Tres Violette: Η εκκεντρική fashion blogger που ήρθε για να μείνει, σε μια συνέντευξη στο Frapress.gr

Τι είναι όμως πραγματικά το fashion blogging πέρα από ένα show στα όρια του τρολ και ατάκες που θα μας μείνουν για πολύ καιρό ακόμα; Η fashion blogger Βιολέτα Ρούσσου, το πρόσωπο πίσω από το fashion blog Tres Violette, μας διελευκάνει την υπόθεση…

Από τότε που μπήκε το “shopping star” και το “my style rocks” στην ζωή μας, μπήκαν και φράσεις όπως fashion blogger, “πολλή πληροφορία”, “παγιέτα”, “δεν είναι ολοκληρωμένη η εικόνα σου”, “είναι πολύ φλύαρο το σύνολο σου”, “οπάκ καλσον”, “μαύρη κλασική γόβα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της”, “πατρόν” κτλπ

Την Βιολέτα την γνώρισα διαδικτυακά πριν απο περίπου τρια χρόνια.Φοιτήτρια δημοσιογραφίας με βάση της την Θεσσαλονίκη. Από τότε παρακολουθώ τακτικα το blog της στο οποίο προσεγγίζει τη μόδα απο μια σκοπιά που είναι δύσκολο να βρείς αλλού.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με τη μόδα;

Είχα αγάπη με τη μόδα από μικρή. Η μητέρα μου έχει μαγαζί με παιδικά-βρεφικά-βαπτιστικά  εδώ και περίπου 20 χρόνια. Από μικρή με έπαιρνε στις βιοτεχνίες κι έτσι απέκτησα τα πρώτα μου ερεθίσματα στο χώρο της μόδας.

Και το κομμάτι του fashion blogging πως προέκυψε ;

Σαν ιδέα ξεκίνησε κάπου στο λύκειο. Θυμάμαι είχα δει την Lua που διαχειρίζεται το Le happy και με είχαν εντυπωσιάσει οι grunge επιρροές, το έντονο κόκκινο μαλλί και τα vintage αισθητικής ρούχα. Απλά επειδή έμενα σε επαρχιακή πόλη φοβήθηκα αυτό το άνοιγμα λόγω της νοοτροπίας «ότι κι αν κάνεις θα σε δείξουμε». Ερχόμενη λοιπόν φοιτήτρια, μέσα σε ένα βράδυ αποφάσισα να το κάνω. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε με πιο δημοσιογραφική προσέγγιση λόγω της σχολής. Δεν το είχα εξαρχής στο νου μου ως στιλιστικό blog.

Για κάποιον που μόλις προσγειώθηκε στον πλανήτη, πως θα εξηγούσες τι είναι το fashion blogging ;

Όπως και σε κάθε είδος blogging είτε είναι food, είτε fashion , είτε travel κτλ., είναι ουσιαστικά η κοινώνηση της προσωπικής σου οπτικής πάνω σε αυτό το θέμα. Μέσα από ένα site στο οποίο συνήθως κυρίαρχο είναι το κείμενο και υπάρχει και φωτογραφικό υλικό. Ωστόσο δεν μου αρέσει πλέον να αποκαλώ τον εαυτό μου blogger.

Γιατί;

Είναι ξέρεις αυτή η μόδα που έχει σκάσει τα τελευταία χρόνια με τους digital influencers και τους brand ambassadors, οι οποίοι έχουν ταυτιστεί με τους bloggers. Και μου είναι κάπως δύσκολο να κρίνω ότι όντως επηρεάζω τις στιλιστικές επιλογές των followers και των αναγνωστών μου. Λόγω λοιπόν αυτής της λάθος ταύτισης, προτιμώ να ονομάζω το Tres Violette site .

 

Στην Ελλάδα τι παίζει με το fashion blogging; Υπάρχει κάποιο ελληνικό blog με αρκετές χιλιάδες followers που όντως να είναι αξιόλογο;

Στην Ελλάδα παίζει παρα πολύ το «ανεβάζω απλά μια φωτογραφία στο Instagram και κάνω tag τις εταιρίες». Όχι πως αυτό είναι κακό αλλά δεν είναι από μόνο του fashion blogging. Είναι διαφήμιση.  Όταν του βάζεις την ταμπέλα fashion blogging θίγει όλους αυτούς που μπορεί να έχουν ξενυχτήσει και κοπιάσει για να έχουν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς δύσκολα θα βρεις κάτι αξιόλογο με αρκετούς followers κι αναγνώστες στην Ελλάδα. Ας πούμε εγώ ξεχωρίζω την Style heroine  (Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη) που όμως η βάση της δεν είναι εδώ. Αξιόλογα blog ωστόσο υπάρχουν που δεν βρίσκουν ακόμα την αναγνωρισιμότητα που τους αξίζει.

