Σε ένα εντελώς πρωτότυπο και πρωτοποριακό θεατρικό οι Ginger Creepers Theater Band αναζητούν, εν μέσω θύελλας, τη χαμένη Ατλαντίδα.

Γιβραλτάρ

Πηγαίνω στο BIOS, παίρνω το εισιτήριο μου και περιμένω. Πίνω και ένα εσπρεσάκι -γιατί μου λένε ότι η παράσταση είναι 2ωρη. Η ταξιθέτρια μας καλεί και ανηφορίζουμε προς τον 1ο όροφο του BIOS. Μπαίνουμε μέσα και η φάση μοιάζει σαν οι ginger creepers theater band να έκαναν παρτάρα την προηγούμενη και να μην ήμουν καλεσμένος. Ψιλο-τσαντίστηκα, αλλά το δέχτηκα με ψυχραιμία.

Καθόμαστε, βολευόμαστε σε ένα γωνιακό δερμάτινο καναπέ, ο διπλανός μου ανάβει τσιγαράκι σαν να μην τρέχει τίποτα και εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν τσίμπησα 2 μπυρίτσες από πάνω και αν θα κάνει break για να τις πάρω.

Έπειτα από λίγα λεπτά αναμονής, στον χώρο εισέρχεται ο Γρηγόρης, cool as a motherfaker. Κάθεται στο γραφείο του και κάτι ψάχνει στο ίντερνετ. Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκινάει η ερωτικότατη ραδιοφωνική εκπομπή του και κάπου εκεί μπαίνει και ο Χρήστος στο παιχνίδι.

Οι δυο τους έχουν μία εκπομπή «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μελωδίες». Πηγαίνει εξαιρετικά και τις περισσότερες φορές το ευχαριστιούνται πολύ, αλλά η εκπομπή είναι απλώς βιτρίνα. Στην πραγματικότητα, οι 2 τους ψάχνουν για τη χαμένη Ατλαντίδα στο Γιβραλτάρ.

Σκευωρίες και παράνοιες έρχονται να μπλέξουν την όλη κατάσταση και όταν πια καταφθάνει και η Δώρα το όλο θέμα ξεφεύγει…

Και αν δεν σας βοήθησα να κατανοήσετε το θεατρικό αυτό διαβάστε ένα απόσπασμα των GCTB για το έργο: «Ξεχασμένη κάπου στη σπηλιά, μέσα στην υγρασία, τους σταλακτίτες και τις νυχτερίδες, περιμένει η Μπατ-στολή τον Μπρους Γουέιν να μπει ξανά στην δράση. Στην ηχώ που δημιουργεί η σπηλιά, το μικρό γάβγισμα πολλαπλασιάζεται στο χώρο.

Ο Άλφρεντ τον βρίσκει, τον πλένει και τον δίνει στον κύριό του, τον Γουέιν. Ο Γουέιν προσπαθεί να ηρεμήσει το νέο του κατοικίδιο που δεν σταματάει να φωνάζει και να αναζητεί τον φίλο του τον Τεν Τεν, όταν από το τζάμι του πύργου του, βλέπει τον Σπάιντερμαν που πέφτει και παλεύει να βγάλει ιστό από τα χέρια του. Ο Μπρους Γουέιν καταλαβαίνει πως πρέπει να μπει αμέσως στη δράση.» (Ginger Creepers)


Συντελεστές:

Σύλληψη-κείμενο: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής – Γρ. Χατζάκης). Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης. Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη. Κουστούμια: Lila Nova. Μουσική: Βύρων Κατρίτσης. Γραφιστική επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua. Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου. Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγγάνη.

Παίζουν: Χρήστος Καπενής, Γρηγόρης Χατζάκης, Δώρα Παρδάλη.

Για περισσότερες πληροφορίες: gingercreepers theaterband


Η εκπομπή της παράστασης μεταδίδεται ζωντανά από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Ginger Creepers Radio!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00

BIOS/ Πειραιώς 84, Αθήνα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3425335


Φωτογραφίες από Φίλιππο Μαργαλιά aka Sound Injections

Σχόλια