρχικής σας κατάθεσης, ας πούμε 300 δολάρια, λαμβάνετε ένα μπόνους 80 δολαρίων. Το Plus500 κερδίζει σε αυτή την ενότητα λόγω της υψηλής πληρωμής και της εύκολης προσβασιμότητας στις σελίδες μπόνους και προσφορών.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις μπόνους του Plus500 είναι επίσης πολύ εύκολα κατανοητοί και είναι πολύ ευέλικτοι, δίνοντάς σας περισσότερες πιθανότητες να λάβετε το μπόνους. Σε μια κλίμακα από 1 έως 5 στην απόδοση του ιστοτόπου σε μπόνους, με 1 να είναι κακή και 5 εξαιρετική, το Plus500 παίρνει 4,9.

Το επόμενο από τα καλύτερα προγράμματα μπόνους, είναι το μπόνους καλωσορίσματος του Avatrade. Το μπόνους καλωσορίσματος του Avatrade έχει απόδοση 20% ως μπόνους στην κατάθεσή σας. Η σελίδα μπόνους είναι εύκολα προσβάσιμη και διαθέτει έναν υπολογιστή μπόνους για να σας δώσει το εκτιμώμενο ποσό μπόνους στην κατάθεσή σας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του μπόνους είναι επίσης σωστά διευκρινισμένοι και σας καθοδηγούν για το πώς να κινηθείτε με το πρόγραμμα μπόνους και προσφορών. Το μπόνους είναι επίσης διαθέσιμο για μια σειρά βασικών νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, η λίρα Μεγάλης Βρετανίας και το δολάριο Αυστραλίας. Η δυσκολία, ωστόσο, είναι ότι χρειάζεστε μια ελάχιστη κατάθεση 1000 μονάδων της προτιμώμενης νομισματικής σας μονάδας, που είναι σχετικά υψηλή.

Σε βαθμολογία 1 έως 5 για την ποιότητα του μπόνους, το Avatrade παίρνει 4,7 με βάση τους καλά καθορισμένους όρους και τις ωραίες αποδόσεις μπόνους του.

Το XM έχει ένα άλλο μεγάλο πρόγραμμα μπόνους, το πρόγραμμα μπόνους δύο επιπέδων. Η ιδέα φαίνεται λίγο περίπλοκη, αλλά έχει αξιόλογη πληρωμή. Στο πρόγραμμα μπόνους δύο επιπέδων, λαμβάνετε ένα μπόνους 50% για τα αρχικά 1000 δολάρια που καταθέτετε. Το σύστημα δύο επιπέδων ενεργοποιείται όταν καταθέτετε ένα ποσό που ξεπερνά τα 1000 δολάρια, όπου λαμβάνετε ένα επιπλέον μπόνους 20% για τη διαφορά από την κατάθεση των 1000 δολαρίων. Για παράδειγμα, αν καταθέσετε 1000 δολάρια, λαμβάνετε το 50% αυτού του ποσού, το οποίο είναι 500 δολάρια. Εάν καταθέσετε 5000 δολάρια, κερδίζετε το 50% των 1000 δολαρίων + 20% στα 4000 δολάρια, για να κερδίσετε συνολικά 1300 δολάρια σε μπόνους.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανταποδοτικό πρόγραμμα μπόνους που κατατάσσει το XM στην 3η θέση με τα καλύτερα μπόνους καλωσορίσματος, με σκορ 4,5 από 5.

Τα IQ Options και E toro ακολουθούν στον τομέα του μπόνους καλωσορίσματος. Το IQ Options δεν διαθέτει ένα πρόγραμμα μπόνους καλωσορίσματος προς το παρόν. Αντίθετα, έχει περιστασιακά τουρνουά με υψηλή αναλογία πληρωμής και απαιτεί ένα συγκεκριμένο ποσό ως δικαίωμα εισόδου. Ως τουρνουά, δεν υπάρχει εγγύηση για τη λήψη πληρωμών σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα μπόνους.