Γενικά πως σε αντιμετωπίζουν είτε στο δρόμο είτε στα social media;

Τα πιο πολλά σχόλια/βλέμματα είναι στο δρόμο. Μου πήρε τρία ολόκληρα χρόνια να αποδεχτώ ότι οι άνθρωποι θα σε κοιτούν περίεργα και θα σε σχολιάζουν επειδή ντύνεσαι διαφορετικά. Ένα θέμα γενικά με τη διαφορετικότητα το έχουμε σαν όντα.  Και συνήθως αυτοί που θα σε κοιτάξουν και θα κρίνουν είτε θετικά, είτε αρνητικά είναι οι γυναίκες. Οι άντρες θα σε κοιτάξουν μόνο αν τους αρέσει αυτό που φοράς, αν δεν τους αρέσει απλά θα αδιαφορήσουν.

Στα social media η αλήθεια είναι ότι θα λάβω περισσότερο θετικά ή φιλικά-χιουμοριστικά σχόλια. Και το άσχημο κι αδέξιο φλερτ που θα λάβει και κάθε κοπέλα. Κατά τ ‘άλλα δεν έχω κάποιο περιστατικό “bullying” όσο αφορά τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Οι βασικότερες επιρροές σου όσο αφορά το στυλ;

Η Style heroine με επηρεάζει αρκετά, αντιπροσωπεύει μια πιο chic πλευρά του εαυτού μου. Λατρεύω τα μυτερά παπούτσια.

Αλλά έμπνευση αποτελούν και σχεδιαστές. Τον τελευταίο καιρό μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το brand VETEMENTS για την extreme προσέγγιση της μόδας που παρουσιάζει.

Γενικά όμως μπορώ να πω ότι εμπνέομαι κι από τον κόσμο γύρω μου.

Δεν ακολουθώ τόσο πολύ τα trends αν και φυσικά λόγω του Tres Violette ενημερωνομαι σχετικά.

 

Πώς θα προσδιόριζες το στυλ σου;

Δεν έχω κατασταλάξει σε κάποιο συγκεκριμένα. Σίγουρα υπάρχουν fashion items που ταιριάζουν με την προσωπικότητα μου και θέλω να τα κρατήσω (π.χ. τα μυτερά παπούτσια).

Σε ένα πολύ γενικό πλαίσιο θα με όριζα ως μια άνετη προσέγγιση του chic, με αρκετά dark στοιχεία.

Η βασική πλατφόρμα που χρησιμοποιείς είναι το site σου ή το Instagram ;

 

Η βασική μου πλατφόρμα είναι σαφώς το site. Δε θα ανεβάσω φωτογραφία στο Instagram αν δεν ανεβεί πρώτα το αντίστοιχο άρθρο. Θα αρκεστώ σε ένα ασπρόμαυρο sneak peak ή σε κάποιο πλάνο που δεν δείχνει ολοκληρωμένο το outfit. Το Instagram λειτουργεί υποστηρικτικά στο Tres Violette. Από εκεί με βρίσκουν συνήθως.

Τι θα γίνει μια fashion blogger όταν «μεγαλώσει»; Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ιδανικά θέλω να κάνω κάποια καινοτομία στο χώρο της μόδας. Ξέρεις, σήμερα είναι παρα πολύ δύσκολο να θεωρηθεί ότι κάνεις κάτι καινούριο, φρέσκο, που δεν έχει ξαναγίνει.

Έχω στο νου μου το μοντέλο του online περιοδικού όπως είναι για παράδειγμα το Man Repeller. Μου αρέσει αυτό το χιουμοριστικό ύφος που επικρατεί εκεί. Σίγουρα, θέλω να κάνω περαιτέρω σπουδές πάνω στο θέμα. Γενικά το κομμάτι του styling είναι πιο παραμελημενο σε σχέση με το fashion design. Ωστόσο, εγώ θέλω περισσότερο να σπουδάσω και να ξεκινήσω κάτι πάνω στο styling. Παλιότερα είχα σκεφτεί και τη δημοσιογραφία μόνη της, αλλά πλέον είμαι σίγουρη ότι θέλω να είναι σε σχέση με τη μόδα.

Αλήθεια όλη αυτή η ενασχόληση με το fashion blogging σε έχει αλλάξει;

Σίγουρα ανέβηκε η αυτοπεποίθηση μου. Μαθαίνω ποια είναι τα ελαττώματα μου, ποια από αυτά μπορώ να βελτιώσω, ποια θα αποδεχτώ ως έχουν. Αλλά μαθαίνω και τα πλεονεκτήματα μου και τα επεκτείνω. Γενικά μέσα από τη μόδα με γνωρίζω καλυτέρα.

 

Τι είναι η μόδα για σένα;

Για μένα η μόδα είναι ελευθερία. Όσο «μη δημοκρατική» κι αν είναι.

 

 

 

 

 

 

 

Την Βιολέτα μπορείτε να την βρείτε στη σελίδα της στο instagram εδώ, στη σελίδα της στο facebook εδώ, και στο fashion blog της Tres Violette.

Σχόλια