Netflix and chill… Σειρές στο Netflix που θα ξυπνήσουν το ρομαντισμό που κρύβεις (ή και όχι) μέσα σου…

1. Οι τηλεφωνήτριες

 H σειρά τοποθετείται στη Μαδρίτη του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τη ζωή 4 γυναικών με διαφορετικό υπόβαθρο, που εργάζονται σε μία τηλεφωνική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της σειράς οι 4 γυναίκες έρχονται πιο κοντά μέσα από τις διάφορες περιπέτειες και τις κακοτυχίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στη συγκεκριμένη σειρά αντί να παρουσιάζονται αποκλειστικά οι συμβατικές ερωτικές ή φιλικές σχέσεις, θίγονται πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η έμφυλη βία, η αρχή του φεμινιστικού κινήματος, καθώς και τα δικαιώματα και ο κοινωνικός στιγματισμός της LGBTQ+  κοινότητας. Και όλα αυτά στο χρονικό πλαίσιο της δεκαετίας του 1920.

Το μοναδικό αρνητικό της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι μερικές φορές το μελοδραματικό στοιχείο τη μετατρέπει σε σαπουνόπερα, αλλά προσωπικά το συγχωρώ!

2. Έρωτας βάσει σχεδίου

Η Έλσα ζει στο Παρίσι, είναι 30 χρονών, μόνη και… κολλημένη με τον πρώην της με τον οποίο χώρισε μόλις 2 χρόνια πριν! Οι φίλες της έχοντας κουραστεί να τη βλέπουν μόνη και δυστυχισμένη προσλαμβάνουν ένα ζιγκολό για να βγει μαζί της ένα ραντεβού. Ωστόσο τι γίνεται όταν μετά το πρώτο ραντεβού έπεται και…συνέχεια;

Η συγκεκριμένη σειρά είναι ανάλαφρη, αστεία και μικρή σε διάρκεια, αφού έχει μόλις 8 μισάωρα επεισόδια. Διακωμωδεί την εμμονή με τους πρώην και δείχνει την αμηχανία του να “ξαναβγαίνεις στην αγορά” μετά από μία μακροχρόνια σχέση. Αν λοιπόν ψάχνεις κάτι ανάλαφρο για το σαββατοκύριακό σου, η συγκεκριμένη σειρά είναι μία καλή επιλογή!

3. The end of the f*** world

Στη συγκεκριμένη σειρά πρωταγωνιστούν 2 λιγάκι περίεργοι έφηβοι- ο James και η Alyssa. Ο James θεωρεί ότι είναι ψυχοπαθής και η Alyssa είναι ένα απείθαρχο κορίτσι. O James έχει βάλει ένα στόχο: θέλει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Όταν γνωρίζει λοιπόν την απείθαρχη Alyssa και αυτή τον προσκαλεί σε ένα ταξίδι-απόδραση, ο James θεωρώντας ότι είναι η τέλεια ευκαιρία για να πραγματοποιήσει το στόχο του. αποδέχεται την πρόσκληση και το ταξίδι ξεκινάει.

Η συγκεκριμένη σειρά  δεν είναι ρομαντική- τουλάχιστον όχι με τη συμβατική έννοια! Πρόκειται για μία εφηβική, μαύρη κωμωδία βασισμένη σε κόμικς. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξίσου μικρής σειράς όμως (8 20λεπτα επεισόδια) ο James και η Alyssa ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και το συναίσθημα του πρώτου, εφηβικού έρωτα. Μία σειρά με μαύρο χιούμορ, πικρές αλήθειες και ρεαλιστικούς -ως προς την ουσία – χαρακτήρες.

4. Ελίτ

Το Ελίτ είναι μία σειρά που ακολουθεί τη ζωή κάποιων μαθητών σε ένα ιδιωτικό λύκειο στην Ισπανία και τον τρόπο με τον οποίο η ζωή αυτών αλλάζει, όταν ξεκινούν να φοιτούν στο σχολείο 3 παιδιά από τη μεσαία κοινωνική τάξη. Όλη η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από τη δολοφονία ενός κεντρικού χαρακτήρα, που δεν αποκαλύπτεται εξαρχής. Αντιθέτως παρουσιάζονται οι σχέσεις που συνάπτονται μεταξύ των πρωταγωνιστών, μιλώντας για διάφορα ζητήματα-κυρίως ερωτικά- όπως οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις και οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που έχουν γενικότερα διαφορετικό κοινωνικό ή ακόμη και θρησκευτικό υπόβαθρο.

Θίγει κοινωνικά ζητήματα και διατηρεί το σασπένς, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι ερωτικές σχέσεις, που αν μη τι άλλο ποικίλουν.

5. Baby

Το Baby ακολουθεί τη ζωή 2 έφηβων κοριτσιών που φοιτούν σε ένα ιδιωτικό σχολείο στη Ρώμη. Η Κιάρα και η Λουντοβίκα, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι αποκλίνουν ως χαρακτήρες, γίνονται κολλητές και έρχονται αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις. Μέσα από αυτές τις καταστάσεις ανακαλύπτουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους, αλλάζουν, ερωτεύονται και πληγώνονται.

Μία σειρά που έχει ως κεντρικό άξονα τις διαπροσωπικές σχέσεις και έχει πολλά κοινά με την προηγούμενη.

Επομένως αν σου αρέσει το teen drama θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα 3 σειρές: το Ελίτ, το Baby και το 13 reasons why, που δε βρίσκεται επισήμως στη λίστα, αλλά κινείται περίπου στα ίδια μήκη κύματος.

Σχόλια