Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται μόνο λίγες ημέρες μακριά και εσύ δεν ξέρεις πώς να το αξιοποιήσεις; Μη σε αγχώνει καθόλου, γιατί έχουμε σκεφτεί για εσένα, ώστε να περάσεις ένα ψυχαγωγικό και συνάμα ποιοτικό weekend!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ράικου και Δήμητρα Κωνσταντακοπούλου

Το Σαββατοκύριακο είναι, ίσως, από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές της εβδομάδας και αν θέλεις να ξεφύγεις από το αχαλίνωτο clubbing, που σου προτείνει συνήθως το παρεάκι, τότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί ακολουθούν φοβερές προτάσεις για θέατρο και κινηματογράφο, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο περίεργους!

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο από την Κωνσταντίνα:

“Μίλα μου για θέατρο!”

Γνωρίζοντας πόσο αγαπάς το θέατρο, δεν θα μπορούσα να μην σου προτείνω μερικές από τις top θεατρικές παραστάσεις, που «παίζουν» αυτό το Σαββατοκύριακο, για να διασκεδάσεις όμορφα και ποιοτικά! Σημείωνε προσεκτικά!!

1. Υπάρχει και Φιλότιμο (Θέατρο Προσκήνιο)

Η αγαπημένη κινηματογραφική ταινία του 1965, του Αλέκου Σακελλάριου, βρίσκεται φέτος στο σανίδι του Θεάτρου Προσκήνιο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Έχοντας παράδοση στο καλό λαϊκό θέατρο, το Θέατρο Προσκήνιο, κάνει και φέτος τη διαφορά στο χώρο του θεάματος, ανεβάζοντας μία από τις πιο θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με έναν εξαιρετικό θίασο, υποσχόμενο να εντυπωσιάσει και φέτος το κοινό. Άλλωστε, με το Γιάννη Μπέζο στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και του πρωταγωνιστικού ρόλου, τι μπορεί να πάει στραβά;

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Προσκήνιο – Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα

Ώρες παραστάσεων Σαββατοκύριακου: Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 & 9 μ.μ., Κυριακή 6 μ.μ.

Εισιτήρια: από 15€

2. Λωξάντρα (Θέατρο Βεάκη)

Η «Λωξάντρα» είναι μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παράσταση, που έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές από την πρώτη στιγμή, η οποία παρουσιάζει ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Τοποθετημένη στα τέλη του 19ου αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, «ξετυλίγεται» η ιστορία μίας έξυπνης γυναίκας, της Λωξάντρας, η οποία, μάλιστα, είναι υπαρκτό πρόσωπο και συγκεκριμένα η γιαγιά της συγγραφέως. Είναι κάτι διαφορετικό και σίγουρα θα σε συναρπάσει!

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Βεάκη – Στουρνάρη 32, Αθήνα

Ώρες παραστάσεων Σαββατοκύριακου: Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 5:30 & 9 μ.μ., Κυριακή 5:45 μ.μ.

Εισιτήρια: από 15€

3. Δείπνο Ηλιθίων (Θέατρο Κάππα)

Η παράσταση, που βγήκε sold out τα δύο προηγούμενα χρόνια και που τόσο πολύ αγάπησε ο κόσμος, είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου Κάππα, συνεχίζοντας τη μεγάλη του επιτυχία. Οι Σπύρος Παπαδόπουλος και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης υπογράφουν την επιτυχία του έργου και φέτος και επιβάλλεται να ΜΗΝ τη χάσεις!

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Κάππα – Κυψέλης 2, Αθήνα

Ώρες παραστάσεων Σαββατοκύριακου: Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 & 9 μ.μ., Κυριακή 6 μ.μ.

Εισιτήρια: από 10€

4. Έγκλημα στο Orient Express (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη)

Το μυθιστορηματικό έργο της Άγκαθα Κρίστι, «Έγκλημα στο Orient Express», ζωντανεύει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.

Ο θίασος αποτελείται από ηθοποιούς μεγάλου βεληνεκούς, όπως είναι οι Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος και Τάνια Τρύπη. Όπως καταλαβαίνεις, το έργο προμηνύεται πολλά υποσχόμενο!

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη – Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα

Ώρες παραστάσεων Σαββατοκύριακου: Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 & 9 μ.μ., Κυριακή 6 & 9 μ.μ.

Εισιτήρια: από 16€

5. Matilda The Musical (Θέατρο Ακροπόλ)

Για το τέλος σου άφησα κάτι πιο ανάλαφρο και μουσικό! Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος μεταμφιέζεται σε γυναίκα υποδυόμενος το ρόλο της Μις Τράντσμπουλ, Κώστας Κόκλας, στο ρόλο του πατέρα της Ματίλντα, Νάντια Κοντογεώργη, Μπέττυ Μαγγίρα και Αντιγόνη Ψυχράμη. Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που στόχος της είναι να περάσει ευαίσθητα κοινωνικά μηνύματα. Είναι στ’ αλήθεια μία πολύ καλή επιλογή!

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Ακροπόλ – Ιπποκράτους 9, Αθήνα

Ώρες παραστάσεων Σαββατοκύριακου: Παρασκευή 8 μ.μ., Σάββατο 5:45 & 9:30 μ.μ., Κυριακή 6 μ.μ.

