«Μου αρέσει να παίζω live που έρχονται δικοί μου άνθρωποι να με ακούσουν και γνωρίζω σχεδόν τους πάντες, αλλά δεν συγκρίνεται και με τις φορές που θα δω κόσμο κάτω που δεν γνωρίζω να ξέρει τα κομμάτια μου και να περνάει καλά.»

Η Daphne Lz, leader των Daphne And The Fuzz, μας συνάντησε στο Σπιρτόκουτο (Πετραλώνων) και μας μίλησε για τον νέο τους δίσκο “2AM”, τα επερχόμενα live της και τα σχέδια της για το άμεσο μέλλον! Πριν όμως φτάσουμε στα live του Απριλίου, ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Πώς ξεκίνησες με τη μουσική;

Η μαμά μου έκανε μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff σε παιδάκια και με έπαιρνε μαζί της. Πριν πάω ακόμα σχολείο μου είχε δείξει λίγο πώς να παίζω πιάνο, κρουστά οργανάκια και πώς να φτιάχνω κομματάκια μόνη μου. Κατευθείαν με τράβηξε το να δημιουργώ κομμάτια. Ήξερα όμως ότι χρειάζομαι το μέσο, έτσι εξάσκησα κάποια όργανα.

Μπήκα σε Ωδείο, έκανα μαθήματα βιολιού (το σταμάτησα σχεδόν αμέσως), ακορντεόν, πιάνο, αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν πήρα κάποιο πτυχίο μουσικής. Απλώς έφτανα τη δεξιοτεχνία μου σε έναν βαθμό, που μου επέτρεπε να δημιουργώ αυτό που ήθελα και έπειτα τα παρατούσα.

Όταν τελείωσα το σχολείο, έκανα και μαθήματα φωνητικής αλλά πάντα μου άρεσε και ο κινηματογράφος. Έτσι μετά τη σχολή μου (ΜΜΕ, Πάντειος) μπήκα στη Σχολή Σταυράκου και τελείωσα διεύθυνση φωτογραφίας κινηματογράφου.

Πώς ξεκίνησες να παίζεις τα δικά σου κομμάτια;

Ξεκίνησα μόνη μου, με πιάνο-φωνή. Έκανα κάποια live, αλλά σχεδόν αμέσως βρεθήκαμε με τα παιδιά και φτιάξαμε τους Daphne And The Fuzz.

Το καλοκαίρι του 2012 δημιουργούνται επισήμως οι Daphne And The Fuzz. Έπειτα από αρκετά live και singles, το 2016 βγάζουν τον ομώνυμο δίσκο με την Inner Ear. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς παίζουν στο Rockwave πλάι σε Lana del Rey και Allah-Las, κάτι που, όπως λέει η ίδια, είναι (μέχρι στιγμής) μια από τις κορυφαίες της στιγμές από άποψη vibe.

«Είχα λατρέψει το vibe που είχα πάρει ανοίγοντας τη Lana Del Rey. Είχε νεανικό κόσμο/έφηβους που είχαν πολλή όρεξη να ακούσουν καινούργια πράγματα, ήχους. Εμείς είχαμε ολοκαίνουργιο υλικό και ταίριαξε τέλεια!»

Άρα από τα live σου ξεχωρίζεις αυτό;

Κοίτα, μέχρι στιγμής όλα τα live μου άρεσαν. Μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο. Κάθε χώρος έχει τον δικό του χαρακτήρα.

Μου αρέσει να παίζω live που έρχονται δικοί μου άνθρωποι να με ακούσουν και γνωρίζω σχεδόν τους πάντες, αλλά δεν συγκρίνεται και με τις φορές που θα δω κόσμο κάτω που δεν γνωρίζω να ξέρει τα κομμάτια μου και να περνάει καλά. Και αυτό που στήνω τώρα μου αρέσει πολύ.

Στήνω μία φάση που παίζω μόνη μου με λούπες. Synths, samples και κιθάρα. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω μόνη μου στη σκηνή χωρίς να παίζω μόνο πιάνο. Με αγχώνει κάπως για την ώρα, αλλά μου αρέσει πολύ σαν πρόκληση και live με το live βελτιώνομαι και χαλαρώνω.

Αυτή την περίοδο τι κάνεις δηλαδή;

Μόλις βγήκε το βιντεοκλίπ για το κομμάτι All These Things από τον καινούργιο μας δίσκο. Έχω κάποια καινούργια κομμάτια που θα ξεκινήσω να δουλεύω και παράλληλα ετοιμάζομαι για τα live του Απριλίου: 3/4 @ An Club opening for Adámas, 6/4 @ TEDx NTUA, 18/4 @ Crust with Odysseas Tziritas

Τι σε εμπνέει να γράψεις κάτι; Έστω ότι έχεις στερέψει από ιδέες, πώς ξαναγεμίζεις;

Περπατάω, βλέπω ταινίες, ακούω μουσική και μετά προσπαθώ να αφήσω κενό χρόνο μέσα στη μέρα μου για να αφομοιώσω αυτά που είδα και άκουσα και να μου έρθουν καινούργιες ιδέες. Αν και προσπαθώ να ακούω καινούργια μουσική θα γυρίσω πολύ εύκολα στις αγαπημένες μου “comfort” επιλογές.

Ποιες μπάντες ξεχωρίζεις τώρα;

Μου αρέσουν οι: Unknown Mortal Orchestra, Justice, Tame Impala, MGMT, Gorillaz και θα βάλω μέσα και τους Artic Monkeys, τους οποίους αγάπησα από την αρχή μετά τον τελευταίο τους δίσκο!

Τον ήχο σου τώρα πώς θα τον χαρακτήριζες;

Δυσκολεύομαι να τον χαρακτηρίσω και σίγουρα δεν θα ήθελα με το ζόρι να τον βάλω σε κάποια κατηγορία. Σίγουρα ανήκει στο ευρύτερο φάσμα της Pop, αλλά και αυτό δεν πιάνει όλα τα κομμάτια μας.

Πώς σου αρέσει να τελειώνεις μια βραδιά που ‘χεις live;

Ιδανικά θέλω να πάω σπίτι και να κοιμηθώ απευθείας. Για να χαλαρώσω αρχικά, γιατί σίγουρα μου προκαλεί μία κάποια ένταση το live και κυρίως για να μου μένει ατόφια η αίσθηση και η ανάμνησή του!


Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Αργυρόπουλο για τις εξαιρετικές φωτογραφίες του και το ΣΠΡΤΚΤ για τη φιλοξενία του!


Θα βρεις τους Daphne and the Fuzz στη σελίδα τους στο Facebook, στο κανάλι τους στο YouTube και στην επίσημη ιστοσελίδα τους, ενώ τη Daphne Lz στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Σχόλια