Atomic Soda: 1ο ΕP με τίτλο «BUTTERFLY EFFECT»

Οι Atomic Soda μπαίνουν δυναμικά στο χώρο της αγγλικής alternative rock σκηνής, παρουσιάζοντας το 1ο τους ΕP με τίτλο «BUTTERFLY EFFECT».

Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι «αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα».

Με αυτή τη θεωρία και επηρεασμένοι από τους ήχους της Alternative και Indie σκηνής της Αγγλίας, οι Αtomic Soda είναι έτοιμοι με τη δυναμική και τη μουσική τους, να αποτελέσουν τη μουσική έκπληξη στα μουσικά δρώμενα της αγγλόφωνης rock σκηνής και να επηρεάσουν τα φαινόμενα.

Η πενταμελής μπάντα από την Αθήνα, που αποτελείται από τους Γιάννη Κουμαριανό (φωνητικά), Μάριο Δαούση (σύνθεση, κιθάρα), Γιάννη Συνοδινό (Τύμπανα), Ανδρέα Χατζημανώλη(κιθάρα) και Λουκά Νίκου (μπάσο) δημιουργήθηκε στα τέλη του 2017 και τον Αύγουστο του 2018 ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις της στο στούντιο Bigfoot Sound του Αλέξανδρου Κυρλή.

Μπορείτε να ακούσετε το EP των Atomic Soda ΕΔΩ!

Πάμε,όμως, να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Ποιοι είναι οι Atomic soda;

Γιάννης: Atomic soda είναι οι Γιάννης Κουμαριανός στα φωνητικά, Μάριος Δαούσης στην σύνθεση-παράγωγη και κιθάρα, Αντρέας Χατζημανώλης στην δεύτερη κιθάρα, Λουκάς Νίκου στο μπάσο και Γιάννης Σινοδινός στη ντραμς.

Πως δημιουργήθηκαν;

Μάριος: Η ίδρυση των Atomic soda ξεκίνησαν από εμένα, που έχοντας στην κατοχή μου κάποια παλιά κομμάτια και κάποιες νέες ιδέες με σκοπό την αναδιαμόρφωση των κομματιών μπήκα για την παράγωγη τους στα bigfoot sound στούντιο του Αλεξάνδρου Κυρλή.

Το ύφος των κομματιών και η παράγωγη τους;

Γιάννης: Το ύφος κυμαίνεται σε Alternative/indie φόρμες επηρεασμένο από συγκροτήματα όπως οι Killers, Arctic Monkeys, Placebo, Pulp κ.α

Από πού απορρέει η έμπνευση των στίχων;

Μάριος: Κάποιοι από τους στίχους δεν είναι δίκης μου έμπνευσης καθότι συνέβαλαν σε κάποια κομμάτια όπως στα: Faithless, Free και Gonna make it o Γιώργος Πολίτης και Πρόδρομος Τροχίδης. Οι στίχοι πραγματεύονται κυρίως κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα καθώς επίσης τον έρωτα και την ανάγκη για ελευθεριά και πληρότητα.

Τι σημαίνει Atomic soda;

Μάριος: Αtomic soda είναι μια μεταφορά που υπαινίσσεται την ατομική πραγμάτωση επεξεργάζοντας την ατομικότητα και την μοναχικότητα, την δράση την δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα  στη ζωή.

Atomic SodaΤι έχετε κάνει μέχρι στιγμής;

Γιάννης: Μέχρι στιγμής έχουμε συγκροτήσει τα μελή και τους ρόλους των ατόμων στην μπάντα, έχουμε ένα ιστορικό γύρω στις τριάντα πρόβες με αυθεντικό υλικό και διασκευές από τα 90’ς μέχρι τώρα.

Έχουμε ηχογραφήσει το πρώτο μας Ep το επονομαζόμενο ‘’Butterfly effect’’ και έχουμε κλείσει το πρώτο μας live στις 07/12 στην Έλη του Κλου.

Τι να περιμένουμε από αυτό το live;

Γιάννης: Ένα δυνατό live, που θα εμπεριέχει αυθεντικότητα και ποιότητα με πρωτότυπες ιδέες και διαχρονικές διασκευές με πολύ συναίσθημα και νόημα ραμμένες στo ύφος των Atomic soda.

Τι στόχους έχετε για το μέλλον;

Γιάννης: Πρώτοι μας στόχοι είναι εμφανίσεις και η διαφήμιση της μπάντας. Επίσης, η επίτευξη ενός δεύτερου Ep η ενός Lp συμπεριλαμβανομένου 10 ή 12 πρωτοτύπων κομματιών.

Atomic Soda

Πως βλέπετε την μουσική βιομηχανία σήμερα;

Μάριος: Όπως πάντα η μουσική είναι ένας δύσκολος κλάδος για να καταπιαστείς βιοποριστικά άλλα πιστεύω πως υπάρχει μια τεράστια γκάμα από ταλαντούχους μουσικούς με πολύ ωραίο υλικό.

Ασφαλώς υπήρχε και υπάρχει η ευτελής μορφή της μουσικής -κυρίως στην ποπ σκηνή- όπου δεν την θεωρώ τίποτα άλλο παρά μια μόδα που κυρίως αποσκοπεί στο να τραβάει το ενδιαφέρον του κοινού σαφώς μεσώ της πλύσης εγκεφάλου και κατά δεύτερον σαγηνεύοντας τα λάγνα ένστικτα των ανθρώπων μέσω σεξιστικού περιεχομένου.

Από τη σύνθεση δηλαδή μέχρι την στιχουργική και την εικόνα ενός βιντεοκλίπ, γυναίκες, λεφτά και δύναμη όπως είναι δηλαδή και ο αμερικάνικος κινηματογράφος.

Αγοράστε το ΕP των Atomic Soda με τίτλο «BUTTERFLY EFFECT» google play ή i tunes

Σχόλια