Εισιτήρια: από 15€


Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο από τη Δήμητρα:

Είσαι έτοιμος για τις πιο hot ταινίες αυτού του Σαββατοκύριακου;

Αν είσαι cinefil και η αγάπη για το σινεμά εκδηλώνεται με εβδομαδιαία επίσκεψη στον κινηματογράφο, οι παρακάτω προτάσεις είναι αυτό που έψαχνες. Καμία ταινία δεν είναι λιγότερο διασκεδαστική από την άλλη αν εσένα σου προκαλεί ευχαρίστηση και ενθουσιασμό. Όπως γνωρίζουν οι «κινηματογραφόφιλοι», η Πέμπτη είναι, συνήθως, η μέρα των καινούριων ταινιών. Για να δούμε τι παίζει αυτή την εβδομάδα!

1. Αιγαίο SOS

Πιστεύεις ότι ο ελληνικός κινηματογράφος είναι αρκετά καλός και προσφέρει ολοκληρωμένες ταινίες; Αν ναι, τότε η νέα ταινία του Πιέρρου Ανδρακάκου θα γεμίσει ευχάριστα το Σαββατοκύριακο σου.

Αν έχεις όρεξη να γελάσεις και να περάσεις όμορφα με φόντο μία νέα διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τότε βρήκες την ταινία που έψαχνες. Το βασικό story είναι η εμφάνιση, μετά από μία σεισμική δόνηση, μίας βραχονησίδας, που τόσο το ελληνικό όσο και το τουρκικό κράτος θέλει να εκμεταλλευτεί.

2. Ρομπέν των Δασών

Είσαι έτοιμος να φτάσει η αδρεναλίνη στα ύψη; Σίγουρα πολλοί με αυτή την ταινία θα αναπολήσουν στιγμές από την παιδική τους ηλικία, όπου ο Ρομπέν των δασών ήταν ένας από τους αγαπημένους τους ήρωες.

Το κακό παλεύει με το καλό και η καλοσύνη του ήρωα αποτελεί τον κρυφό άσο κάτω από το μανίκι για τον Ρομπέν. Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ (Τάρον Έγκερτον), ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον (Τζέιμι Φοξ), ξεκινούν μια θαρραλέα εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Εξαιρετικοί ηθοποιοί με αρκετά θετικές κριτικές από τους φαν της ιστορίας.

3. Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ

Η συγγραφέας του Χάρυ Πότερ, Τζεϊ Κ. Ρόουλινγκ ήρθε για να μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου, ως μία «μαγευτική» σεναριογράφος. Οι φανατικοί θαυμαστές των ιστοριών της ανυπομονούσαν να δουν τη συνέχεια, στην πολλά υποσχόμενη πρώτη ταινία των «Φανταστικών ζώων». Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Με τη βοήθεια, όμως, ενός οπαδού του καταφέρνει να διαφύγει.

Στόχος του είναι ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει.

Ο διχασμός, η αγάπη και η αφοσίωση είναι χαρακτηριστικά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Φιλίες δοκιμάζονται ακόμα και σχέσεις αίματος. Αν θέλεις να ταξιδέψεις σε ένα κόσμο γεμάτο μαγεία, αριστοτεχνικές ερμηνείες και έξυπνο σενάριο, μην τη χάσεις.

4. Η νύχτα με τις μάσκες

Μία ταινία τρόμου γεμάτη σκηνές φόβου, που συνδέει τη γιορτή του Halloween με τρομακτικά βράδια. Προσπαθώντας να επανατοποθετήσει την πρωτότυπη ιστορία των Τζον Κάρπεντερ και Ντέμπρα Χιλ, ο ταλαντούχος (από το ανεξάρτητο «Όλα τα Αληθινά Κορίτσια» και τη μαστουρο­-κωμωδία «Pineapple Express», στον τρυφερό «Γελαστό Πρίγκιπα») Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν επιστρέφει κατευθείαν στην ταινία του 1978 και συνεχίζει από εκεί, πληροφορώντας μας πως ο Μάικλ Μάγερς είναι ζωντανός κι επί 40 χρόνια έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Αλλά ανήμερα του Halloween δραπετεύει κι επιστρέφει φουριόζος στο Χάντονφιλντ. Όλον αυτόν τον καιρό, όμως, η Λόρι Στρόουντ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρησή τους. Αν αγαπάς να έρχεσαι αντιμέτωπος με τους μεγαλύτερους φόβους σου, πάρε την παρέα σου και ετοιμάσου για μια τρομακτική νύχτα.

5. Οι χήρες

Τέσσερις γυναίκες, που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, ενώνονται κάτω από έναν κοινό σκοπό. Η ταινία τοποθετείται στο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής. Εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα, η Άλις, η Λίντα και η Μπελ παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») και η συν-σεναριογράφος του και κορυφαία σε πωλήσεις συγγραφέας Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε»), υπογράφουν ένα σύγχρονο θρίλερ με κεντρικό θέμα την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά, βασισμένο στην ομώνυμη μίνι τηλεοπτική σειρά του 2002.


Τώρα που έμαθες όλες τις hot προτάσεις για το σινεμά και το θέατρο, διάλεξε με την παρέα σου αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Επιλογές για όλα τα γούστα που θα σας ψυχαγωγήσουν προσφέροντάς σας ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο.

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια