Το Outlander είναι μια σειρά εποχής διαφορετική από τις άλλες που σίγουρα θα σε καθηλώσει!

Οι σειρές εποχής ήταν πάντοτε ελκυστικές αλλά πλέον έχουν καταλήξει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Η σκηνογραφία και η ενδυματολογία που στην αρχή ήταν ξένη στο μάτι πλέον είναι κριτήρια προσέγγισης του κοινού, το οποίο μεταφέρεται ξανά και ξανά σε άλλες εποχές. Κουραστήκαμε λοιπόν; Φυσικά και όχι! Και γι’ αυτό θα ασχοληθούμε με το Outlander…

Μία σειρά η οποία ακροβατεί σε περισσότερες από μια εποχή με την ίδια πρωταγωνίστρια να ζει την παγκόσμια ιστορία! 

Μία νέα γυναίκα από την Αγγλία, η Κλαιρ, έχει επανενωθεί με το σύζυγό της μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η ίδια υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια. Είναι και οι δυο τους έτοιμοι για μια νέα αρχή και ταξιδεύουν στη Σκωτία με σκοπό να αναθερμανθεί ο κάποτε πολύ δυνατός έρωτάς τους.

Μία νύχτα η Κλαιρ και ο άνδρας της Φρανκ έρχονται αντιμέτωποι με ένα παράξενο τοπικό δρώμενο. Οι γυναίκες της μικρής πόλης Inverness, συγκεντρώνονται γύρω από το πανάρχαιο μνημείο Craigh na Dun. Εκεί τελούν μία χορευτική ιεροτελεστία όλη τη νύχτα, μέχρι το πρώτο φως του ηλίου. Η Κλαιρ, γοητεύεται από το γεγονός και επιστρέφει στο Craigh na Dun. Ο ύπνος τη βρίσκει ανάμεσα στις ψηλές πέτρες για να ξυπνήσει πίσω στο 1743.

Γιατί να δω το Outlander;

1. Γιατί σου αρέσει η ιστορία

Η σειρά επικεντρώνεται στις προσπάθειες εξέγερσης των Σκωτίων για ανεξαρτησία και στις αιματηρές μάχες, αλλά και τα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ ευγενών και λαού. Παράλληλα, γινόμαστε μάρτυρες των εξελίξεων κατά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

2. Γιατί είσαι φαν και του υπερφυσικού

Ναι καταπληκτικό και το Dark και το Stranger Things. Δες το σε  αναγεννησιακή παγκόσμια version και αν δεν καεί το μυαλό σου σε κερνάω καφέ Κολωνάκι που είναι κι ακριβός.

3. Γιατί είσαι υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων

Η πρωταγωνίστρια Κλαιρ, ένιωθε εγκλωβισμένη σε μια συντηρητική κοινωνία μετά τη λήξη του πολέμου και το όνειρό της να γίνει γιατρός έμοιαζε ακατόρθωτο. Το 18ο αιώνα, έπρεπε να αποδείξει πως δεν ήταν μάγισσα. For real…

4. Γιατί είσαι γενικά υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πραγματεύεται η σειρά είναι εκείνο της δουλείας, της απελευθέρωσης των σκλάβων και της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

5. Γιατί θες ένα δυνατό love story

Από την πρώτη στιγμή αναπτύσσεται ένα ερωτικό τρίγωνο, μιας και βρίσκουμε την Κλαιρ ανάμεσα σε δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας αποδεικνύεται ο έρωτας της ζωής της. Και όχι δε γίνεται σαπουνόπερα.

6. Γιατί αναλύει σε βάθος τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τα αίτια τους

Δύο από τους βασικούς ήρωες, οι οποίοι παίζονται από τον υπέροχο Tobias Menzies (Game of Thrones), δρουν παρόμοια και διαφορετικά, με κινητήρια δύναμη την προσπάθεια απεμπλοκής τους από τα δεινά του πολέμου.

7. Γιατί PLOT TWISTS

Παντού. Παντού. All over. No spoilers, απλά δες το.

Τέλος, ας ακούσουμε όλοι το μαγευτικό τραγούδι των τίτλων του Outlander (το οποίο υφίσταται μικροαλλαγές ανά σεζόν με κριτήριο τον εκάστοτε τόπο δράσης! Το ξέρω, τέλειο!)

Σχόλια