Ένας χαρισματικός μουσικός, “παιδί του Bob Marley”, με πυρήνα του το χιπ χοπ και την ραπ μουσική, ενώνεται με τους κάποιους και η συνέχεια επί σκηνής…

Ο Boem και οι The Somebodies ξεκινάνε συναυλίες από την Πέμπτη στο Architecture! Ας ξεκινήσουμε, όμως, με όλα όσα θα δούμε-ακούσουμε την Πέμπτη στο Architecture!

Την Πέμπτη 6.12.18 θα παρουσιάστουν παλιά και εννοείται καινούργια κομμάτια από προσωπικές δουλειές. Επιπλέον, δεν θα λείψουν διασκευές αγαπημένων ραπ κομματιών από συγκροτήματα όπως οι ΖΝ και οι Ρόδες και ένα κομμάτι του Light που γουστάρει πολύ ο Boem. Open act του live τους θα είναι ο Babuska.

BoemBoem πότε ξεκινήσατε με τους The somebodies να παίζετε μαζί;

Οι The Somebodies είναι οι μουσικοί Γιώργος Καπής (κιθαρίστας από τις Ρόδες), Αλέξης Νασάτι (μπάσο) & Σωτήρης Μαυρονάσιος (τύμπανα).

Με τους Γιώργο & Αλέξη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μουσικά και πιο προσωπικά. Ο Σωτήρης κούμπωσε στο μουσικό παρεάκι τον περασμένο χρόνο, που ξεκινήσαμε πιο στοχευμένα τα μουσικά μου σχέδια.

Πως θα χαρακτήριζες το είδος μουσικής σας;

Το είδος μουσικής μας δεν είναι στεγνά ένα. Έχει σαφείς  funky, reggae & soul επιρροές, με οδηγό πάντα το hip-hop & τη rap.

Τι άλλο έχει ο Δεκέμβρης για εσένα-εσάς;

Ξεκινάμε με το πρώτο live και σιγά-σιγά προγραμματίζουμε τα επόμενά μας βήματα, άλλα εντός και άλλα εκτός Αθηνών.

Πότε ασχολήθηκες επαγγελματικά με το τραγούδι;

Πάντα είχα hip-hop & rap ακούσματα και έτρεφα μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για το είδος. Τα πρώτα mixtapes ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία, και επαγγελματικά έκανα τα πρώτο μου (επίσημο) βήμα με το δίσκο Νέα Πορεία (2013).

Ο δεύτερος δίσκος, Δίχως Αγάπη, κυκλοφόρησε το 2016 και στα ενδιάμεσα το single Στα Σοβαρά, μέσω της 5th Season Records. Φέτος βγάλαμε μία συνεργασία με τον φίλο Ταφ Λάθος στο κομμάτι μου Στην Πόλη του Ηλίου (2018).

Είχα την ευκαιρία να συνευρεθώ μουσικά στη σκηνή με τον φίλο και συνεργάτη Νικήτα Κλιντ & τις Ρόδες United πριν από περίπου 2 χρόνια στο Gagarin.

Τι ή ποιος σε ενέπνευσε;

Συνοπτικά; Μεγάλωσα μόνο με τη μάνα μου. Ένα απόγευμα βρέθηκα απέναντι από τα λόγια του Bob Marley σ’ ένα ντοκιμαντέρ. Εκεί κάπως αισθάνθηκα πως είμαι και εγώ παιδί του. Όχι μόνο για τα μουσικά που πρεσβεύει, αλλά και για την όλη στάση ζωής…

Για την αγάπη και την ειλικρίνεια που είχα κι εγώ ανάγκη να κατανοήσω και να δώσω. Πέρα απ’αυτά, λοιπόν, μουσικά υπάρχει για μένα ο πυρήνας του hip-hop & της rap. Και εκεί μπλέκονται πολλά άλλα είδη που αγαπώ να ακούω και να μπερδεύω στα beats που δημιουργώ.

Μικρός είχες κάποια έφεση στην μουσική;

Στα μαθήματα μουσικής, αλλά και σε όλα τα άλλα μαθήματα, είχα πάντα παραπάνω ενέργεια από αυτή που χρειαζόταν για να κάτσω, ας πούμε, 10 λεπτά σερί σε μία καρέκλα, ήρεμος.

Δοκίμασα πολλές φορές, αλλά με τα μαθήματα πάντα βαριόμουν. Ασχολήθηκα με το sampling, άρχισα να φτιάχνω beats για να μπορώ να γράφω τους στίχους μου και στη συνέχεια έμαθα και κάποια βασικά πράγματα για τη μουσική.

Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Σίγουρα μουσική. Μπορεί και καμιά ληστεία τράπεζας. Όχι για τα λεφτά. Για την αδρεναλίνη.

Υ.Γ: Σύντομα βγαίνει και ένα καινούριο video clip (σκηνοθεσία Σταμάτης Γεροχριστοδούλου) για το νέο μου κομμάτι Funky!

Σχόλια