Το E toro δεν έχει ένα σαφώς καθορισμένο πρόγραμμα μπόνους στην πλατφόρμα συναλλαγών του, ωστόσο, άλλες ιστοσελίδες προτείνουν διαφορετικά και φαίνεται να είναι ξεπερασμένες.

Για την έλλειψη σαφώς καθορισμένων προγραμμάτων μπόνους, το IQ Options βαθμολογείται με 2 στα 5, έχοντας ένα τουρνουά στη θέση του προγράμματος. Το E toro παίρνει την τελευταία θέση μην έχοντας καθόλου πρόγραμμα μπόνους και βαθμολογείται με 1.

Spreads και Leverages: Το XM κερδίζει

Οι διαφορές και οι μοχλεύσεις (spreads and leverages) είναι το κλειδί για την τόνωση και την ενίσχυση των αποδόσεων των συναλλαγών σας σε μια ορισμένη κλίμακα. Η XM προσφέρει μία από τις καλύτερες μοχλεύσεις από 1:1 έως 888:1, η οποία είναι πολύ ευνοϊκή για συναλλαγές. Έχει επίσης spreads μεγάλων μεταβλητών που είναι τόσο χαμηλές όσο 0,00028 pips ανά μονάδα σε μερικά ζεύγη νομισμάτων και 0,01 σε ορισμένα προϊόντα.

Κοιτάζοντας το πόσο ευνοϊκές είναι οι διαφορές και οι μοχλεύσεις του XM, παίρνει 4,6 από 5 βαθμούς.

Το Plus500 ακολουθεί από κοντά με ευνοϊκές μοχλεύσεις και διαφορές, με μοχλεύσεις έως και 300:1. Έχει σχετικά χαμηλά spreads ξεκινώντας από 2 pips. Οι διαφορές και οι μοχλεύσεις του Plus500 συγκεντρώνουν βαθμολογία 4,3 από 5 βαθμούς.

Το E toro έχει επίσης ευνοϊκές μοχλεύσεις, οι οποίες όμως εξαρτώνται από τον τύπο του προϊόντος και του πελάτη. Οι επαγγελματίες πελάτες λαμβάνουν τις καλύτερες μοχλεύσεις μέχρι 400:1 σε ζεύγη νομισμάτων και 100:1 σε προϊόντα και δείκτες. Η μόχλευση είναι χαμηλότερη για τους ιδιώτες πελάτες, με 30:1 για ζεύγη νομισμάτων και 10:1 για προϊόντα και δείκτες.

Το E toro παίρνει βαθμολογία 3,9 από 5, λόγω της αποκλειστικότητας της μόχλευσης.

Το IQ Options και το Avatrade ακολουθούν τις άλλες πλατφόρμες, καθώς και οι δύο έχουν σχεδόν ισοδύναμες αναλογίες που κυμαίνονται από 30:1 έως 10:1. Έρχονται ισόπαλα στην τέταρτη θέση με 3,5 από 5 βαθμούς.

Χρεώσεις: Το XM κερδίζει

Το XM είναι ο καλύτερος broker όταν πρόκειται για συναφή τέλη συναλλαγών, καθώς δεν έχει χρεώσεις. Υπάρχουν μηδενικά τέλη συναλλαγών τόσο για αναλήψεις όσο και για καταθέσεις, που αποτελούν μέρος του προγράμματος προώθησης του 0%. Επιπλέον, δεν υπάρχουν προμήθειες ή κρυφές χρεώσεις, καθιστώντας το XM τον καλύτερο broker όταν πρόκειται για τέλη.

Στην κλίμακα βαθμολόγησης του 5, το XM συγκεντρώνει καθαρά 5/5 λόγω της οικονομικής δυνατότητας των συναλλαγών στην πλατφόρμα.

Σε κοντινή απόσταση στην ευκολία όταν πρόκειται για χρεώσεις συναλλαγών, είναι το Plus500. Ακριβώς όπως το XM, το Plus500 δεν χρεώνει απολύτως τίποτα ως τέλη στις συναλλαγές. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις ανοίγματος και κλεισίματος, και για τις εισαγωγές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και προμήθειες να σας υποβάλλονται στην πλατφόρμα συναλλαγών του Plus500.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες χρεώσεις στις οποίες μπορεί να υποβληθείτε, όπως μια χρέωση αδράνειας 10 δολαρίων εάν αποτύχετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για 3 μήνες. Υπάρχουν επίσης χρεώσεις διάρκειας μίας ημέρας που εμφανίζονται δίπλα στο όνομα του προϊόντος για την κατοχή θέσης μίας ημέρας. Σε βαθμολογία 5, το Plus500 παίρνει 4,8 λόγω των ελάχιστων και λογικών χρεώσεων που επιβάλλει η πλατφόρμα στις συναλλαγές.

Το IQ Options δεν έχει τέλη κατάθεσης ή ανάληψης. Ωστόσο, όταν κάνετε μια τραπεζική ανάληψη μπορεί να χρεωθείτε με 31 δολάρια. Υπάρχει επίσης μια χρέωση αδράνειας 10 ευρώ για λογαριασμούς που έχουν μείνει αδρανείς για 90 συνεχόμενες ημέρες. Το IQ Options έχει πολύ λογικές και προσιτές χρεώσεις, και ως εκ τούτου έχει βαθμολογία 4,6/5.

Το Avatrade δεν έχει τέλη κατάθεσης και ανάληψης ίδια με τις προμήθειες. Μπορεί να υποβληθείτε σε τέλη αδράνειας που είναι 50 μονάδες από το νόμισμα βάσης που επιλέξατε, μετά από 3 μήνες αδράνειας. Υπάρχει επίσης ένα τέλος διαχείρισης το οποίο είναι 100 μονάδες της επιλεγμένης νομισματικής μονάδας βάσης σας. Το Avatrade έχει επίσης χρεώσεις διάρκειας μίας ημέρας που ποικίλλουν από καιρό σε καιρό. Οι χρεώσεις είναι μέτριες, και γι’ αυτό το Avatrade βαθμολογείται με 3,5/5, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένες χρεώσεις είναι υψηλές, όπως το τέλος διαχείρισης.

Το E toro δεν χρεώνει τέλη κατάθεσης, ωστόσο, έχει χρεώσεις ανάληψης. Η χρέωση ανάληψης είναι ένα στάνταρ ποσό 25 δολαρίων, με το ελάχιστο ποσό ανάληψης να είναι 50 δολάρια. Το ποσό αυτό είναι σχετικά υψηλό, καθώς απαιτεί να έχετε τουλάχιστον 75 δολάρια στον λογαριασμό σας για να κάνετε ανάληψη. Υπάρχουν επίσης τέλη μετατροπής τα οποία αντιστοιχούν σε 50 pips για οποιοδήποτε ζεύγος νομισμάτων δολαρίων ΗΠΑ, μόνο για καταθέσεις μετρητών.

Τα τέλη μετατροπής κατά τις καταθέσεις και τις αναλήψεις κυμαίνονται από 50 pips έως 250 pips. Μια χρέωση αδράνειας 10 δολαρίων χρεώνεται επίσης αν δεν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για περίοδο 12 μηνών. Τα τέλη στο E toro είναι σχετικά υψηλά και απαγορευτικά. Σε κλίμακα του 5 βρίσκεται στον μέσο όρο και ως εκ τούτου παίρνει 2,6/5.

Σύνοψη

Οι περισσότεροι online brokers προσφέρουν μπόνους προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές στις πλατφόρμες των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Η επιλογή του καταλληλότερου broker πρέπει να γίνεται με προσοχή και είναι αυστηρά προσωπική επιλογή του επενδυτή ανάλογα με τις προτιμήσεις του, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προσφορών.

Σχόλια